Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

W weekend majowy podchodzę do korekty lakieru. Na stanie będę miał zielony, żółty i różowy korek od 3M oraz 2 pady, twardy oraz miękki do polerowania. Auto to Subaru impreza z 2006 z czarnym lakierem i to baaardzo mocno zajechanym. Praktycznie 9 lat mieszkał w lesie, i jest na nim tysiące kolistych i innych rys.

Co poza tym co mam ( do mycia mam jakiś szampon, ale nazwy za cholery nie mogę sobie przypomnieć, ale jakiś czas temu, był tu non stop polecany) potrzebuję jeszcze by miało to wszystko ręce i nogi ?

ponawiam pytanie

na lakier niemetaliczny - taki jak mam (zdjęcia na 88 stronie) nie idzie nic poradzić? Aktualnie używam sg paint cleaner+ i do tego nattys red, wspomagam się qd morning dew, czy jest sens coś zmieniać w kosmetykach, żeby uzyskać coś lepszego niż aktualnie? Czy przyniesie to mierne skutki? :o

Najlepiej szlif i malowanie lakierem strukturalnym i będą jak nowe tylko nie będą idealnie gladkie jak sama nazwa lakieru wskazuję mozesz ewentualnie po szlifie pomalować czarnym matem wtedy będą gładkie

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Sprawdzone jest regularne dbanie i zabezpieczanie a nie będziesz potrzebował tego typu produktów owady zejdą samą wodą

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Zabezpieczenie kiedyś się kończy przyjacielu :) a może też ma kolega zamiar usunąć owady z niezabezpieczone go autka. Taka porada to nie porada a raczej offtop.

Ja zawsze w lecie na pierwsze mycie po dłuższej trasie zawsze używam bug removera od carchemu i nie wyobrażam sobie "prewashu" bez tego.

[ref]Freddy[/ref], z twojego postu można wyciągnąć wniosek że nie warto mieć takiego preparatu :) a jest wręcz przeciwnie bo warto :)

[ref]M@ciej[/ref], akurat tych preparatów nie mam to nie pomogę :)

ok Tomas22 :) niebawem lato i chcialem zakupic taki preparat :) mysle że sie przyda po dlugiej trasie pelno owadow czy na szybie czy lakierze... i tak na wstepie w ruch pojdzie pianownica i 2 wiadra ale na wstepie chcialbym użyc preparatu na owady... mysle ze bedzie przydatny... czy pianownica i wiadra załatwią sprawe..