Strus Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Dlatego po korekcie nie ma sensu używać cleanera. Lakier masz czysty. Jak położysz cleaner to naniesiesz na lakier jakąś chemię. Żeby położenie powłoki miało sens to musisz ten cleaner wymyć. A to ma sens jedynie w wypadku kiedy nie robisz korekty i chcesz mieć jałowy lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer807 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 dobrze a w przypadku wydłużenia czasu trwałości powłoki rozumiem że myjnie odpadają bo to straszna chemia jedynie mycie ręczne np. ADBL Shampoo PRO czy jeszcze jakieś środki dodatkowo do wydłużenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Shampo pro akurat jest słabym wyborem... Nie mam wiedzy o powłokach ale zdrowy rozsądek nakazuje zakup szamponu i QD wspomagającego powłoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micky Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Cześć Mam dwa pytania: 1) Jaki Quick Detailer polecacie pod wosk Soft99 Fusso Coat. Proszę o najłatwiejszy w użyciu QD który nie będzie się mazał, będzie się przyjemnie i łatwo docierał, przedłuży życie wosku. 2) Co zrobić gdy po zastosowaniu Soft99 Glyco na szybie przedniej wycieraczka skacze w momencie użycie po szybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micky Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Cześć Mam dwa pytania: 1) Jaki Quick Detailer polecacie pod wosk Soft99 Fusso Coat. Proszę o najłatwiejszy w użyciu QD który nie będzie się mazał, będzie się przyjemnie i łatwo docierał, przedłuży życie wosku. 2) Co zrobić gdy po zastosowaniu Soft99 Glyco na szybie przedniej wycieraczka skacze w momencie użycie po szybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 4 godziny temu, micky napisał: Cześć Mam dwa pytania: 1) Jaki Quick Detailer polecacie pod wosk Soft99 Fusso Coat. Proszę o najłatwiejszy w użyciu QD który nie będzie się mazał, będzie się przyjemnie i łatwo docierał, przedłuży życie wosku. 2) Co zrobić gdy po zastosowaniu Soft99 Glyco na szybie przedniej wycieraczka skacze w momencie użycie po szybie. Co do 2 pytania, to czytałem, że pomaga nałożenie wycieraczki na wycieraczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Glaco samo przestanie skakać, musi tylko się trochę wytrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Słuchajcie bo nie jestem pewny. Auto wróciło od lakiernika.Auto z USA tak więc coś tam poskładać trzeba było. Pomalować i polerka. Odbebralem od lakiernika i tydzień czasu stało na podwórku. Chce na auto nałożyć wosk kiwami. Czy wystarczy np. clener Amigo i wosk czy mam robić pełne przygotowanie lakieru Tar & Glue,dwa wiadra,vampier,glinka itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeldiablo Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Witam Menzerna Liquid Carnauba Protection nakładamy ręcznie czy maszynowo (mam rotacje) nie mogę znaleźć jak to nakładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Dla mnie lakiernicy to rzeźnicy przeprowadź pełen proces dla spokojnej głowy choć pewnie zebrał wszystko jakimś fast cutem 3M jak polerował całe auto. Po konkretnym ogarnięciu obejrzyj czy auto nie jest całe w holsach itp Możesz nakładać maszynowo ale wtedy przejazdy raz przy razie i styka żebyś zostawił mgiełke Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Czym wspomagać osuszanie auta nawoskowanego auta, aby nie zostawał osad? Pierwszy raz się spotykam, żebym na dachu miał BIAŁO dosłownie od wody po ściągnięciu ręcznikiem... Zamontować filtr - świetny pomysł i chyba tak zrobię. Słyszałem też coś o QD do osuszania - tj. na spłukane auto i ręcznikiem, ale też o hydrowoskach - niestety nie orientuję się zbytnio. Jakie atomizery na chemię są dobre tzn. robią mgiełke? Mam Kwazara i jest naprawdę mega spoko, pryska aż miło, jednakże np. deironizer Nanolex Iron & Wheel jest strasznie rzadki i niestety ale nie rozpryskuje - jakieś porady? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 10 godzin temu, Freddy napisał: Dla mnie lakiernicy to rzeźnicy przeprowadź pełen proces dla spokojnej głowy choć pewnie zebrał wszystko jakimś fast cutem 3M jak polerował całe auto. Po konkretnym ogarnięciu obejrzyj czy auto nie jest całe w holsach itp Możesz nakładać maszynowo ale wtedy przejazdy raz przy razie i styka żebyś zostawił mgiełke Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka To że rzeźnicy to nie podlega wątpliwości. Właśnie to ze świeżak w temacie to co wtedy jak hologramy wyjdą ? Maszyny jeszcze nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 No to poprawka jakimś drobniejszym ziarnem czytaj produktem do tego przeznaczonym ale bez maszynki się nie obejdzie czas się zaopatrzyć Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 2 godziny temu, sT3VE napisał: Czym wspomagać osuszanie auta nawoskowanego auta, aby nie zostawał osad? Pierwszy raz się spotykam, żebym na dachu miał BIAŁO dosłownie od wody po ściągnięciu ręcznikiem... Zamontować filtr - świetny pomysł i chyba tak zrobię. Słyszałem też coś o QD do osuszania - tj. na spłukane auto i ręcznikiem, ale też o hydrowoskach - niestety nie orientuję się zbytnio. Jakie atomizery na chemię są dobre tzn. robią mgiełke? Mam Kwazara i jest naprawdę mega spoko, pryska aż miło, jednakże np. deironizer Nanolex Iron & Wheel jest strasznie rzadki i niestety ale nie rozpryskuje - jakieś porady? Dzięki! Chałupniczo polecam zlanie z butli całego auta na koniec wodą demineralizowaną, jakieś 2,5zł / 5L w Auchan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 11 godzin temu, Freddy napisał: No to poprawka jakimś drobniejszym ziarnem czytaj produktem do tego przeznaczonym ale bez maszynki się nie obejdzie czas się zaopatrzyć Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Czas się zaopatrzenie :-) Plan jest budrzet również przygotowany, poradniki wałkowane kilkukrotnie tylko plan na wiosnę z zakupem.Zaraz jesień i depresja zimowa :-) Lepiej żeby hologramy nie powychodziły :-) Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabson7 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Szanowni forumowicze, czy możecie mi podać przykłady czystych celanerów (bez środków ściernych) przystępnych cenowo do zastosowania prywatnie. Znam ten: DETAILER'S PRO Coating Prep Polish, ale cena i ilość zabija, a tak jak wspomniałem ma być do użytku domowego. Czy SG Pure Paint Cleaner jest rzeczywiście bez środków ściernych i co jest wart? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 10 minut temu, grabson7 napisał: Czy SG Pure Paint Cleaner jest rzeczywiście bez środków ściernych i co jest wart? Tak, rzeczywiście jest bez środków ściernych. A co jest wart niestety Ci nie powiem bo nie wiem, miałem go zamawiać ale właśnie że względu na brak tych środków wybrałem Poorboy's Pro Polish. Cena nie jest wysoka więc zamawiaj i testuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 20 minut temu, grabson7 napisał: Szanowni forumowicze, czy możecie mi podać przykłady czystych celanerów (bez środków ściernych) przystępnych cenowo do zastosowania prywatnie. Znam ten: DETAILER'S PRO Coating Prep Polish, ale cena i ilość zabija, a tak jak wspomniałem ma być do użytku domowego. Czy SG Pure Paint Cleaner jest rzeczywiście bez środków ściernych i co jest wart? Najbardziej znanym nie sciernym cleanerem to bedzie DJ Lime prima lite,posiadam,moge polecic,nie jest tani ale bardzo wydajny i dostepny w 100ml. butelce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabson7 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 10 minut temu, menior napisał: Najbardziej znanym nie sciernym cleanerem to bedzie DJ Lime prima lite,posiadam,moge polecic,nie jest tani ale bardzo wydajny i dostepny w 100ml. butelce ok, tylko, że ja nie widzę nigdzie w 100ml buteleczkach (chyba, ze źle szukam), a 250ml to po prostu dla mnie za dużo na moją furkę. Po prostu tego nie wykorzystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 No tak,tez widze tylko ta wersje scierna w takim formacie W sumie nie musisz sie bac i tych niby sciernych,bo sa scierne raczej z nazwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Czy ktoś się orientuje, albo potrafi sprawdzić, czy taka felga to polerowane aluminium? Czy na polerowane aluminium nakłada się jakiś lakier bezbarwny? Mam takie felgi jak na zdjęciu i mam dużo spękań tej zewnętrznej warstwy. Zastanawiam się, czy nie mogę tego spolerować(tylko czym? autosol czy fastcut od 3m'a?) i nałożyć bezbarwny lakier na to, lub jakąś powłokę do felg. Producent to Spath Wheels model SP 21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 To toczenie CNC czyli cyfrowa obróbka alu pokryte lakierem bezbarwnym. Te spękania to utleniania tegoż lakieru. Owszem musisz zeszlifować bezbarwny z frontu czyli tego toczenia CNC całą gamą gradacji papierów ściernych a później wypolerować. Bezbarwny ani żadna powłoka nie przytrzyma się wypolerowanego gołego aluWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vergil_PL Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Witajcie, Co lepsze ADBL Clay Sponge czy może Flexipads Clay Mitt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 36 minut temu, Vergil_PL napisał: Witajcie, Co lepsze ADBL Clay Sponge czy może Flexipads Clay Mitt? Ja bym poszedł w kierunku standardowej glinki. Używałem Clay Sponge od ADBL i sprawdza się przy delikatnym nalocie, jak jest jakiś szczur to już niestety nie jest tak dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Pany jak wymywacie pasty polerskie? Mecze sie z ipą i same mazy zostają. Wipe out mi sie skończył. Moze coś robie zle? Przecieram spsikana ipa mf a druga docieram film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi