Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, wczoraj użyłem QW od ADBL na srebrnym lakierze i naprawdę trochę ciężko się dociera. Co do użycia i efektu to wg mnie mistrzem pozostaje Duragloss #951.

Opublikowano

Przy okazji moich pytań co do qd zakupiłem qd1 od adbl. W porównaniu do BSD, który mi się skończył, aplikacja jest bajeczna - dociera się bez żadnego wysiłku, zapach super i to co zauważyłem to gładkość lakieru po aplikacji i szklistość. Poza tym w porównaniu do BSD, qd1 ma bardzo dobry aplikator - psika bardzo delikatnie dosłownie samym pyłkiem - super sprawa. Nie wypowiem się co do trwałości, ale na razie jestem zadowolony.

QD1 kładziony na goły lakier. Przy zakupie sprzedawca sugerował mi że nie ma sensu brać qd jeżeli chce się go kłaść na goły lakier i z tym się nie zgodziłem. Nie brałem specjalnie QW od adbl ze względu na możliwe trudności przy aplikacji i jak na razie nie żałuję.

Jeżeli ktoś chce to mogę wrzucić zdjęcia.

• Moderator
Opublikowano
A ja poproszę bo się zastanawiam nad jakimś qd bo tyle co jestem po korekcie lakieru.

jak QD po korekcie to kup Reload'a

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Opublikowano
A ja poproszę bo się zastanawiam nad jakimś qd bo tyle co jestem po korekcie lakieru.

Jak masz autko po korekcie to nie czekaj i dawaj wosk, żeby to zabezpieczyć :) Ja niestety nie mam warunków ani czasu, żeby dobrze przygotować powierzchnię pod wosk, więc nie będę rzeźbić w g.... Ale jasne, wrzucę Ci fotki jutro jakoś. Zanosi się na deszcz, więc może jakieś kropelki będą.

Opublikowano

Autko z korekty odebrałem w piątek a dzisiaj nakładem wosk coli a przed nim clener good stuff przez 3/4 dnia. Teraz jakiś dobry qd ale nie za drogi żeby do końca nie poszedł z torbami.

• Moderator
Opublikowano
710711 Autko z korekty odebrałem w piątek a dzisiaj nakładem wosk coli

ktoś zrobił Ci korektę bez LSP ? :o:o:o

Opublikowano

No co najmniej kontrowersyjnie :D Myłeś auto przed tym cleanerem? Bo w bezpyłową podróż z korekty do domu to ja nie wierzę :D

Opublikowano

Sam prosiłem żeby nie nakładał wosku bo auto robił mi znajomy. Oczywiście przed nałożeniem clinera auto umyte aktywną w pianą.

Opublikowano

Fotki qd1. Wczoraj nakładany. W nocy mocno padało. A dziś rano taki efekt. Kropelki słabe chyba dlatego, że słońce słońce dość mocno świeci i wszystko wysycha. 3e39042ccd110979bba0fd5fa28bf6ac.jpg438bfb952f54442eb5e3beb366bef01d.jpg7957d5df0b3b51dbd66dd7335aefba6b.jpg44c0b0cda8f763b6f880f753485c2d55.jpg

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Szukam jakiegoś nowego, inspirującego QD. Jak do tej pory używałem PB QD+, PB Spray And Gloss, Clearkote Quick Shine (porażka totalna) i SFG Hot Rod Quick Detailer i ten ostatni moim zdaniem dawał najfajniejszy efekt, najlepiej się wypracowywał, no i był stosunkowo tani.

Teraz przymierzam się do jednego z tych produktów:

- Soft99 Luxury Gloss

- Zymöl Spray Detailer

- MOTHERS California Gold Showtime Instant Detailer

- DG #921

- Lucas Oil Mist Slick Gloss Enhancer

Ufff.... Trochę tego jest. Ktoś z Was ma porównanie pomiędzy poszczególnymi produktami?

Opublikowano
Hmm, wczoraj użyłem QW od ADBL na srebrnym lakierze i naprawdę trochę ciężko się dociera. Co do użycia i efektu to wg mnie mistrzem pozostaje Duragloss #951.

Przetestowałem sporo różnych produktów i też moim faworytem pozostaje Duragloss 951. Na efekt jedynie bije go CarPro Reload, ale za to w aplikacji jest cięższy. Widziałem wyszedł jeszcze Duragloss 971 i muszę go przetestować.

Opublikowano

Ja kupiłem QW ADBL i nie jestem zadowolony. Na srebrnym trzeba jednak pracować na dwie fibry. Poza tym prawie pół butelki poszło się j$%@ć gdyż jeździł w bagażniku :/

Opublikowano

Cześć, na lakierze mam fusso, czy po myciu zamiast qd, którego aktualnie nie posiadam :/ , warto położyć QW ADBL? Poprawi to wygląd?

Jaki qd jest godny polecenia na fusso? :o Zależy mi aby jak najmocniej poprawił wygląd i jednocześnie nie ciągnął bardzo mocno kurzu.

Opublikowano

[ref]Kubq[/ref], wiesz lakier lakierowi nierówny, na dwóch autach mam fusso:

np. Prostaff CC Gold na szarym metaliku Toyoty robi świetną robotę, w mojej ocenie lepszą niż np. Reload, Cure, Botox czy Quick Magic.

Ale na czarnym volvowskim lakierze było na odwrót, wręcz Prostaff wypadał blado, królował zdecydowanie Reload.

Opublikowano

Im więcej Was czytam tym większy mam mętlik w głowie. Prosiłbym o wypowiedzenie się osób które mają srebrne auta i które środki wam się sprawdziły.

• Moderator
Opublikowano
711202 które mają srebrne auta i które środki wam się sprawdziły.

a co chcesz wiedzieć dokładnie i w czym masz mętlik ?

Opublikowano
Cześć, na lakierze mam fusso, czy po myciu zamiast qd, którego aktualnie nie posiadam :/ , warto położyć QW ADBL? Poprawi to wygląd?

Jaki qd jest godny polecenia na fusso? :o Zależy mi aby jak najmocniej poprawił wygląd i jednocześnie nie ciągnął bardzo mocno kurzu.

Troche bez sensu brac qw skoro masz juz wosk na auto polozyny, lepiej bedzie jak kupisz jakis qd, ktory podbije look i przedluzy trwalosc fusso. U mnie z fusso fajnie zgral sie qd1 - cala zime mi wosk na aucie wytrzymal.

Opublikowano

Jeśli chodzi o przedłużenie trwałości to wydaje mi się że w tej kwestii QW akurat będzie lepszy niż QD. Co do ADBL QW to na pewno odżyje kropelkowanie i zapewne trwałość. Jeśli idze o look to moim faworytem jest jednak QD1

Opublikowano
W stawce, które mają właściwości antystatyczne przynajmniej na etykiecie:

Finish Kare 425 Extra slick

Duraglos 921 FCS

Chemical Guys Speed wipe

chemical guys extreme slick synthetic QD

Ponoć nie ciągnące kurzu tez, ale nie znalazłem wzmianki u producenta:

Meguiars Ultimate QD

Jak by ktoś szukał czegoś co nie ciągnie kurzu to uzupełniam powyższą listę:

Finish Kare 146 Anti-Static Finish Restorer

Prima Slick

Obecnie kupiłem do testów FK425 i CarPro Ech2o. Może jak przyjedzie wena zrobię zupę, mix z obu :lol: