pabloo1033 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Hmm, wczoraj użyłem QW od ADBL na srebrnym lakierze i naprawdę trochę ciężko się dociera. Co do użycia i efektu to wg mnie mistrzem pozostaje Duragloss #951.
gemaro Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Przy okazji moich pytań co do qd zakupiłem qd1 od adbl. W porównaniu do BSD, który mi się skończył, aplikacja jest bajeczna - dociera się bez żadnego wysiłku, zapach super i to co zauważyłem to gładkość lakieru po aplikacji i szklistość. Poza tym w porównaniu do BSD, qd1 ma bardzo dobry aplikator - psika bardzo delikatnie dosłownie samym pyłkiem - super sprawa. Nie wypowiem się co do trwałości, ale na razie jestem zadowolony. QD1 kładziony na goły lakier. Przy zakupie sprzedawca sugerował mi że nie ma sensu brać qd jeżeli chce się go kłaść na goły lakier i z tym się nie zgodziłem. Nie brałem specjalnie QW od adbl ze względu na możliwe trudności przy aplikacji i jak na razie nie żałuję. Jeżeli ktoś chce to mogę wrzucić zdjęcia.
markis80 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 A ja poproszę bo się zastanawiam nad jakimś qd bo tyle co jestem po korekcie lakieru.
Moderator Domel Opublikowano 14 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 A ja poproszę bo się zastanawiam nad jakimś qd bo tyle co jestem po korekcie lakieru. jak QD po korekcie to kup Reload'a Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
gemaro Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 A ja poproszę bo się zastanawiam nad jakimś qd bo tyle co jestem po korekcie lakieru. Jak masz autko po korekcie to nie czekaj i dawaj wosk, żeby to zabezpieczyć Ja niestety nie mam warunków ani czasu, żeby dobrze przygotować powierzchnię pod wosk, więc nie będę rzeźbić w g.... Ale jasne, wrzucę Ci fotki jutro jakoś. Zanosi się na deszcz, więc może jakieś kropelki będą.
markis80 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Autko z korekty odebrałem w piątek a dzisiaj nakładem wosk coli a przed nim clener good stuff przez 3/4 dnia. Teraz jakiś dobry qd ale nie za drogi żeby do końca nie poszedł z torbami.
Moderator Domel Opublikowano 14 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 710711 Autko z korekty odebrałem w piątek a dzisiaj nakładem wosk coli ktoś zrobił Ci korektę bez LSP ?
Fredi88 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 No co najmniej kontrowersyjnie Myłeś auto przed tym cleanerem? Bo w bezpyłową podróż z korekty do domu to ja nie wierzę
Master kecav Opublikowano 14 Maja 2017 Master Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 710714 ktoś zrobił Ci korektę bez LSP ?
markis80 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Sam prosiłem żeby nie nakładał wosku bo auto robił mi znajomy. Oczywiście przed nałożeniem clinera auto umyte aktywną w pianą.
kudlaty86 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Aktywna pianą to raczej tylko opłukałeś
gemaro Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Fotki qd1. Wczoraj nakładany. W nocy mocno padało. A dziś rano taki efekt. Kropelki słabe chyba dlatego, że słońce słońce dość mocno świeci i wszystko wysycha. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Strus Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Jak nie masz żadnego wosku pod spodem to na ładne kropelki nie masz co liczyć
zmstr Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Szukam jakiegoś nowego, inspirującego QD. Jak do tej pory używałem PB QD+, PB Spray And Gloss, Clearkote Quick Shine (porażka totalna) i SFG Hot Rod Quick Detailer i ten ostatni moim zdaniem dawał najfajniejszy efekt, najlepiej się wypracowywał, no i był stosunkowo tani. Teraz przymierzam się do jednego z tych produktów: - Soft99 Luxury Gloss - Zymöl Spray Detailer - MOTHERS California Gold Showtime Instant Detailer - DG #921 - Lucas Oil Mist Slick Gloss Enhancer Ufff.... Trochę tego jest. Ktoś z Was ma porównanie pomiędzy poszczególnymi produktami?
Mir540t Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Hmm, wczoraj użyłem QW od ADBL na srebrnym lakierze i naprawdę trochę ciężko się dociera. Co do użycia i efektu to wg mnie mistrzem pozostaje Duragloss #951. Przetestowałem sporo różnych produktów i też moim faworytem pozostaje Duragloss 951. Na efekt jedynie bije go CarPro Reload, ale za to w aplikacji jest cięższy. Widziałem wyszedł jeszcze Duragloss 971 i muszę go przetestować.
haks Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2017 Ja kupiłem QW ADBL i nie jestem zadowolony. Na srebrnym trzeba jednak pracować na dwie fibry. Poza tym prawie pół butelki poszło się j$%@ć gdyż jeździł w bagażniku
Kubq Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Cześć, na lakierze mam fusso, czy po myciu zamiast qd, którego aktualnie nie posiadam , warto położyć QW ADBL? Poprawi to wygląd? Jaki qd jest godny polecenia na fusso? Zależy mi aby jak najmocniej poprawił wygląd i jednocześnie nie ciągnął bardzo mocno kurzu.
Ipkol Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 [ref]Kubq[/ref], wiesz lakier lakierowi nierówny, na dwóch autach mam fusso: np. Prostaff CC Gold na szarym metaliku Toyoty robi świetną robotę, w mojej ocenie lepszą niż np. Reload, Cure, Botox czy Quick Magic. Ale na czarnym volvowskim lakierze było na odwrót, wręcz Prostaff wypadał blado, królował zdecydowanie Reload.
markis80 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Im więcej Was czytam tym większy mam mętlik w głowie. Prosiłbym o wypowiedzenie się osób które mają srebrne auta i które środki wam się sprawdziły.
Moderator Domel Opublikowano 17 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 711202 które mają srebrne auta i które środki wam się sprawdziły. a co chcesz wiedzieć dokładnie i w czym masz mętlik ?
lolomanolo Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Cześć, na lakierze mam fusso, czy po myciu zamiast qd, którego aktualnie nie posiadam , warto położyć QW ADBL? Poprawi to wygląd?Jaki qd jest godny polecenia na fusso? Zależy mi aby jak najmocniej poprawił wygląd i jednocześnie nie ciągnął bardzo mocno kurzu. Troche bez sensu brac qw skoro masz juz wosk na auto polozyny, lepiej bedzie jak kupisz jakis qd, ktory podbije look i przedluzy trwalosc fusso. U mnie z fusso fajnie zgral sie qd1 - cala zime mi wosk na aucie wytrzymal.
Strus Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Jeśli chodzi o przedłużenie trwałości to wydaje mi się że w tej kwestii QW akurat będzie lepszy niż QD. Co do ADBL QW to na pewno odżyje kropelkowanie i zapewne trwałość. Jeśli idze o look to moim faworytem jest jednak QD1
ghost Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 W stawce, które mają właściwości antystatyczne przynajmniej na etykiecie:Finish Kare 425 Extra slick Duraglos 921 FCS Chemical Guys Speed wipe chemical guys extreme slick synthetic QD Ponoć nie ciągnące kurzu tez, ale nie znalazłem wzmianki u producenta: Meguiars Ultimate QD Jak by ktoś szukał czegoś co nie ciągnie kurzu to uzupełniam powyższą listę: Finish Kare 146 Anti-Static Finish Restorer Prima Slick Obecnie kupiłem do testów FK425 i CarPro Ech2o. Może jak przyjedzie wena zrobię zupę, mix z obu
Rekomendowane odpowiedzi