kuchar Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Panowie jaki QD do powłoki ceramicznej UNC -R 1.7? Dedykowany firmy Max Prorecta kosztuje dużo za 100ml 170zł a podobno można dowolny do powłok ceramicznych, tak? Co polecacie? Reolad będzie ok? Pozdrawiam
GreQu Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Cześć. Potrzebuję sprawdzony QD, szukam czegoś bardzo łatwego w aplikacji, produkt typowo na zloty, szybka aplikacja i mega efekt. Kolor to Arden Blue ( niebieski, Opel ), cena nie gra roli.
wifi944 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Cześć. Potrzebuję sprawdzony QD, szukam czegoś bardzo łatwego w aplikacji, produkt typowo na zloty, szybka aplikacja i mega efekt. Kolor to Arden Blue ( niebieski, Opel ), cena nie gra roli. FW BOTOX szybko i sprawnie do tego fajny wygląd : )
Piotrek Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Sporo można tu wymieniać. Z nowości może być np. Quick Magic, Kecav QD, Botox. Oba bardzo przyjemne pod względem pracy i efektów. Magica miałem okazję używać na bardzo nagrzanych na panelach i nie było żadnych problemów. Z klasyki może być np. Finale
gemaro Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 Hej. Potrzebuję pomocy w wyborze QD. BSD się skończył. Byłem z niego zadowolony ze względu na kropelkowanie i to, że przez dość długi czas dobrze utrzymywał się na lakierze, ale chciałbym spróbować czegoś nowego. Mój kolor to pannacota wpadający w zwykły srebrny metalik. Szukam czegoś co mocno by przyciemniło ten lakier i wydobyło głębię. Gdyby mogło przykryć trochę ryski to byłaby bajka. Wiem, że na jasnych kolorach to trudne, stąd moje pytanie. Zastanawiam się między QD1, Botox a Quick Magic. Szukam czegoś raczej do 50-60 zł.
Fredi88 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 709547 Szukam czegoś co mocno by przyciemniło Więc wziąłbym qd1
Ipkol Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 Pisałem już wcześniej w tym temacie, na lakierze 1E0 Dark Grey Toyoty: - FW Botox przyciemnia, ładna śliskość i szklistość; - DM Quick Magic przyciemnia trochę słabiej, podobnie śliski ale mniej szklisty. Nie wiem czy to tylko złudne wrażenie ale QM wydawało mi się, że bardziej wyciąga ziarno niż Botox.
ktm950 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 [ref]gemaro[/ref], ja bym pod uwagę wziął też adbl qw. Na srebrnym nie będziesz mial żadnych problemów z dotarciem, a wygląd i trwałość będzie mocno na plus. Ewentualnie qd1.
Strus Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 709547 Szukam czegoś co mocno by przyciemniło Więc wziąłbym qd1 +1 W/g mojej opinii QD1 bije Botoxa na głowę. Zarówno w przyciemnieniu jak i w kwestii "szajnu"
gemaro Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 709561 gemaro, ja bym pod uwagę wziął też adbl qw Dzięki za Twoją propozycję, rozważałem ją. Cena nieco wyższa niż qd1, ale to nie problem dla mnie. Środek, który wybiorę będę stosować dość często - myślę, że raz w miesiącu co najmniej. Niestety nie zawsze mam warunki i czas by dokładnie przygotować lakier i nałożyć wosk, a jeżeli już mam to sięgam po AIO Cherry Glaze, stąd właśnie coś takiego na szybko typu QD. Czy QW od adbl nadaje się do tak częstego stosowania, czy lepiej przy moim myciu auta lepszy byłby qd1?
Strus Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 Jeśli nie kładziesz wosku to QW będzie miał większy sens niż QD1
Fitte Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 [ref]gemaro[/ref], aplikacja QW z adbl w pierwszej wersji (druga jeszcze nie wypuszczona) to istna katorga chociaż na srebrnym nie widać tego praktycznie wcale a efekt jak po niczym :-)
Moderator Domel Opublikowano 8 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 709574 Środek, który wybiorę będę stosować dość często - myślę, że raz w miesiącu co najmniej. często to jest co kilka dni a nie co miesiąc :D
gemaro Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 [ref]gemaro[/ref], aplikacja QW z adbl w pierwszej wersji (druga jeszcze nie wypuszczona) to istna katorga chociaż na srebrnym nie widać tego praktycznie wcale a efekt jak po niczym :-) Aż tak źle? Widzę bardzo dużo skrajnych opinii na temat qw od adbl i sam już nie wiem co wybrać. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KHOT Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 W/g mojej opinii QD1 bije Botoxa na głowę. Zarówno w przyciemnieniu jak i w kwestii "szajnu" Jako zamiennik BSD, QD1 będzie super, natomiast trzeba pamiętać że to jest slowdetailer, botoxa dopiero dostałem ale po krótkim teście widać że to zupełnie inna kategoria produktu: PPZ (psiknij/przetrzyj/zapomnij).
dejwid92 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 [ref]gemaro[/ref], aplikacja QW z adbl w pierwszej wersji (druga jeszcze nie wypuszczona) to istna katorga chociaż na srebrnym nie widać tego praktycznie wcale a efekt jak po niczym :-) Aż tak źle? Widzę bardzo dużo skrajnych opinii na temat qw od adbl i sam już nie wiem co wybrać. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Bez przesady, aż takiej tragedii nie ma. Używałem go osobiście na ciemnych lakierach Hondy, Mazdy, Forda i nie miałem problemów z dotarciem. Faktycznie wymaga troszkę uwagi i odpowiednich warunków, ale efekty są genialne. Z drugiej strony na srebrnym lakierze ograniczyłbym się faktycznie do szybkiego QDka po myciu i bajka - Botox, QD1, BSD.
tazman Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 juz to pisałem na forum, ale dla mnie aplikacja qw adbl na ciemnych lakierach to pomyłka natomiast z qd1 nie mam żadnych problemów, wręcz przeciwnie to jeden z moich ulubionych qd do kategorii PPZ (psiknij/przetrzyj/zapomnij) dodałbym jeszcze cheetah's speed od good stuff, banalny w aplikacji
lolomanolo Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 Myślę, ze właśnie na srebrnym można śmiało polecić adbl qw - o wiele łatwiej dotrzeć niż na ciemnych i zrobi najlepszy efekt przez przyciemnianie.
Michał126 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 FW Amulet również jest mist&wipe. Daje efekt jak naturalny wosk, taki ciepły look i maskuje drobne niedoskonałości. Tylko nie wiem czy on jest wystarczająco tani, czy nie Ale jest bardzo wydajny i ma doskonały rozpylacz.
lolomanolo Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 Kolega Strus w testach będzie niedługo porównywał qw od adbl, fw i jeszcze dwa inne - trochę cierpliwości i wszystko będzie jasne.
Strus Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 Jak historia pokazuje u mnie wszystko zachowuje się dziwnie. Jak ogarnę one-step'a to oczywiście, zgodnie z zapowiedzią test na jałowym lakierze zrobię. Czas mam ale, kurde lokalu szukam
KHOT Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2017 Nałożyłem dzisiaj na spokojnie Botox na auto i bardzo mi przypadł (póki co) do gustu: PPZ pełną gębą - jedno machnięcie szmatki i jest idealnie, ładną szklistość nadaje, jak dla mnie bomba. Zobaczymy jeszcze jak na słońcu się będzie zachowywał, bo jestem super pozytywnie nastawiony po dzisiejszym mazaniu auta. Bardzo quick quickdetailer.
Tommy Lee Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2017 Jest na prawdę w porządku, na duże kombi wystarczyła mi jedna fibra pokroju Kirklanda. Nie mazal się, szybko odparowywal i zostawił fajna śliskosc.
InspektorKot Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Czy używał już ktoś Infinity Wax Rapid Detailer ? Na zagranicznych forach zbiera dobre opinie, ciekawe czy w kontakcie z wodą faktycznie zachowuje się podobnie do BSD
Rekomendowane odpowiedzi