Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Godzinę temu, Lewus089 napisał:

Zastanawiam się czy prać MF po docieraniu NW autolandu? Jak myślicie, osadziło się tego tyle na fibrze, że trzeba prać? Jak Wy robicie?

Ja bym prał . Ja piore zawsze po kazdym uzyciu 

Godzinę temu, Wito napisał:

czy takie oryginale felgi z forestera, mogę traktować tenzi aluxem

Mozesz traktowac 

5 godzin temu, Grz3chu napisał:

Mógłbyś rozwinąć, dlaczego nie byłeś zadowolony?

Robiłem wszystko z instrukcją, a pomimo tego farba zamiast wchłonąć się w skórę, oblazła ją taką gumową warstwą która po czasie zaczęła się łuszczyć. Teraz mam zestaw farbujący z colourlocka i to jest totalnie odmienne doświadczenie: zrobiłem sobie próbkę aplikacji na spodzie zagłówka i nie ma moim zdaniem porównania do farby z kliniki skóry.

• Super 1

21 godzin temu, Maciej WTN napisał:

Jeszcze jedno pytanie, czy do nakładania prespray'a spokojnie sprawdzi sie ten Kwazar ciśnieniowy pomarańczowy czy koniecznie brać tego niebieskiego?

Ja używam niebieskiego 1l, ale to tylko dlatego, że w galerii ogrodniczej była super cena. Pani dzwoniła do jakiegoś przedstawiciela i powiedziała, że 50'C spokojnie oba powinny wytrzymać. 

Szukam czegoś do zabezpieczenia lakieru do aplikacji bez garażu, do tej pory mialem sonaxa pns i bsd ale chciałbym czegoś nowego.

Mozecie polecić jakąś łatwą w aplikacji powłokę lub qw?

Myślałem nad Reloadem, Qw od Adbl albo Qd1, podobno dosyc trwały. 

Na tę chwile jestem najbliżej wyboru reloada, ale może jest coś innego godnego uwagi?

18 minut temu, coolz86 napisał:

jestem najbliżej wyboru reloada

Kupujesz testerek 50ml za 15zł który spokojnie wystarczy na 2 aplikacje na całe auto i przetestujesz sobie. Tylko mikrofibra musi być z tych lepszych , a nie z Auchana ;) 

Ja jestem bardzo zadowolony z tego produktu , bo nie dość że nadaje połysku/szklistości , to jeszcze trzyma 3-4 miesiące. 

Godzinę temu, BiałyGTi napisał:

Zobacz sobie w dziale Testów  tam masz masz QW od megsa po sonaxy konczac na zymolach 

Przeglądałem, brakuje tam testu Reloada (albo nie widzę) położonego jako samodzielne zabezpieczenie :)

Jest tego tyle, że ciężko się zdecydować :)

58 minut temu, powalla napisał:

Ja jestem bardzo zadowolony z tego produktu , bo nie dość że nadaje połysku/szklistości , to jeszcze trzyma 3-4 miesiące. 

3-4 miesiące jako samodzielne zabezpieczenia? 

A jak go aplikujesz? Na fibre czy bezpośrednio na lakier? 

I jakiej fibry używasz?  W arsenale mam wwl jasmin, gyeona boa, grubasy z alliexpresa, która się nada?

Sorki za grad pytań :)

2 godziny temu, coolz86 napisał:

Szukam czegoś do zabezpieczenia lakieru do aplikacji bez garażu, do tej pory mialem sonaxa pns i bsd ale chciałbym czegoś nowego.

Gyeon WetCoat, myjesz auto, spryskujesz, wycierasz i koniec.

WetCoata miałem okazję używać w zimie :) Lubię coś posmalcowac na aucie, ale przy woskowaniu i późniejszym  polerowaniu na zewnątrz boję się ze bardziej zaszkodze lakierowi niż poprawię jego look. A produkty typu pns czy reload wiadomo że aplikuje się dosyć szybko i jest mniejsze prawdopodobieństwo że cos porysuje . 

Zdecydowałem się na Reloada, zamówiłem 100ml :)

Pracuje na BassPolska DA do wykonczenia po cieciu lepiej uzywac antiholograma od kocha na padzie polishing czy finishing? Zastanawiam sie, bo jak wiadomo DA lepiej wykańczaja niz rotacje ale tez mniej tna, wiec ktory bylby lepszy?

Ale przy wykanczaniu nie chodzi o ciecie.

Sam ost wyprowadzajac holosy zauwazylem ze po menzernie 2500 na zoltym polishowym padzie lakier wygladal idealnie, ale dla spokoju przejechalem jeszcze menzerna 3500 na miekkim finishowym padzie.

Zreszta te pady sa specjalnie pod maszynke da, wiec ja bym nie staral sie przechytrzyc producentow tylko robilbym tak jak nakazuje sztuka.