Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie wiem czy dobry dział ale potrzebuje pomocy. Otóż po wykonaniu korekty na audi a3, kolor czarny i po nałożeniu wosku (Soft99) pokazały się hologramy. W czym może tkwić problem? Po korekcie wykonanej pastami Koch-Chemie Hevy Cut, Menzerna 2500 i Koch Antihoologram po lampą inspekcyjną lakier był idealny, zero swirli, hologramów, jedynie głębszych kilka rys. Po nałożeniu wosku kolistymi ruchami pokazały się wszędzie hologramy :roll::roll:

Tak. Lakier był przejechany IPA i wszystko wyglądało bardzo dobrze, żadnych hologramów itp. Po jednej warstwie Softu99 pojawiły się hologramy. Wina może leżeć po kółkowym nakładania? Lub temu że wosk długo siedział? Ok. 20 min. na każdym elemencie przez co mógł nie zostać starty do końca? Kurcze nie mam pomysłów jak i czemu to się stało.... :wallbash:

Obecnie nie dam rady zrobic zdjęć. Po prostu samochod ma wszedzie hologramy. Świecąc lampą inspekcyjną widać załamanie światła na każdym elemencie. Czy aplikator mógłby spowodować takie mikro ryski, regularne? Mikrofibry używałem nowych, trzech, wyjętych wprost z opakowania... Jedyną opcją jest chyba słabo dotarty wosk. Będę musiał chyba oczyścić lakier jeszczemraz i się temu przyglądnąc :dontknow:

Mam cleaner Dodo Juice Lime Prime.

i politure ?:Tenzi cp1

wosk: Dodo Juice Rainforest Rub

Jutro to nakładam.

Jakie odstępy czasu między cleanerem a Tenzi i czy na wosk położyć Dodo Juice Basics of Bling Detailing Spray Quick detailer ? też posiadam.

Czy Ipa zastosowac po Cleanerze?

Stosujesz albo jedno albo drugie. Kładziesz politure i na to wosk albo cleaner i wosk . Ipę stosujesz do

wosków które lubią jałową powierzchnie .

A czy pc1 to politura? Z opisu mam wrażenie że tak....ale nie mam pewności. Bardzo dziekuje mimo ciągłych wątpliwości.

Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka

711964 Problem z jakimś osadem na listwach... Czym to zejdzie?

Autosol ma środek do polerowania plastiku pokrytego chromem. U mnie zadziałał elegancko ale takich dużych brudów nie miałem. U mnie raczej taki standardowy osad był.

Czym najlepiej zabezpieczyć drewno we wnętrzu auta wykończone na wysoki połysk aby mniej się kurzyło i palcowało?

NICZYM!!

Na facebooku czy innych instafuckach to może i wygląda fajnie i przyjemnie, tak jak nakładanie zymola detail na ekran dotykowy w tesli...

Prawda jest taka ze ręce ludzkie sa kwaśno-tłuste, co w polaczeniu z jakimkolwiek woskiem tworzy rozmazujące się koszmarki, co w realnym życiu oznacza same kłopoty.

Jesli boisz się zarysowań lub chcesz poprawić szajn to nałóż powłokę.

Witam.

Mam auto z czarnośliwkowym lakierem i nałożonym woskiem soft99 fusso 12

Poradzicie mi jak dbać o wosk w trakcie mycia auta? Zależy mi żeby jednak trochę polecał na karoserii a obecne pyłki z drzew dają mi na myśl umycie pojazdu. Dzięki za pomoc! :)

Witam.

Mam auto z czarnośliwkowym lakierem i nałożonym woskiem soft99 fusso 12

Poradzicie mi jak dbać o wosk w trakcie mycia auta? Zależy mi żeby jednak trochę polecał na karoserii a obecne pyłki z drzew dają mi na myśl umycie pojazdu. Dzięki za pomoc! :)

Poczytaj trochę forum i po 15 minutach takie podstawy będziesz wiedział.