pavko Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Poradzicie mi czym to uratować? Listwy progowe w aucie, na których od nowości nie zerwano folii zabezpieczającej... Ja za to zerwałem tą nieszczęsną folię bo przybrała żólto-pomarańczowy kolor ale stary klej wygląda teraz paskudnie... Od strony kierowcy zerwałem folię, od strony pasażera jeszcze nie Tak to wygląda: Zerwana folia drugi próg z folia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 @pavko zerwać resztki folii i tar@glue remover od ADBL czy Shiny Garage, a na szybko to rozpuszczalnik uniwersalny na wacik i jazda (jak widzę listwy są oryginalne, a napisy są wytrawione). Potem dla looku pasta polerska Autosol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavko Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 paperson - dzięki za kierunek! Tak listwy są oryginalne :] i 9 lat była na nich folia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 6 godzin temu, piotr@sta napisał: malowane? chcesz usunąć całkowicie czy odnowić? Chciałem to usunąć całkowicie. Myslałem żeby opalarką to potraktować i pod wpływem ciepła usuwać te pasy. Tylko co potem ? Żęby się nie skończyło malowaniem bo to grubszy temat. Myslałem ze jeszcze jakaś fajną chemią potraktować aby łatwiej zdejmowało się. I później ewentualnie delikatnie Maguiars UC ręcznie i po temacie. Ale chyba tak to nie będzie. Może ktoś miał taką przygodę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavko Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 [mention=4268]pavko[/mention] zerwać resztki folii i tar@glue remover od ADBL czy Shiny Garage, a na szybko to rozpuszczalnik uniwersalny na wacik i jazda (jak widzę listwy są oryginalne, a napisy są wytrawione). Potem dla looku pasta polerska Autosol Klej udało się usunąć IPĄ Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Pomagam znajomemu ogarnac auto po lakierniku na lakierowanej dobry czas temu masce (rysy i holo). Podczas przeglądu zauwazylem cos takiego na przetloczeniu, widoczne tylko w metahalogenie i ginie pod katem. Pył ze szlifowania pod bezbarwnym, zgazowanie lakieru? Wygląda identycznie jak pył po paście, ale pod palcami jest idealnie gładkie. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 22 godziny temu, BiałyGTi napisał: W nowej mam ze stara nie mialem do czynienia 21 godzin temu, Tafla napisał: Gdzieś na forum widziałem, że zmieniło się opakowanie a sama formuła została bez zmian. Ale to info do weryfikacji. Witam Info od SG: " w przypadku Jet Blacka żadnych zmian w recepturze nie wprowadzaliśmy. " Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gahaj Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Krótkie pytanie - krótka odpowiedz: Jaki pad pod cleaner DODO JUICE LIME PRIME ? Mam zakupiony czerwony flexipad (http://www.detailer.pl/sklep/aplikatory/359-flexipads-soft-edge-tri-applicators-3-pak.html) Taki jest ok czy lepszy będzie z mikrofibry? Mam roczną astre K i nie chciałbym sobie zjechać lakieru złym padem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 co polecacie do usuwania sierści z dywaników, jakaś sprawdzona szczotka?, mamy z żoną małego shih tzu i troszkę gubi tego swojego włosa i ciężko mi się tego pozbyć czasami, albo zajmuje sporo czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Są specjalne szczotki do zbierania sierści, spróbuj też gumową rękawiczką ściągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk4tdi Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Lakier można glinkować na dworze czy nie bardzo? Bo sprzeczne opinie na ten temat słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Tak mozesz- uzywasz duzo wody z szamponem lub dedykowanego siuwaksu dla poslizgu i bedzie ok. Moze chodzilo o fakt ze nie na sloncu i cieply lakier?:-) tak nie wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk4tdi Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Kolesiowi ktory twierdził że nie wolno chodziło o to że jak wiatr zawieje to ziarenko piasku może dostać się pod glinkę i będzie rysować lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Po to uzywasz lubrykantu i kubeczka z woda aby klinke oczyszczac i nadac poslizg. Dotatkowo zagniatanie co jakis czas na czysta strone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk4tdi Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Ok dzięki lepiej było się upewnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryniu Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Panowie and Panie. Czym usunąć lakier z szyby po nieumiejetnym zakryciu tego elementu przez lakiernika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Koch Chemie Eulex, ew. Adbl wipe out. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Na szyby mogą być rozcieńczalniki tylko uważaj na inne elementy przy tej metodzieWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryniu Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Na szyby mogą być rozcieńczalniki tylko uważaj na inne elementy przy tej metodzieWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Czyli np aceton i różne te pochodne preparaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Miał może ktoś taką rękawicę https://m.emag.pl/rekawica-do-mycia-nigrin-pomaranczowa-98200/pd/DQ2N3NBBM/ ? Jak ona ma się do tej niebieskiej chodzi mi o grubość, ilość frędzli i wielość.Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubaa Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Ile kosztuje Was mycie detailingowe? Mam na myśli chemie średniej jakości i drugie pytanie: Ile liczyć za mycie komplet + gliinka, odsmolenie i wosk? (RAV4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazor Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Tutaj na końcu filmiku (jeśli nie chce Ci się oglądać całości ) jest wzmianka o kosztach mycia. Czyli w zależności w jakich baniakach bedziesz kupował chemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamer42 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Jaka jest różnica w pracy i efektach między Royal Pads Thin One Step a Royal AIR One Step Pad for DA ? Ktoś miał porównanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Bawie sie w detaling motocykla, wieksze powierzchnie lakieru na baku i blotnikach normalnie atakowalem maszynzka z bp 75 ( bo taki mam najmniejszy) natomiast jak poradzic sobie w tych zakamarkach w okolicy wajchy zmiany biegow : Recznie jesli mam to jechac to tez osobno ciecie osobno polisch i osobno wykanczanie ? czy recznie nie zrobie holosow i wystarczy 1 step ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 kupujesz bp 50/30 i rotacją idzie wszystko zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi