Balzac Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Używa ktoś tego produktu ? albo używał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Jeszcze jedno pytanie, czy do nakładania prespray'a spokojnie sprawdzi sie ten Kwazar ciśnieniowy pomarańczowy czy koniecznie brać tego niebieskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grz3chu Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Miałem kiedyś zestaw do farbowania skóry od nich i nie byłem zadowolony, mimo dwóch podejść na dwóch autach. Mógłbyś rozwinąć, dlaczego nie byłeś zadowolony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewus089 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Zastanawiam się czy prać MF po docieraniu NW autolandu? Jak myślicie, osadziło się tego tyle na fibrze, że trzeba prać? Jak Wy robicie?Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wito Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Witam, czy takie oryginale felgi z forestera, mogę traktować tenzi aluxem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 14 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Godzinę temu, Lewus089 napisał: Zastanawiam się czy prać MF po docieraniu NW autolandu? Jak myślicie, osadziło się tego tyle na fibrze, że trzeba prać? Jak Wy robicie? Ja bym prał . Ja piore zawsze po kazdym uzyciu Godzinę temu, Wito napisał: czy takie oryginale felgi z forestera, mogę traktować tenzi aluxem Mozesz traktowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 5 godzin temu, Grz3chu napisał: Mógłbyś rozwinąć, dlaczego nie byłeś zadowolony? Robiłem wszystko z instrukcją, a pomimo tego farba zamiast wchłonąć się w skórę, oblazła ją taką gumową warstwą która po czasie zaczęła się łuszczyć. Teraz mam zestaw farbujący z colourlocka i to jest totalnie odmienne doświadczenie: zrobiłem sobie próbkę aplikacji na spodzie zagłówka i nie ma moim zdaniem porównania do farby z kliniki skóry. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 ADBL CLAY TOWEL RĘCZNIK Z GLINKĄ Jak wam się sprawdza ten produkt? Warto go kupić. Cena ceną ale tu chodzi o wygodę i komfort pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 @Balzacnic nie przebije tradycyjnej glinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 21 godzin temu, Maciej WTN napisał: Jeszcze jedno pytanie, czy do nakładania prespray'a spokojnie sprawdzi sie ten Kwazar ciśnieniowy pomarańczowy czy koniecznie brać tego niebieskiego? Ja używam niebieskiego 1l, ale to tylko dlatego, że w galerii ogrodniczej była super cena. Pani dzwoniła do jakiegoś przedstawiciela i powiedziała, że 50'C spokojnie oba powinny wytrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Przerobienie wosku nic mu nie zrobi ? Dotarł do mnie cały pokruszony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Praobyvatel Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Czy ktoś wie dlaczego polerka rotacyjna 1200W uruchomiona z agregatu 2000W włącza się dopiero po zwiększeniu obrotów na pokrętle? Tak jakby dostawała za mało prądu. Inne urządzenia np. szlifierka działają normalnie na agregacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Może potencjometr jest walnięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Szukam czegoś do zabezpieczenia lakieru do aplikacji bez garażu, do tej pory mialem sonaxa pns i bsd ale chciałbym czegoś nowego. Mozecie polecić jakąś łatwą w aplikacji powłokę lub qw? Myślałem nad Reloadem, Qw od Adbl albo Qd1, podobno dosyc trwały. Na tę chwile jestem najbliżej wyboru reloada, ale może jest coś innego godnego uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 7 minut temu, coolz86 napisał: Szukam czegoś do zabezpieczenia lakieru Zobacz sobie w dziale Testów tam masz masz QW od megsa po sonaxy konczac na zymolach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 18 minut temu, coolz86 napisał: jestem najbliżej wyboru reloada Kupujesz testerek 50ml za 15zł który spokojnie wystarczy na 2 aplikacje na całe auto i przetestujesz sobie. Tylko mikrofibra musi być z tych lepszych , a nie z Auchana Ja jestem bardzo zadowolony z tego produktu , bo nie dość że nadaje połysku/szklistości , to jeszcze trzyma 3-4 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Godzinę temu, BiałyGTi napisał: Zobacz sobie w dziale Testów tam masz masz QW od megsa po sonaxy konczac na zymolach Przeglądałem, brakuje tam testu Reloada (albo nie widzę) położonego jako samodzielne zabezpieczenie Jest tego tyle, że ciężko się zdecydować 58 minut temu, powalla napisał: Ja jestem bardzo zadowolony z tego produktu , bo nie dość że nadaje połysku/szklistości , to jeszcze trzyma 3-4 miesiące. 3-4 miesiące jako samodzielne zabezpieczenia? A jak go aplikujesz? Na fibre czy bezpośrednio na lakier? I jakiej fibry używasz? W arsenale mam wwl jasmin, gyeona boa, grubasy z alliexpresa, która się nada? Sorki za grad pytań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Przeważnie aplikuje mf ADBL i psikam na mf i rozcieram , a potem obracam ją i docieram suchą stroną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 2 godziny temu, coolz86 napisał: Szukam czegoś do zabezpieczenia lakieru do aplikacji bez garażu, do tej pory mialem sonaxa pns i bsd ale chciałbym czegoś nowego. Gyeon WetCoat, myjesz auto, spryskujesz, wycierasz i koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolz86 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 WetCoata miałem okazję używać w zimie Lubię coś posmalcowac na aucie, ale przy woskowaniu i późniejszym polerowaniu na zewnątrz boję się ze bardziej zaszkodze lakierowi niż poprawię jego look. A produkty typu pns czy reload wiadomo że aplikuje się dosyć szybko i jest mniejsze prawdopodobieństwo że cos porysuje . Zdecydowałem się na Reloada, zamówiłem 100ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Czy ADBL wipe out lepiej odtłuści lakier niż IPA przed położeniem wosku np. Softa 99 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Nie mam pewności co do odtłuszczania ale jeśli ogólnie zapytasz o czyszczenie/wyjałowienie to moim zdaniem zdecydowanie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Pracuje na BassPolska DA do wykonczenia po cieciu lepiej uzywac antiholograma od kocha na padzie polishing czy finishing? Zastanawiam sie, bo jak wiadomo DA lepiej wykańczaja niz rotacje ale tez mniej tna, wiec ktory bylby lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Ale przy wykanczaniu nie chodzi o ciecie. Sam ost wyprowadzajac holosy zauwazylem ze po menzernie 2500 na zoltym polishowym padzie lakier wygladal idealnie, ale dla spokoju przejechalem jeszcze menzerna 3500 na miekkim finishowym padzie. Zreszta te pady sa specjalnie pod maszynke da, wiec ja bym nie staral sie przechytrzyc producentow tylko robilbym tak jak nakazuje sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 18 minut temu, etrone napisał: Zreszta te pady sa specjalnie pod maszynke da A jest jakaś różnica poza dziurką do odprowadzania większej ilości ciepła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi