belzebiasz Opublikowano 5 Lipca Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 11 godzin temu, Mardi69 napisał(a): Pany ! Szukam qd który daje mega szkło (lakier biała perła ) i fajne hydro. Co polecicie z górnej półki ? Coś nie oklepanego POLISHANGEL PRESTO DETAIL SPRAY
Mardi69 Opublikowano 5 Lipca Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 5 godzin temu, belzebiasz napisał(a): POLISHANGEL PRESTO DETAIL SPRAY Jest rakieta ?
marecq Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Opublikowano 29 Lipca Panowie jaki qd na powłokę elastomerowa Luminusa LM diamond? Wgl jest sens i czy to bezpieczne? myślałem o gyeon ceramic ale wolę dopytać. Mam wrażenie że bród łatwo przywiera do lakieru i jak myję bezdotykowo to często zostają różne mazy, jakby pominięcia i dlatego często moje rękawicą klasycznie, kropelkowanie po myciu jest naprawdę świetne i głębia koloru również. nie miałem wcześniej doświadczenia z powłokami. Podpowiedzcie coś, z góry dzięki
belzebiasz Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 1 godzinę temu, marecq napisał(a): kropelkowanie po myciu jest naprawdę świetne i głębia koloru również skoro tak jest, to QD zbędny
Detacar Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia Panowie, czy Pinnacle Souveran Liquid Wax lub Zymol Spray Glaze można zakwalifikować do QD oraz który z nich lepszy do ciemnego lakieru? Może ktoś używał. Dzięki. Jeśli chodzi o CC Water Gold to który, złoty czy czarny?
zeea Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia @Detacar Pinnacle Liquid Wax jak sama nazwa wskazuje to nie QD, a jest to Spray Wax. Od siebie dodam, że aplikacja banalna i piękny look końcowy CC WG mam złotego i również produkt bezproblemowy
Detacar Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia @zeea wiesz gdzie nabyć na FV Pinnacle Liquid Wax?
Detacar Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2 godziny temu, zeea napisał(a): @Detacar niezawodny ShowCarShine Brak
wojti91zmc Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października Jakie są różnice między qd1 adbl a ceramic? chce odświeżyć czarny lakier nawoskowany fk 1000ht po myciu bezdotykowym?
MMCzysci Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października Po bezdotyku niczego nie aplikuj... chyba, że coś w stylu Koch PW...Wyryte w skale z S20 FE 5G
MMCzysci Opublikowano 27 Października Zgłoś Opublikowano 27 Października Narobisz rys. Bezdotykowe mycie nie domyje Ci nigdy lakieru w 100%Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
gprzesniak Opublikowano 27 Października Zgłoś Opublikowano 27 Października Pytanie. Najtańszy QD z super hydro z ceramiką w składzie, waszym zdaniem ? Mam Gyeona CD, i Cure w 2 wersjach, komplet QD'ów Prostaffa i Ultracoat CD, który mi się kończy. Czasem gratisowo coś robię znajomym i szukam czegoś ceramicznego z idealnym stosunkiem ceny do jakości. Ultracoat jest fajny, ale ten zapach mnie zabija
menior Opublikowano 27 Października Zgłoś Opublikowano 27 Października @gprzesniak nie wiem czy jest z ceramika ale swietne hydro daje QD od Enzo 1
sparco0 Opublikowano 28 Października Zgłoś Opublikowano 28 Października @gprzesniak deturner ceramic detailer, 1l ~50zł na all 1
Rafal9304 Opublikowano 28 Października Zgłoś Opublikowano 28 Października Dobre hydro + ceramika = Sonax Xtreme Ceramic Spray Coating. Niektórzy mówią, że to nie QD i ciężko się aplikuje, ja problemów z nim nie mam 4
booohal Opublikowano 28 Października Zgłoś Opublikowano 28 Października 5 godzin temu, Rafal9304 napisał(a): Sonax Xtreme Ceramic Spray Coating. Niektórzy mówią, że to nie QD Bo to nie QD QD to Sonax Ceramic Ultra Slick Detailer
m3987mm Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada Cześć. Poczytałem kilka stron i wybrałem dla siebie GOOD STUFF GLOSS DETAILER, dobry wybór? Głównie chodziło mi o szybkość i łatwość aplikacji w amatorskim zastosowaniu. Jak coś jest lepszego to chętnie zerknę na propozycje. Na aucie nie ma żadnych powłok, myje na dwa wiadra szamponem FX Protect Nano.
MMCzysci Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada Good Stuff ładnie pachnie, całkiem przyjemnie się rozprowadza i dobrze wygląda. Nie miałem nigdy problemu z dotarciem. Daje szkło i wyciąga ziarno metallicu. Natomiast na duży minus właściwie brak hydrofobowosci, nawet na świeżym wosku pogarsza odpychanie wody. Z tych tańszych jest spoko, natomiast ja się przerzuciłem na softa, bo właściwie w każdym aspekcie mi bardziej odpowiada, jednak kosztuje dwa razy tyle Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
Mumins Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 55 minut temu, m3987mm napisał(a): Wybrałem dla siebie GOOD STUFF GLOSS DETAILER, dobry wybór? Qd-ek idealny, jeżeli stawiasz na look i łatwość użycia. Serio, gdybym miał wziąć coś bezproblemowego, byłby w mojej top 3. 1
menior Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada @m3987mm jak dla mnie jeden ze slabszych Qd-kow,owszem bezproblemowy w aplikacji ale pozatym jak dla mnie niewiele wnosi zarowno w kwesti looku(na moje oko) hydro czy poslizgu no ale tez jeden z tanszych 1
m3987mm Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada Cena może tak nie odgrywa roli, bardziej właśnie łatwość użycia bo ja amator. To co innego? Równie łatwego w użyciu, a żeby ta hydrofobowosc była.
Kuba1 Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada @m3987mm CC Water gold zwykły złoty 3 1
Mumins Opublikowano 1 Listopada Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 43 minuty temu, m3987mm napisał(a): Cena może tak nie odgrywa roli, bardziej właśnie łatwość użycia bo ja amator. To co innego? Równie łatwego w użyciu, a żeby ta hydrofobowosc była. Ccwg, gyeon Ceramic qd, Ultracoat Q-detailer. Taka topka. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi