Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, BiałyGTi napisał:

Na d-toxa piane tylko ze poczekaj chociaz z 3 min 

Nie no oczywiście, że poczekałem :)

Zawsze piana leciała na pierwszy ogień, ale dzisiaj musiałem lekko zmodyfikować plan. Chciałem się upewnić, czy to przejdzie. Thx :) 

• Moderator
15 minut temu, Mldlbn napisał:

Dzięki za info ;) Myślałem, że może tylko aktywna piana wchodzi w grę

nie. można robić różne kanapki. Pobaw się i po eksperymentuj.

Zobacz sobie jak np: @Funky Witch Wash&Posh Ph Neutral Shampoo siedzi na lakierze.

Fajnie sie klei nawet po dotknięciu palcem. Szybkie video z dni otwartych u MrCleanera

• Lubię to 1

Zamierzam zrobić pierwszy raz korektę lakieru na moim samochodzie prywatnym. Jestem na etapie wyboru pasty. Zamierzam polerować około 2-3 aut miesięcznie. W następnym miesiącu kupuję polerkę ze stabilizacją, ale na razie mam do dyspozycji taniego Einhella, bez stabilizacji. Pady kupuję od flexipads, a pasty myślałem, żeby kupić od kocha h8 i antyholo. 

Jak poleruje się kochem? Słyszałem, że 3M ma rozpadające się cząstki ścierne, przez co poleruje się metodą zenitu, czyli stopniowo zwiększając a później zmniejszając obroty. Jak wypracować pastę od kocha? 

PS. Po lakierowaniu jest trochę małych kamyczków, jak to zniwelować? Jakim papierem zmatować przed polerką?

• Moderator
10 godzin temu, CoolBreeze napisał:

Zawsze piana leciała na pierwszy ogień

Preparat na lotna rdze i na smołe zawsze przed piana i na suchy lakier. Jak kladziesz na piane to nie dziala juz tak jak powinien 

Preparat na lotna rdze i na smołe zawsze przed piana i na suchy lakier. Jak kladziesz na piane to nie dziala juz tak jak powinien 
To wiem. Mialem na myśli pre-washa.
Tak, czy siak, robota zrobiona. Wynik - lustereczko

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Dnia 15.09.2017 o 17:29, Gold_Car napisał:

Panowie jeszcze nie w wydziałem tematu "Środki które nie ulegają przeterminowaniu ". Warto było by gdyby jakiś user o sporej wiedzy założył go?. Wiem że większość środków sonax nie ulega przeterminowaniu, ale na tym moja wiedza się kończy. Większość środków które kupiłem nie mają daty ważności ... jestem ciekaw czy na to jest jakiś paragraf emoji6.png.

Też jestem ciekaw czy takie pasty jak menzerna 400, megs 101/105 czy np. koch 8.02 i antiholo mają jakąś datę ważności.

Mam green star od kocha zrobiłem 1:20 (400 ml wody i 20 ml apc) myłem pędzlem uszczelki zewnętrzne przy szybach i plastiki , zrobiłem jedna strone auta plus listwa na dachu i płukanie wodą z węża piana była jasna, mycie drugiej strony i powtórka przy drugim myciu uszczelka puściła coś bo piana zrobiła się czarna a uszczelki matowe , czyste, struktura zdrowa ( były czarne lekko błyszczące) nie zdążyłem dać dressingu od kocha Nano... Plastyki są ok bez zmian błyszczace . Robiłem 1 raz tym apc i nie wiem czy tak mają wyglądać , Czy za mocne stężenie, czy za długo było na elemencie ? Czy to co puściło czarna piana był brud ? , czy zabezpieczenie gumy ? Takie jak jest fabryczne na gumowych dywanikach które są gładkie satynowe. Dzisiaj leje, nie mogę dać dressingu więc nie wiem czy zrobią się satynowe i jak długo będą takie po kochu.
Jak jeździłem i auto brudne jest to wystarczy mycie dodo juice born to be... (zapach szamponu uzależnienia mycie to sama przyjemność do tego super domywa, nawet mój synek mówi "Tato ale auto pięknie pachnie..." ) i na to dressing czy znowu apc dać i dressing?

Wysłane z mojego LG-H850

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Czym wyczyścić porządnie i zabezpieczyć uszczelki w audi A4. Oczywiście coś bezpiecznego dla nich. Uszczelki gumowe przy bagażniku, drzwiach etc. Swoje lata maja i widać że nie wyglądają jak powinny. Szukam sprawdzonych produktów, ktoś może coś polecić? Zabezpieczenie najlepiej też porządne bo wszystko chce przed zimą zrobić.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, Patryk14 napisał:

Czym wyczyścić porządnie i zabezpieczyć uszczelki w audi A4. Oczywiście coś bezpiecznego dla nich. Uszczelki gumowe przy bagażniku, drzwiach etc. Swoje lata maja i widać że nie wyglądają jak powinny. Szukam sprawdzonych produktów, ktoś może coś polecić? Zabezpieczenie najlepiej też porządne bo wszystko chce przed zimą zrobić.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Ja mam na stanie Koch Chemie Nano Magic Plast Care i powiem szczerze, że dawał radę. Dziś zakupiłem GYEON Q2 TRIM, bowiem, dużo czytałem, widziałem filmów i niedługo będe sparwdzał.

Zaczynam dopiero przygodę z autodetalingiem i mam pewne pytanko. W Pracy mam dostęp do maszyny Hamach ( nie wiem jaki to dokładnie model) wygląda mniej więcej tak jak na zdjęciu poniżej.  Jest to DA. Na początki z Detalingiem będzie dobra/. Miał ktoś do czynienia z taką maszyną?. Na dniach postaram się dowiedzieć jaki to dokładnie model.anti-hologram-ph-15-ve_jpg_900x650_q90.j

Stosował ktoś wosk w płynie od koch chemie PW ten w litrowej butli koncentrat? Można jakieś informacje producent podaje stężenie 1:100 więc musi być mega wydajny. Jak długo leży? Podbija look?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka