Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Poradzicie mi czym to uratować?

Listwy progowe w aucie, na których od nowości nie zerwano folii zabezpieczającej...

Ja za to zerwałem tą nieszczęsną folię bo przybrała żólto-pomarańczowy kolor ale stary klej wygląda teraz paskudnie...

Od strony kierowcy zerwałem folię, od strony pasażera jeszcze nie :D

Tak to wygląda:

Zerwana folia

4e86633cb21cd.jpg

71c777ad9aa16.jpg

75b03c7ec6cb3.jpg

drugi próg z folia:

38493442811f5.jpg

@pavko zerwać resztki folii i tar@glue remover od ADBL czy Shiny Garage, a na szybko to rozpuszczalnik uniwersalny na wacik i jazda (jak widzę listwy są oryginalne, a napisy są wytrawione). Potem dla looku pasta polerska Autosol :smile:

6 godzin temu, piotr@sta napisał:

malowane?

chcesz usunąć całkowicie czy odnowić?

Chciałem to usunąć całkowicie. Myslałem żeby opalarką to potraktować i pod wpływem ciepła usuwać te pasy. Tylko co potem ? Żęby się nie skończyło malowaniem bo to grubszy temat. 

Myslałem ze jeszcze jakaś fajną chemią potraktować aby łatwiej zdejmowało się. I później ewentualnie delikatnie Maguiars UC ręcznie i po temacie. Ale chyba tak to nie będzie.

Może ktoś miał taką przygodę ??

[mention=4268]pavko[/mention] zerwać resztki folii i tar@glue remover od ADBL czy Shiny Garage, a na szybko to rozpuszczalnik uniwersalny na wacik i jazda (jak widzę listwy są oryginalne, a napisy są wytrawione). Potem dla looku pasta polerska Autosol 
Klej udało się usunąć IPĄ

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Pomagam znajomemu ogarnac auto po lakierniku na lakierowanej dobry czas temu masce (rysy i holo). Podczas przeglądu zauwazylem cos takiego na przetloczeniu, widoczne tylko w metahalogenie i ginie pod katem. Pył ze szlifowania pod bezbarwnym, zgazowanie lakieru? Wygląda identycznie jak pył po paście, ale pod palcami jest idealnie gładkie.

6f219d75fce404962e62623083232c0d.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

22 godziny temu, BiałyGTi napisał:

W nowej mam ze stara nie mialem do czynienia 

21 godzin temu, Tafla napisał:

Gdzieś na forum widziałem, że zmieniło się opakowanie a sama formuła została bez zmian. Ale to info do weryfikacji.

Witam

Info od SG: " w przypadku Jet Blacka żadnych zmian w recepturze nie wprowadzaliśmy. "

Pzdr

Krótkie pytanie - krótka odpowiedz:
Jaki pad pod cleaner DODO JUICE LIME PRIME ? 
Mam zakupiony czerwony flexipad (http://www.detailer.pl/sklep/aplikatory/359-flexipads-soft-edge-tri-applicators-3-pak.html)

Taki jest ok czy lepszy będzie z mikrofibry? 
Mam roczną astre K i nie chciałbym sobie zjechać lakieru złym padem.. 

Miał może ktoś taką rękawicę https://m.emag.pl/rekawica-do-mycia-nigrin-pomaranczowa-98200/pd/DQ2N3NBBM/ ? Jak ona ma się do tej niebieskiej chodzi mi o grubość, ilość frędzli i wielość.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Bawie sie w detaling motocykla, wieksze powierzchnie lakieru na baku i blotnikach normalnie atakowalem maszynzka z bp 75 ( bo taki mam najmniejszy) natomiast jak poradzic sobie w tych zakamarkach w okolicy wajchy zmiany biegow :

oOJBXNa.jpg

jxsbLPI.jpg

Recznie jesli mam to jechac to tez osobno ciecie osobno polisch i osobno wykanczanie ? czy recznie nie zrobie holosow i wystarczy 1 step ?