Kuba1 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Mam problem z listwą, dressingi do opon i plastiku nic nie dają. Podpowiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Jak mawia Matt Pedros - QD na magiczną gąbkę i wyszorować, później zabezpieczać QD lub położyć D-Luxa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba1 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Dziękuję, spróbowałem i mat jak był tak pozostał owatrol polytrol nie zaszkodzi ? Te listwy są bardziej gumowe jak plastikowe. Wszystkie ładnie się świecą i trzymają dressing oprócz jednej ( samochód składany z 2 kpl listew i to dlatego ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 No to przepolerować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Hej, szybkie pytanie - wyważanie kół i naklejanie ciężarków na felgi z powłoką. Robiliście tak kiedyś? Były jakieś problemy z trzymaniem się ciężarków? Patrząc na to jak mocna jest taśma z klejem nie spodziewam się, ale wolę się upewnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk45z Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @Evo żadnych problemów nie miałem z klejeniem ciężarków na świeże powłoki Przy myciu szczotką też nic nie odpada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @Evo U mnie wulkanizator zawsze przed klejeniem przeciera miejsce klejenia szmatką nasączoną zmywaczem do hamulców. Jeszcze nigdy żadnego nie zgubiłem. No właśnie, czy zmywacz rusza powłokę? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 U mnie wulkanizator kładł ciężarki na powłokę i na moją prośbę nie przecierał żadnym nitrem ani zmywaczami, trzymają się drugi sezon. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłupiałem… chcę kupić marolexa industry alka 3000 do prewashu - nigdzie nie jest napisane czy w zestawie są dysze płaskostrumieniowe, a jeśli nie to coś mi nie idzie szukanie ich jako dodatkowych akcesoriów… Im większy kąt i wydatek cieczy tym lepiej (najlepiej ta chyba 110’ żeby akcje były w miarę możliwości szybkie) Podzieli się ktoś? linkiem najchętniej bo prawdę powiedziawszy trochę mnie to już drażni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @Adrian89 Mam dokładnie taki sam. Na aukcji nie było nic wspomniane o dyszy płaskostrumieniowej a była schowana w pompce (niebieska, chyba 110°, super się sprawdza przy prewashu). Jakbyś chciał dodatkowe to na stronie Marolexa są zestawy dysz: https://sklep.marolex.pl/category/akcesoria-dysze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @Adrian89 mój alka 3k też miał dysze w zestawie Bh plus 110 idealo dziala nie da się poprawić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @analyzator właśnie na mnie czeka bh tl a marolex pewnie w sobote przyjdzie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Kończy mi się dm magic glass, coś na tym poziomie wartego polecenia i bezproblemowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @sparco0 Detailer's Magic wróciło na rynek. Można kupić na Allegro lub na FB poprzez fanpage. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWWro Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 DaV kilka tygodni temu położyłem na bh zymol carbon na srebrny i efekt mi bardzo przypadł do gustu.Fakt ze srebrny metalik to szerokie pojęcie kolorystyczne i pewnie efekt będziesz musiał sam wypróbować jak to zwykle bywa w zabawie z konkretnym lakierem.Kiedyś nawet tu na forum spotykałem opinie iż bh i wd to to samo praktycznie i pamietam że testowałem np wd na czarnym z palety mercedesa i tez siadał ładnie. Było to ponad dekadę temu wiec pamięć zawodna ale nie pamietam żadnych większych różnic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Koledzy zrobiłem sobie separator do odkurzacza przy pracach w domu (gładź, gruz itd...) - niestety nie jest zbyt stabilny i potrzebuję podstawy na kółkach do niego. Wydaje mi się, że gdzieś tu na forum ktoś wrzucał jakieś niedrogie rozwiązanie pod wiadro do mycia, ale nie mogę znaleźć - może ktoś ma akurat pod ręką linka. Dzięki 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @krzygaj coś takiego? https://www.lidl.pl/p/parkside-podest-na-kolkach-do-transportu/p100364046002?mktc=shopping&gclid=EAIaIQobChMIxo73-arogAMV6BJ7Ch2SNgYzEAQYAiABEgJ2fvD_BwE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Godzinę temu, CarlosBlack napisał(a): @krzygaj coś takiego? https://www.lidl.pl/p/parkside-podest-na-kolkach-do-transportu/p100364046002?mktc=shopping&gclid=EAIaIQobChMIxo73-arogAMV6BJ7Ch2SNgYzEAQYAiABEgJ2fvD_BwE tak, tylko nie za miliony monet Ale jest inspiracja - kupię kółka meblowe, mam gdzieś płytę meblową, to frezarką zrobię z kwadratu koło i będzie gitara. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Adrian89 mój alka 3k też miał dysze w zestawie Bh plus 110 idealo dziala nie da się poprawić. Czy swojego marolexa też dostałeś bez opakowania/kartonu? Sam opryskiwacz w folii bąbelkowej. Mam od dość dawna axela 3000 i on przyszedł w oryginalnym kartonie producenta…Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Adrian89 a tego akurat już nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @adi1509 a jak u kolegi? w ogóle ktoś, coś? Trochę mnie to zdziwiło, wolę się upewnić czy nie dostałem jakiegoś ulepa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 W zasadzie kupowałem w sklepie stacjonarnym ale faktycznie marolex był "solo" w przeciwieństwie do kwazarów które były w pudełkach (Venus i Mercury Super). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 W zasadzie kupowałem w sklepie stacjonarnym ale faktycznie marolex był "solo" w przeciwieństwie do kwazarów które były w pudełkach (Venus i Mercury Super).No i o to mi chodziło. Chociaż w sumie dziwne, bo pianownice mają ładnie w kartonach z instrukcjami, kartami produktu, akcesoriami itp. A opryskiwacz luzem, dysza w pompce i elo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Pytanko, może ktoś przerabiał Jaki pistolet na wąż ogrodowy ma "tryb" z dużym wydatkiem wody? Żeby to w zasadzie działało jako spust na węża a nie "zraszacz co nie popsuje kwiatków". Czemu: Myłem dzisiaj z osadu odpływ liniowy przy garażu. Pistoletem cellfasta nawet tego piachu nie ruszyłem. Zdjąłem pistolet i z samego węża wody leci 5 razy więcej. Wypłukane w 3 minuty. Często z węża napełniam wiadra czy opryskiwacze. Czesto inne myte akcesoria czy dywaniki. Przydałoby się więcej wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @analyzatorrada z własnego doświadczenia. Najpierw trzeba założyć rękawiczki i wybrać ręcznie muł który zgromadził się w odpływie linowym a dopiero resztki piachu splukiwac woda. Ten piach z odpywu liniowego ma tendencje do zbijania się i zatykanie rury odpływowej z odpływu z garażu. Później trzeba wzywać speców od przepychania rur a Ci potrafią więcej zepsuć niż pomóc. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi