Freddy Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Maszyna DA potrzebujesz rotacji jeśli chcesz porządnie wycinać Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
mlody_malzyk Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 czyli DA + menzerna 400 na twardym padzie, albo MF nie mam szans wyciagnac lakieru ? troche niechce mi sie wierzyc ze po pol godzinie smyrania cwierci maski, nadal nie bedzie w stanie wyciac plytkich rysek... ;/
CorsaE2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Czy mycie samochodu szamponem z taką gąbką bedzie bezpieczne dla lakieru ? czy nie porysuje ? http://www.emag.pl/autoland-gabka-do-my ... DB06LMBBM/
Rybicki Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Bezpieczne jest mycie na dwa wiadra z użyciem separatora zanieczyszczeń, rękawicą z merynosa lub mikrofibry. Takiej gąbce bym nie zaufał, no może do felg.
Freddy Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 czyli DA + menzerna 400 na twardym padzie, albo MF nie mam szans wyciagnac lakieru ? troche niechce mi sie wierzyc ze po pol godzinie smyrania cwierci maski, nadal nie bedzie w stanie wyciac plytkich rysek... ;/ To musisz uwierzyć i spędzić jeszcze wiele godzin z maszyną. Pomyśl o krążku trizact lub padzie jeans/sztruks Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
mlody_malzyk Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 jakas szansa na przykladowy pad pod da, do past menzerny?
Freddy Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Napisałem Ci jeśli chodzi o cięcie wyguglaj i poczytaj Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Dante05 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 jakas szansa na przykladowy pad pod da, do past menzerny? MF powinna choć trochę wyciąć. Ja Kraussem DB5800S na padach z MF od Megsa + Megs101 zrobiłem korektę swojego Passata B6. Ja bym się upatrywał w technice. Rób wolniejsze przejazdy, zwiększ docisk, monitoruj temperaturę.
etr Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 w związku z brakiem odzewu w odpowiednim temacie, pytam tutaj - chcę kupić jakiś prespray do domowego użytku (do ekstrakcji nie kupuję środka bo odkurzacz nie ma na to pojemnika) zastanawiam się pomiędzy adbl prespray, Tersus pr 101 a enz-all? Chcę zakupić jakieś 0,5kg/0,5l. Czy coś innego polecicie?
Arkeolowy Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 w związku z brakiem odzewu w odpowiednim temacie, pytam tutaj - chcę kupić jakiś prespray do domowego użytku (do ekstrakcji nie kupuję środka bo odkurzacz nie ma na to pojemnika) zastanawiam się pomiędzy adbl prespray, Tersus pr 101 a enz-all? Chcę zakupić jakieś 0,5kg/0,5l. Czy coś innego polecicie? Co wybierzesz będzie dobre, mam adbl i enz-all i oba spełniają swoją funkcję
rafalk Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 [ref=#ff3366]mlody_malzyk[/ref], spróbuj prowool pod DA i Sonax EX 04/06.
dobryziom Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Sam teraz zabieram się pod skompletowanie sprzętu pod DA, osobiście kupuje pady z MF i prowool.
Simoooon97 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 W dziale wash&wax jest moja relacja z korekty na golfie mk4 przy użyciu DA
DomeZ Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Witam mam pytanie. Polerowalem niebieski lakier akrylowy. Teraz oczywiscie cale pady oraz mikrofibra jest niebieska. Czy da sie jakos to wyczyscic? Moze sie tym nie przejmowac? Zaznaczam ze ucze sie Dopiero polerki na pojedynczych elementach i jeszcze jedno pytanie. Czy pad prowool oraz gabke nat czerwona moge jakos wyprac? Moze w samej wodzie? Prosze o odpowiedz Milego dnia
mlody_malzyk Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Kia idzie do sprzedania, wiec nie bede na niej juz eksperymentowal. podjade na szrot po jakas czarna, zajechana maske i na niej bede sie uczyc. Prowool jest niedostepny w uk. kusze sie na silverline, tylko zeby udalo sie wyciagnac te rysy. na da moze zrobie z 65%, a wolalbym cos w okolicy 90...
Gozdziu23 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Witam mam pytanie. Polerowalem niebieski lakier akrylowy. Teraz oczywiscie cale pady oraz mikrofibra jest niebieska. Czy da sie jakos to wyczyscic? Moze sie tym nie przejmowac? Zaznaczam ze ucze sie Dopiero polerki na pojedynczych elementach i jeszcze jedno pytanie. Czy pad prowool oraz gabke nat czerwona moge jakos wyprac? Moze w samej wodzie? Prosze o odpowiedz Milego dnia Normalnie wrzucaj do pralki na dlugie pranie mnie nigdy sie nic z padami nie stało. Nie którzy wolą prac ręcznie. Malzyk to kup sobie rotacje od lare najtańszą i lataj
matkow144 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Witam, czy takie rysy usunie UC+ german? Nie wiem czy bedzie cos widać... Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
zawisza Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Czy DA o skoku 8mm do cięcia lepiej pad z fibry, wełny czy normalny cutting ? Jeśli któreś z tych 2 pierwszych to jak potem o nie zadbać ?
camus Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Przykładowo pojawia sie u mnie klient, który posiada samochód z widoczną rdzą dajmy na to na drzwiach i nie chce jej usuwać, a chce dokonać korekty lakieru. W jaki sposób postepujecie? Zaklejacie te miejsce czy w inny sposób?
mbieniek Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 W sensie rdza typu na wylot czy rdza że już odpadł lakier czy purchle? Jeśli goły lakier to korrosol czy odrdzewiacz zbierze korozje i o dziwo do prawie gołego metalu. Wtedy jeśli maiłbym podobny lakier a miejsce nie jest na wysokości oczu, jak np próg w golfie, to psiknąłbym, bo nie zajmuje to wcale tak dużo czasu a efekt jest mega lepszy. Zdarza się jeszcze ze starsi posiadacze aut maja czasem lakier pod kolor ze soba. Rozmowa wtedy nie jest przecież o 100% ale w tym biznesie prezencja auta po zabiegu oznacza wszystko. Jak dziura na wylot, to nie zaklejam tylko nie podjeżdżam w ogóle maszyną. Niech się tym zajmie specjalista blacharz. A jak purchle to poprostu unikam cięcia bezpośrednio po wybrzuszeniu, nigdy nie wiadomo jak się zachowa.
krycha32 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Jakie macie sposoby na jeżdżące dywaniki pod nogami ?
Freddy Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Bardziej cywilizowanym sposobem są stopery jeśli jest opcja ich montażu w dywanikach Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
stawek Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 [ref=#ff3366]krycha32[/ref], tak mi przyszło do głowy jakby dać rzepa od spodu przyklejonego na taśmę dwustronna. Mówimy o gumowych dywanikach?
Rekomendowane odpowiedzi