etrone Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Pomocy... Zrobilem korekte prawie calego auta pasta megsa 101 i padami z mf ( testowalem rozne) Na koniec wykonczylem antihologramem na padzie piankowym boskiego finish ale pod mocne slonce wszedzie sa mikro ryski mieniace sie i zalamujace swiatlo ( czy to hologramy ? ) Jak to wyprowadzic ladnie? Mam jeszcze paste fg400 i menzerna 3w1 oraz pady : zolty nat, czarny nat, booski finish, booski heavy cut i mf rozne... Lakier audi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malisz Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 38 minut temu, Freddy napisał: A próbowałeś? Jeżeli ona nie da rady to nie licz że DA ze skokiem 8mm da radę Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Nie próbowałem ale spróbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Etrone za duży przeskok ze 101 musisz polecieć polishem a potem antyhologram który poprostu nie poradził sobie z bałaganem po 101Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 49 minut temu, nerka123 napisał: Czy vampir liquid od adbl moge uzyc na felgi i cala karoserie? Chyba, ze poleci ktos w podobnej cenie lub tansze a rownie lub bardziej skuteczne. Kup sobie d-tox od SG . Fajny produkt i na felgi i na lakier. Ja polecam 1l masz za ok 39 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 W najbliższym czasie mam odstawić Golfa do blacharza-lakiernika do poprawek blacharskich i wymiany przegnitych błotników. Jako, że jest w miarę świeżo nawoskowany Fusso, a ostatnio jeszcze poleciałem QW od ADBL to jak wiadomo lakier jest dość mocno podkręcony / przyciemniony co może być mylące przy dobraniu barwy. Może to śmieszne pytanie, ale czy wypada ściągnąć z niego to wszystko i zostawić jałowy lakier? Myślicie, że umycie mocniejszą pianą i ludwikiem załatwi sprawę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwycleanline Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 51 minut temu, nerka123 napisał: Czy vampir liquid od adbl moge uzyc na felgi i cala karoserie? Chyba, ze poleci ktos w podobnej cenie lub tansze a rownie lub bardziej skuteczne. Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Uzywam do felg i karoseri adbl naprzemian z zielona tuga jak dla mnie bardzo podobne srodki i cena porownywalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkom Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 1 godzinę temu, maciek-drummer napisał: W najbliższym czasie mam odstawić Golfa do blacharza-lakiernika do poprawek blacharskich i wymiany przegnitych błotników. Jako, że jest w miarę świeżo nawoskowany Fusso, a ostatnio jeszcze poleciałem QW od ADBL to jak wiadomo lakier jest dość mocno podkręcony / przyciemniony co może być mylące przy dobraniu barwy. Może to śmieszne pytanie, ale czy wypada ściągnąć z niego to wszystko i zostawić jałowy lakier? Myślicie, że umycie mocniejszą pianą i ludwikiem załatwi sprawę ? Lakiernik dobierze ci lakier na podstawie VIN-u a jak nie jest to oryginalny lakier to wystarczy tylko mały element np. klapka wlewu paliwa (wyczyść tylko ją). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 3 godziny temu, Freddy napisał: Etrone za duży przeskok ze 101 musisz polecieć polishem a potem antyhologram który poprostu nie poradził sobie z bałaganem po 101 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Pod reka mam fg400 i menzerne 3w1 tylko Nada sie ktoras z nich na srednim / miekkim padzie? Fg400 na miekkim padzie i bez docisku, jak myslicie - da rade ale juz bez antiholograma na koniec bo zirzylem cala mala tubke na te kilka elementow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 7 godzin temu, etrone napisał: Fg400 na miekkim padzie i bez docisku, jak myslicie - da rade ale juz bez antiholograma na koniec bo zirzylem cala mala tubke na te kilka elementow Na 100% nikt Ci nie obieca, natomiast z mojego doświadczenia 400 na średnim padzie powinna dać sobie radę i wyprowadzić na tyle, że antihologram dokończy bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tafla Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 7 minut temu, KHOT napisał: Na 100% nikt Ci nie obieca, natomiast z mojego doświadczenia 400 na średnim padzie powinna dać sobie radę i wyprowadzić na tyle, że antihologram dokończy bez problemu. Ale kolega pyta, czy wyprowadzi FG400 na miękkim padzie na tyle, żeby nie było holo, bo antihologram już się skończył. 7 godzin temu, etrone napisał: Pod reka mam fg400 i menzerne 3w1 tylko Nada sie ktoras z nich na srednim / miekkim padzie? Fg400 na miekkim padzie i bez docisku, jak myslicie - da rade ale juz bez antiholograma na koniec bo zirzylem cala mala tubke na te kilka elementow FG400 raczej nie. Nie próbowałem miękkim padem ale obstawiam, że zostawi bałagan. Po FG400 + średni pad poprawiałem później FF3000. Co do 3w1 nie wiem czy wyprowadzi po FG400 bo nie mam z nią doświadczenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Dzieki za odpowiedzi. Udalem sie do lokalnego sklepu lakierniczegoi nabylem pasty 3m. Niebieski, zielony i zolty korek. Jak to teraz rozegrac? No i czy pady booski, nat itd beda ok pod te pasty czy najlepiej zakupic tez pady z 3m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 I poszło. Nie nierozcieńczaniem. Bezpośrednio na klej. Chwile poczekałem i zeszło. Markera usunęło jednym pociągnięciem. Zwilżyłem MF, przeciągnąłem i śladu po markerze nie ma. Dzięki @.r. To dobry środek, używam już od dłuższego czasu do usuwania rozmaitego syfu. Świetnie zbiera cukierki, gumy do żucia, czekoladki i inne wszelakie klejące i ciągnące się buble z tapicerek materiałowych i plastików. Ważne tylko by zawsze zrobić próbę w jakimś niewidocznym miejscu bo jest dość agresywny. Dobrze też radzi sobie z żywicą i smołą na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indoman Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Hej pytanie banalne chyba ale nie rozumiem tego dlaczego jezeli na wyprany czysty fotel kapnie troche czystej wody to w tym miejscu po wyschnieciu zostanie plama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Bo nawet 10 razy prany fotel nie będzie sterylny, a i woda może zawierać jakieś drobinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 53 minuty temu, .r. napisał: To dobry środek, używam już od dłuższego czasu do usuwania rozmaitego syfu. Świetnie zbiera cukierki, gumy do żucia, czekoladki i inne wszelakie klejące i ciągnące się buble z tapicerek materiałowych i plastików. Ważne tylko by zawsze zrobić próbę w jakimś niewidocznym miejscu bo jest dość agresywny. Dobrze też radzi sobie z żywicą i smołą na lakierze. A weźmie smar wokół zawiasów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Nie próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 16 godzin temu, etrone napisał: Pomocy... Zrobilem korekte prawie calego auta pasta megsa 101 i padami z mf ( testowalem rozne) Na koniec wykonczylem antihologramem na padzie piankowym boskiego finish ale pod mocne slonce wszedzie sa mikro ryski mieniace sie i zalamujace swiatlo ( czy to hologramy ? ) Jak to wyprowadzic ladnie? Mam jeszcze paste fg400 i menzerna 3w1 oraz pady : zolty nat, czarny nat, booski finish, booski heavy cut i mf rozne... Lakier audi Jak lakier audi, to raczej w ogóle tych rysek nie wypolerowałeś wcześniej, a nie zostały po paście. 2 godziny temu, indoman napisał: Hej pytanie banalne chyba ale nie rozumiem tego dlaczego jezeli na wyprany czysty fotel kapnie troche czystej wody to w tym miejscu po wyschnieciu zostanie plama? Z tego samego powodu, co jak na zakurzony lakier kapniesz kroplę to zostanie plama Kropla łączy się z kurzem na fotelu i wysycha jako plama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerka123 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 http://allegro.pl/aktywna-chemia-piana-plyn-do-mycia-auta-1l-kanwod-i5022424887 mam taka piane aktywna, byla dolaczona do myjki i chcialem wyprobowac czy to cos warte czy do smieci. Ktos to kiedys na oczy widzial? Niby dozowanie od 0,5 do 3%, ale wydaje mi sie malo. Nie mam punktu odniesienia bo nie mialem mozliwosci wczesniej sprawdzic jakiejkolwiek innej bo nie posiadalem pianownicy (teraz mam bodajze ls3). Jestem akurat na kupnie chemii i nie wiem czy dorzucac do koszyka piane czy ta wykorzystac i dopiero wttedy kupic. Na opakowaniu jest napisane, ze ma naturalne ph wiec chyba powinna byc bezpieczna, nie ? i jakie proporcje uzyc w razie czego? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Pozwolę sobie ponowić W najbliższym czasie mam odstawić Golfa do blacharza-lakiernika do poprawek blacharskich i wymiany przegnitych błotników. Jako, że jest w miarę świeżo nawoskowany Fusso, a ostatnio jeszcze poleciałem QW od ADBL to jak wiadomo lakier jest dość mocno podkręcony / przyciemniony co może być mylące przy dobraniu barwy. Może to śmieszne pytanie, ale czy wypada ściągnąć z niego to wszystko i zostawić jałowy lakier? Myślicie, że umycie mocniejszą pianą i ludwikiem załatwi sprawę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Jaki cleaner na pete's 53 ? Bo pod dodo juce lime prime słabo wygląda kropelkowanie na drugi dzien ... lepiej bedzie pod POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 31 minut temu, Dario88 napisał: Jaki cleaner na pete's 53 ? Bo pod dodo juce lime prime słabo wygląda kropelkowanie na drugi dzien ... lepiej bedzie pod POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH ? Chemical guys Verua Bond, ten zostawia po sobie film. Duragloss Squeaky Clean, zostawia jałowią powierzchnię nawet bez IPY. A ostatnio nawet kładłem też na SRP i kropelkował ładnie. Słabo mi kroplił tylko jak położyłem warstwę bezpośrednio na fusso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 36 minut temu, ghost napisał: Chemical guys Verua Bond, ten zostawia po sobie film. Duragloss Squeaky Clean, zostawia jałowią powierzchnię nawet bez IPY. A ostatnio nawet kładłem też na SRP i kropelkował ładnie. Słabo mi kroplił tylko jak położyłem warstwę bezpośrednio na fusso. Wcześniej kładłem na dodo i było lepiej ale też bez rewelacji ...Bo ogólnie przechowuje kosmetyki w piwnicy w bloku , a tej zimy temperatura w piwnicy spadła do 3 stopni ... Czy mogło to w jakiś sposób wpłynąć na wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 zanim zmienisz cleanery spróbuj dodo wymyć IPą, zobacz czy jest różnica i daj znać. Kładź bardzo cienką warstwe wosku, nakładaj w paskach, lub ewentualnie krzyżowo, nie kolistymi ruchami. Po zobaczeniu jak kropelkuje na drugi dzień nałóż jeszcze raz bardzo cienką warstwę. I dopiero wtedy bedzie można pomyśleć o zmianie cleanera. Zakładam, że lakier masz w dobrym stanie. A co do zimy, producent odpowie jak powinien być przechowywany, ale nie przemroziłeś go więc raczej nic sie nie powinno stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Lakier nie jest mocno styrany . Nie ma oznak mycia na szczotkach W tamtym roku nakładałem POORBOY'S - NATTY'S PASTE WAX WHITE pod poorboys professional polish i krople wyszły rewelacyjne ... Może być tak jak mówisz że dodo nie lubi się z pete's i lepiej będzie leżał po wymyciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Dnia 29.06.2017 o 00:41, etrone napisał: Pod reka mam fg400 i bez antiholograma na koniec bo zirzylem cala mala tubke na te kilka elementow to się dobrze starałeś przepolerowac tym antiholo, jedna tubka to na 5 aut minimum także podejrzewam, ze poprostu nie usunąłeś rys od samego początku jak ktoś wspomniał. Czy wymywales fg 400? 19 godzin temu, etrone napisał: Dzieki za odpowiedzi. Udalem sie do lokalnego sklepu lakierniczegoi nabylem pasty 3m. Niebieski, zielony i zolty korek. Jak to teraz rozegrac? No i czy pady booski, nat itd beda ok pod te pasty czy najlepiej zakupic tez pady z 3m? Rozegraj to tak, ze porządnie wymywasz. pady beda ok, ale twój pomysl żeby używać bliskiego finish na audi, jeśli to lakier metalik, to niewypał. rozmawiamy czarny finish czy ten jasnozielony booski?? jaki kolor auta? Samo fg 400 na średnim padzie może zostawić mgiełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi