Mr.Wolf Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Każdego poranka nie, natomiast od września takie rzeczy na zewnątrz szyb to norma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniczy3 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Czołem miał ktoś może styczność z Takim ręcznikiem od moje auto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 @lesniczy3 kilka osób kupiło ostatnio, chyba @Domel coś o nim pisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 @lesniczy3 mAM te 40x40, jest petarda w tej cenie jednym oblatuje kombi po myciu no rinsem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniczy3 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 5 minut temu, pablo15005 napisał(a): @lesniczy3 mAM te 40x40, jest petarda w tej cenie jednym oblatuje kombi po myciu no rinsem No to w takim razie zostaje dylemat między mniejszym a większym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 @lesniczy3 weź oba dużym oblecisz autko a mały do resztek co wypłynie z pod lusterek itd. Ja przy wydmuchiwaniy wody będę go używal i rinsless za te pieniądze warto bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Września 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 1 godzinę temu, lesniczy3 napisał(a): Czołem miał ktoś może styczność z Takim ręcznikiem od moje auto ? Godzinę temu, lesniczy3 napisał(a): No to w takim razie zostaje dylemat między mniejszym a większym. 54 minuty temu, pablo15005 napisał(a): @lesniczy3 weź oba dużym oblecisz autko a mały do resztek co wypłynie z pod lusterek itd. Ja przy wydmuchiwaniy wody będę go używal i rinsless za te pieniądze warto bardzo Brać oba Powolutku zbieram materiał filmowy i testuje - 4 prania już były A te już widzieliście ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 1 hour ago, lesniczy3 said: Czołem miał ktoś może styczność z Takim ręcznikiem od moje auto ? Jak chcesz brać jeden, to bierz wiekszy, ale najlepiej oba xD Ja wiekszy stosuje normalnie do lakieru, a mniejszy na jakies wnęki drzwi, felgi etc. czyli miejsca gdzie mam troche bardziej wywalone na to czy sie porysuje czy nie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Mamy tu kogoś od oklejania lamp folią? Potrzebuję kilku wskazówek przy oklejaniu folią APA kanalikową tylnej lampy Lancer 8 sportback. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniczy3 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Godzinę temu, Skav napisał(a): Jak chcesz brać jeden, to bierz wiekszy, ale najlepiej oba xD Ja wiekszy stosuje normalnie do lakieru, a mniejszy na jakies wnęki drzwi, felgi etc. czyli miejsca gdzie mam troche bardziej wywalone na to czy sie porysuje czy nie Mam jeszcze jakieś fluffy itp. To co większy czy mniejszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 9 minutes ago, lesniczy3 said: Mam jeszcze jakieś fluffy itp. To co większy czy mniejszy ? imo wiekszy, ja odkad mam kupione twisted pile wcale nie uzywam fluffiego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 8 minut temu, Skav napisał(a): imo wiekszy, ja odkad mam kupione twisted pile wcale nie uzywam fluffiego Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ral6014 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 4 godziny temu, Domel napisał(a): A te już widzieliście ? Kupiłem 2 mniejsze. Do wnęk i do wyłapywania pojedynczych kropli na koniec suszenia są całkiem dobre. Do suszenia całego auta wolę LE ze względu na optymalną gramaturę i rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzat06 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Co to za żółte "smarki"? Mam tego zawsze pełno na żony aucie i strasznie to upierdliwe. Jak się tego łatwo pozbyć, bo walczę z tym co mycie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 14 minut temu, skrzat06 napisał(a): Co to za żółte "smarki"? Mam tego zawsze pełno na żony aucie i strasznie to upierdliwe. Jak się tego łatwo pozbyć, bo walczę z tym co mycie... Pszczele odchody. Usuwasz je produktami typu "bug / insect remover". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniczy3 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Potrzebuję porady na temat wyboru wosku dla kogoś (wujek ) kto do tej pory używał smarowideł typu K2, autoland itd. Wosk ma być maksymalnie długo "żywotny", przystępny cenowo, wygląd i przyjemność z aplikacji bez znaczenia. Lakier nie będzie przygotowywany, myślę że IPA to max. Myślałem o klasyce czyli colinite 476s ale może przez ostatnie lata pojawiło się coś wartego uwagi także chętnie wysłucham propozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Bez przygotowania wosk nie będzie raczej żywotny.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 13 Września 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 27 minut temu, lesniczy3 napisał(a): Potrzebuję porady na temat wyboru wosku dla kogoś (wujek ) kto do tej pory używał smarowideł typu K2, autoland itd. Wosk ma być maksymalnie długo "żywotny", przystępny cenowo, wygląd i przyjemność z aplikacji bez znaczenia. Lakier nie będzie przygotowywany, myślę że IPA to max. Myślałem o klasyce czyli colinite 476s ale może przez ostatnie lata pojawiło się coś wartego uwagi także chętnie wysłucham propozycji. To nie lepiej spray wax jakiś? Czy musi być wosk twardy? Kupisz mu puszkę użyje raz w życiu a psikacz bedzie mogl po kazdym myciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniczy3 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Musi być jakiś twardy. Używa tej lipy marketowej to tego też użyje. To jest stara szkoła psikacz nie przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 @lesniczy3 jak nie ma zamiaru przygotowywać to chociaż jakiś cleaner wax. Ja zaproponuję Colinite 325 Auto Cleaner Wax + podbicie Sonax BSD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 @lesniczy3 jak nie ma zamiaru przygotowywać to chociaż jakiś cleaner wax. Ja zaproponuję Colinite 325 Auto Cleaner Wax + podbicie Sonax BSD+1 Miło wspominam meguiars cleaner wax Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Jak dla mnie produkt typu wet coat będzie tutaj najlepszy, ale skoro mamy beton i nie przetłumaczysz to pozostaje coś w stylu 476S lub 1000P High Temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Fusso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Kup mu megsa wash+ jako przygotowanie i wytłumacz jak używać. Wosk tonyin bo fajnie się pracuje i efekt spoko. I leży dłużej niż K2. Będzie nieźle kombo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 W dniu 11.09.2023 o 05:53, marcineke napisał(a): GS jest bardziej uniwersalny i mocniejszy, można go stosować do woli na zewnątrz i z głową wewnątrz Jak dla mnie GS jest tak bezpieczny, że szansa na zrobienie nim sobie bałaganu jest absolutnie minimalna. Ja go nawet nie wypłukuję z plastików (z lenistwa) i nie ma z nim problemów. Waliłem koncentratem po paru plastikach i też nic się z nimi nie działo. Ba, mam znajomego, który do totalnych szczurów typu auta po budowlańcach i rolnikach używa VB od Kocha (produkt, który ściąga brud z lakieru lepiej niż prewashe innych producentów, więc jest moc), zarówno do plastików i materiałowych foteli. Nie popieram, ale żadnych reklamacji od klientów do tej pory nie miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi