f1poczta Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Siema świry, Mam pytanie o ValetPRO Yellow Poly Clay Bar 100g, zakupiona w 2013 roku zostało mi poł kostki. Glinka jest twarda źle się nią pracuje, nawet po podgrzaniu - oczywiście stosuje zasady pracy z glinką. Mogła się zestarzeć ? Znacie sposób na jej zmiękczenie, dodanie jakiegoś środka do niej np olejku w celu przywrócenia pierwotnych parametrów ? Aha, warto kupić glinkę z Ali np https://pl.aliexpress.com/item/2016-New-Hot-New-Auto-Clean-Clay-Bar-Car-Detailing-cleaner-Wash-Sludge-Mud-Remove/32697224278.html ? bo cena to ok 12 pln....
Dario88 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 W jaki sposób podgrzewałeś ? A w ciepłej wodzie próbowałeś ? Ja swoją namoczę pare minut w ciepłej wodzie i jest git
wobbjack Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Równie dobrze możesz glinkowac plastelina co tą z Ali Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
KapselK Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Mam dylemat, jaka pastę dokupić do planowanej korekty. Sonaxa Cut finish czy Cutmax? Mam tylko Sonaxa EX04/06. Chyba, że oblece najpierw 04/06 a jak nie da rady to wtedy dokupię inną pastę.
LENAR6666 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Witam. Czy emblemat VW można polerować? Trzeba go w jakiś sposób maskować? Można usunąć z niego wszystkie rysy?
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Witam. Czy emblemat VW można polerować? Trzeba go w jakiś sposób maskować? Można usunąć z niego wszystkie rysy? To, ze vw nic nie mówi. Chromowany czy plastikowy?
M@ciej Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Panowie, zastanawiam sie nad QD do wnętrza... (używam dressingu PB ), jednak na co dzien do pielegnacji coś by sie przydalo mysle nad ADBL Interior QD..... hmmm ???? używa, używał ktoś daje rade? chyba, że polecacie coś innego
powalla Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Nie znalazles nic na forum o tym ADBL?
Szymon_Lodz Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Czy do usunięcia osadów z szyby kabiny prysznicowej nada się AG GP czy lepszy będzie Mothers WaterSpot Remover?
KapselK Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 U mnie AG GP poradziło sobie dość dobrze. Z Mothersem nie miałem styczności.
Szymon_Lodz Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 [ref]KapselK[/ref], a czym nakladałeś?
audicoupe Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Czy do usunięcia osadów z szyby kabiny prysznicowej nada się AG GP czy lepszy będzie Mothers WaterSpot Remover? Woda z octem i spłukać wytrzeć do sucha
zawisza Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Czy prima amigo jako cleaner pod kiwami / natty da radę i wydłuży look i trwałość? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
hardy_pol Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Witam. FX Protect Glass Shield GS3 już jakiś czas jest na rynku, ale wciąż bardzo mało informacji. Ktoś może smarował? Jak z aplikacją i trwałością?
damianeuro Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Jeśli chodzi o mycie na 2 wiadra to oba muszą mieć separatory czy wystarczy w jednym a drugie zwykłe?
damianeuro Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Tak też myślałem , chociaż skoro w wiadrze do płukania zostaje brud na dnie i wyciągam czystą rękawice to w sumie w tym do mycia nie powinno być brudu więc może tam nie jest tak konieczny seperator. Wiadomo, że pewnie lepiej wziąć oba ale czy na pewno to jest warte - nie chce popadać w paranoje
Arkeolowy Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Mimo, ze masz wiadro do wypłukania rękawicy zawsze znajdzie sie jakiś syf w tym 'czystym', dla mnie to mus
damianeuro Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 W sumie wiadra kupuje sie na lata to masz racje lepiej już mieć dwa i nie myśleć o tym że coś wpadnie do drugiego
Piotrek87 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 https://bestseller.pl/category/rekawice-do-mycia Co z tych rękawic jest godne polecenia? Czy szukać czegoś w innym sklepie? Car Pro podobno lider, ale słyszałem że dużo roboty z tym czesaniem
LrPrl Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Posiadam zestaw colourlocka strong i teraz pytanie, czy po nałożeniu tego środka konserwującego powinienem coś jeszcze na skórę nałożyć - jakiś balsam lub mleczko? Jeżeli tak, to co będzie dobrze z tym współpracowało do jasnej skóry?
manio49 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 https://bestseller.pl/category/rekawice-do-myciaCo z tych rękawic jest godne polecenia? Czy szukać czegoś w innym sklepie? Car Pro podobno lider, ale słyszałem że dużo roboty z tym czesaniem Carpro król. A co do czesania, właśnie skończyłem czesać swoją po wczorajszym myciu. Zajęło mi to całe 3 minuty. Psia szczotka rządzi
Forza46 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Planuję nałożyć Soft99 Authentic. Czy po użyciu cleanera Dodo Lime Prime, należy przetrzeć IPA? Po jakim czasie nałożyć druga warstwę wosku? Czy po użyciu APC na desce rozdzielczej, należy je czymś zmyć przed aplikacją Nielsena do plastików?
Rekomendowane odpowiedzi