nikudan23 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Witam, nie wiem czy dobry dział ale potrzebuje pomocy. Otóż po wykonaniu korekty na audi a3, kolor czarny i po nałożeniu wosku (Soft99) pokazały się hologramy. W czym może tkwić problem? Po korekcie wykonanej pastami Koch-Chemie Hevy Cut, Menzerna 2500 i Koch Antihoologram po lampą inspekcyjną lakier był idealny, zero swirli, hologramów, jedynie głębszych kilka rys. Po nałożeniu wosku kolistymi ruchami pokazały się wszędzie hologramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 A lakier po korekcie wymyles ipa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrozdekPL Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Gyeon ClayLube 1:10 czy ADBL Clay Glide w połączeniu z Glinką Smooth Egg i Clap Padem Adbla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikudan23 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Tak. Lakier był przejechany IPA i wszystko wyglądało bardzo dobrze, żadnych hologramów itp. Po jednej warstwie Softu99 pojawiły się hologramy. Wina może leżeć po kółkowym nakładania? Lub temu że wosk długo siedział? Ok. 20 min. na każdym elemencie przez co mógł nie zostać starty do końca? Kurcze nie mam pomysłów jak i czemu to się stało.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Zrób zdjęcia... bo wróżenie z fusów... Może być od aplikatora, fibry... a może wosku nie dotarłeś jak należy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikudan23 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Obecnie nie dam rady zrobic zdjęć. Po prostu samochod ma wszedzie hologramy. Świecąc lampą inspekcyjną widać załamanie światła na każdym elemencie. Czy aplikator mógłby spowodować takie mikro ryski, regularne? Mikrofibry używałem nowych, trzech, wyjętych wprost z opakowania... Jedyną opcją jest chyba słabo dotarty wosk. Będę musiał chyba oczyścić lakier jeszczemraz i się temu przyglądnąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plomky Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Mam cleaner Dodo Juice Lime Prime. i politure ?:Tenzi cp1 wosk: Dodo Juice Rainforest Rub Jutro to nakładam. Jakie odstępy czasu między cleanerem a Tenzi i czy na wosk położyć Dodo Juice Basics of Bling Detailing Spray Quick detailer ? też posiadam. Czy Ipa zastosowac po Cleanerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Stosujesz albo jedno albo drugie. Kładziesz politure i na to wosk albo cleaner i wosk . Ipę stosujesz do wosków które lubią jałową powierzchnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plomky Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Stosujesz albo jedno albo drugie. Kładziesz politure i na to wosk albo cleaner i wosk . Ipę stosujesz do wosków które lubią jałową powierzchnie . A czy pc1 to politura? Z opisu mam wrażenie że tak....ale nie mam pewności. Bardzo dziekuje mimo ciągłych wątpliwości. Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Nie stosowałem tego ale z opisu wynika ze to raczej Aio . Czyli wszystko w jednym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cagmyjnia Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Problem z jakimś osadem na listwach... Czym to zejdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tafla Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 711964 Problem z jakimś osadem na listwach... Czym to zejdzie? Autosol ma środek do polerowania plastiku pokrytego chromem. U mnie zadziałał elegancko ale takich dużych brudów nie miałem. U mnie raczej taki standardowy osad był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Czy ktoś może polecić jakiś dobry płyn do chłodnicy? Czy jest jakaś różnica miedzy nimi poza kolorami i ceną? Ps. Obecnie mam żółtego Prestona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 kita33, ja tam od zawsze używam zielonego borygo i nigdy nie miałem problemu cena też całkiem przystępna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmichal Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Czym najlepiej zabezpieczyć drewno we wnętrzu auta wykończone na wysoki połysk aby mniej się kurzyło i palcowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 [ref]zmichal[/ref], zymol detail ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ipkol Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 albo jeszcze drożej czyli: Swissvax wood polish : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quality Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Poszukuję pianownicy do karchera HD 6/15c. Czy mógłby mi ktoś polecić? Bo te standardowe niestety nie wchodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 22 Maja 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 [ref=#ff3366]Quality[/ref], pare postow wczesniej masz test pianownicy techkar-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quality Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 [ref]BiałyGTi[/ref], niestety techkar jest do serii K od karchera, ja mam serię profesjonalną HD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Czym najlepiej zabezpieczyć drewno we wnętrzu auta wykończone na wysoki połysk aby mniej się kurzyło i palcowało? NICZYM!! Na facebooku czy innych instafuckach to może i wygląda fajnie i przyjemnie, tak jak nakładanie zymola detail na ekran dotykowy w tesli... Prawda jest taka ze ręce ludzkie sa kwaśno-tłuste, co w polaczeniu z jakimkolwiek woskiem tworzy rozmazujące się koszmarki, co w realnym życiu oznacza same kłopoty. Jesli boisz się zarysowań lub chcesz poprawić szajn to nałóż powłokę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krempy Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Witam. Mam auto z czarnośliwkowym lakierem i nałożonym woskiem soft99 fusso 12 Poradzicie mi jak dbać o wosk w trakcie mycia auta? Zależy mi żeby jednak trochę polecał na karoserii a obecne pyłki z drzew dają mi na myśl umycie pojazdu. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Witam, Mam strasznie dużo odprysków na masce i zderzaku prawdopodobnie od kamieni, czy da się to jakoś "zamaskować" czy trzeba lakierować? Poniżej zdjęcia dla lepszego zobrazowania sytuacji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coco Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Witam. Mam auto z czarnośliwkowym lakierem i nałożonym woskiem soft99 fusso 12 Poradzicie mi jak dbać o wosk w trakcie mycia auta? Zależy mi żeby jednak trochę polecał na karoserii a obecne pyłki z drzew dają mi na myśl umycie pojazdu. Dzięki za pomoc! Poczytaj trochę forum i po 15 minutach takie podstawy będziesz wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Jak wyciągnąć siedzisko kanapy z 3 drzwiowego Clio 2? To jedno z tych otwieranych do góry. Przy zawiasach niby jest jakaś czarna zaślepka czy klips, ale stawia duży opór i nie chcę tego robić na siłę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi