Mldlbn Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Pomyślałem żeby kupić pianownicę ręczna i moje pytanie - czy do pianownicy ręcznej można stosować zwykły szampon np. ADBL Shampoo i później przelecieć rękawicą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Teraz, Mldlbn napisał: czy do pianownicy ręcznej można stosować zwykły szampon np. ADBL Shampoo oczywiście. Sprawdź sobie np: "FUNKY WITCH WASH&POSH PH NEUTRAL SHAMPOO" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mldlbn Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 5 minut temu, Domel napisał: oczywiście. Sprawdź sobie np: "FUNKY WITCH WASH&POSH PH NEUTRAL SHAMPOO" Dzięki za info Myślałem, że może tylko aktywna piana wchodzi w grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 10 godzin temu, BiałyGTi napisał: Na d-toxa piane tylko ze poczekaj chociaz z 3 min Nie no oczywiście, że poczekałem Zawsze piana leciała na pierwszy ogień, ale dzisiaj musiałem lekko zmodyfikować plan. Chciałem się upewnić, czy to przejdzie. Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 15 minut temu, Mldlbn napisał: Dzięki za info Myślałem, że może tylko aktywna piana wchodzi w grę nie. można robić różne kanapki. Pobaw się i po eksperymentuj. Zobacz sobie jak np: @Funky Witch Wash&Posh Ph Neutral Shampoo siedzi na lakierze. Fajnie sie klei nawet po dotknięciu palcem. Szybkie video z dni otwartych u MrCleanera 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Miał lub ma ktoś tak, że prędzej schodzi wosk lub inne zabezpieczenie na tylnych felgach niż na przednich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 34 minuty temu, Dante05 napisał: Miał lub ma ktoś tak, że prędzej schodzi wosk lub inne zabezpieczenie na tylnych felgach niż na przednich? często widać to po dressingach do opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 2 godziny temu, Domel napisał: po wosku czy po korekcie ? po samym wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Zamierzam zrobić pierwszy raz korektę lakieru na moim samochodzie prywatnym. Jestem na etapie wyboru pasty. Zamierzam polerować około 2-3 aut miesięcznie. W następnym miesiącu kupuję polerkę ze stabilizacją, ale na razie mam do dyspozycji taniego Einhella, bez stabilizacji. Pady kupuję od flexipads, a pasty myślałem, żeby kupić od kocha h8 i antyholo. Jak poleruje się kochem? Słyszałem, że 3M ma rozpadające się cząstki ścierne, przez co poleruje się metodą zenitu, czyli stopniowo zwiększając a później zmniejszając obroty. Jak wypracować pastę od kocha? PS. Po lakierowaniu jest trochę małych kamyczków, jak to zniwelować? Jakim papierem zmatować przed polerką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 10 godzin temu, CoolBreeze napisał: Zawsze piana leciała na pierwszy ogień Preparat na lotna rdze i na smołe zawsze przed piana i na suchy lakier. Jak kladziesz na piane to nie dziala juz tak jak powinien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Preparat na lotna rdze i na smołe zawsze przed piana i na suchy lakier. Jak kladziesz na piane to nie dziala juz tak jak powinien To wiem. Mialem na myśli pre-washa. Tak, czy siak, robota zrobiona. Wynik - lustereczkoWysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro112 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Dnia 15.09.2017 o 17:29, Gold_Car napisał: Panowie jeszcze nie w wydziałem tematu "Środki które nie ulegają przeterminowaniu ". Warto było by gdyby jakiś user o sporej wiedzy założył go?. Wiem że większość środków sonax nie ulega przeterminowaniu, ale na tym moja wiedza się kończy. Większość środków które kupiłem nie mają daty ważności ... jestem ciekaw czy na to jest jakiś paragraf . Też jestem ciekaw czy takie pasty jak menzerna 400, megs 101/105 czy np. koch 8.02 i antiholo mają jakąś datę ważności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Ja jak kupuje śroski to pytam o date produkcji sprzedawcę. Pasty 3M mają datę przydatności chyba 5lat od daty produkcji. Stąd też w tej samej kategorii oceniam Kocha itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Mam green star od kocha zrobiłem 1:20 (400 ml wody i 20 ml apc) myłem pędzlem uszczelki zewnętrzne przy szybach i plastiki , zrobiłem jedna strone auta plus listwa na dachu i płukanie wodą z węża piana była jasna, mycie drugiej strony i powtórka przy drugim myciu uszczelka puściła coś bo piana zrobiła się czarna a uszczelki matowe , czyste, struktura zdrowa ( były czarne lekko błyszczące) nie zdążyłem dać dressingu od kocha Nano... Plastyki są ok bez zmian błyszczace . Robiłem 1 raz tym apc i nie wiem czy tak mają wyglądać , Czy za mocne stężenie, czy za długo było na elemencie ? Czy to co puściło czarna piana był brud ? , czy zabezpieczenie gumy ? Takie jak jest fabryczne na gumowych dywanikach które są gładkie satynowe. Dzisiaj leje, nie mogę dać dressingu więc nie wiem czy zrobią się satynowe i jak długo będą takie po kochu. Jak jeździłem i auto brudne jest to wystarczy mycie dodo juice born to be... (zapach szamponu uzależnienia mycie to sama przyjemność do tego super domywa, nawet mój synek mówi "Tato ale auto pięknie pachnie..." ) i na to dressing czy znowu apc dać i dressing? Wysłane z mojego LG-H850 Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Czym wyczyścić porządnie i zabezpieczyć uszczelki w audi A4. Oczywiście coś bezpiecznego dla nich. Uszczelki gumowe przy bagażniku, drzwiach etc. Swoje lata maja i widać że nie wyglądają jak powinny. Szukam sprawdzonych produktów, ktoś może coś polecić? Zabezpieczenie najlepiej też porządne bo wszystko chce przed zimą zrobić. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 2 godziny temu, Patryk14 napisał: Czym wyczyścić porządnie i zabezpieczyć uszczelki w audi A4. Oczywiście coś bezpiecznego dla nich. Uszczelki gumowe przy bagażniku, drzwiach etc. Swoje lata maja i widać że nie wyglądają jak powinny. Szukam sprawdzonych produktów, ktoś może coś polecić? Zabezpieczenie najlepiej też porządne bo wszystko chce przed zimą zrobić. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Ja mam na stanie Koch Chemie Nano Magic Plast Care i powiem szczerze, że dawał radę. Dziś zakupiłem GYEON Q2 TRIM, bowiem, dużo czytałem, widziałem filmów i niedługo będe sparwdzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid123l1 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Zaczynam dopiero przygodę z autodetalingiem i mam pewne pytanko. W Pracy mam dostęp do maszyny Hamach ( nie wiem jaki to dokładnie model) wygląda mniej więcej tak jak na zdjęciu poniżej. Jest to DA. Na początki z Detalingiem będzie dobra/. Miał ktoś do czynienia z taką maszyną?. Na dniach postaram się dowiedzieć jaki to dokładnie model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 hamach PH 15 VE to jest taki model cena jest zatrważająca 5tyś do usuwania hologramów taka maszyna talerz 150mm masa 2.2kg moc 550W Skok 5mm obroty od 320-650 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid123l1 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Ta jest bardzo podoba do tej a wręcz taka sama. Da radę cokolwiek na niej zrobić ? Jakaś korekta OneStep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 te obroty za niskie i wogóle powinny być inaczej opisane np 800-6400 rpm. Ale jeśli ma faktycznie takie obroty to szkoda czasu lepiej kupić budżetówkę bass polska, vander lub eurotec wszystkie DA o skoku od 8-9mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Czy przy kraussie s15 normalne jest to że maszyna rusza dynamicznie (zrywa się) a potem już chodzi ze stałą prędkością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 U mnie na poczatku włącza sie bardzo delikatnie(wolny start) po czym przyspiesza i się stabilizuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Możesz podesłać wideo? Albo ja wrzuce jutro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Stosował ktoś wosk w płynie od koch chemie PW ten w litrowej butli koncentrat? Można jakieś informacje producent podaje stężenie 1:100 więc musi być mega wydajny. Jak długo leży? Podbija look? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mass143 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Panowie, uszkodzony klar czy coś na lakierze? Nie idzie tego ani zdrapać, spolerować ani zmyć benzyną ekstrakcyjną. Jak mógłbym się za to zabrać? Mam 3 takie ślady na aucie - 2 na dachu, jedno na masce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi