Gardor Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Nic się dobrze nie klei do strukturalnego plastiku, zresztą będzie widać jego strukturę. @BigW serio 10h polerowałeś słupki? One nigdy nie będą się błyszczeć bo to matowy plastik. Zobaczysz po czasie że zniknie efekt
majkel207kj Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego @BigW Mi chodziło o takie plastiki , poszło w końcu plakiem i trochę się świeci, okleić się nie da bo nierówna struktura tylko lakierowanie ale dużo zabawy i na termin trzeba czekać Pytanie z innej beczki do jakiegoś zamówienia brakło mi trochę do darmowej wysyłki i zamówiłem sobie na próbę pastę ADBL perfect finish bo dobre opinie widziałem, żeby coś czasem jeszcze wykończyć po moim ulubionym Kochu F6.01 i ta pasta to tragedia na razie na BMW i Chryslerze próbowałem na padach finishowych i wszędzie hoolsy robi i tylko gorszy efekt, co mogę robić źle?
analyzator Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego @majkel207kj rotacja czy da? Jaki stan padów.
majkel207kj Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2 godziny temu, analyzator napisał(a): @majkel207kj rotacja czy da? Jaki stan padów. Rotacja i DA15, pady czyste
RAZERS Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Szukam deirona o płynnej konsystencji (nie pół-żelowej), coś na wzór tego od DIY Detail. Macie jakieś propozycje?
analyzator Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego @majkel207kj przsycha? jak inne pasty na tym lakierze? lakier bardzo miękki? spróbuj do docierania użyć ręcznika zwilżonego w wodzie demineralizowanej. Popatrz ew. jak lakier jest problematyczny - wartościowy fillm. Zwróc uwagę na technikę docierania po.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Lutego Partner forum Zgłoś Opublikowano 10 Lutego @RAZERS Bilt Hamber Korrosol, super współgra takżę z clay towel, decon towel
BigW Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego W dniu 7.02.2025 o 18:38, Gardor napisał(a): Nic się dobrze nie klei do strukturalnego plastiku, zresztą będzie widać jego strukturę. @BigW serio 10h polerowałeś słupki? One nigdy nie będą się błyszczeć bo to matowy plastik. Zobaczysz po czasie że zniknie efekt Chcesz mi powiedzieć, ze jak spoleruję matowy lakier na błysk to po jakimś czasie znowu zrobi się matowy? Na słupkach leży powłoka, póki co wyglądają bardzo dobrze.
Gardor Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Jeśli chodzi o słupki co fabrycznie są plastikowe matowe strukturalne to tak efekt połysku zniknie po czasie. Ponieważ słupki plastikowe strukturalne nie są lakierowane. Powiedz mi proszę jeszcze jaki to samochód. Nie rozmawiamy o lakierze matowym na karoserii , zresztą nawet lakier matowy jak byś się postarał to nie zrobisz z niego efektu aż takiego połysku taki jak jest w przypadku normalnego lakieru. Jeśli chcesz sprawdzić to zabierz mocną zasadę i umyj parę razy słupki i zobacz czy nie „przygasł” połysk.
Putkowski07 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego W dniu 9.02.2025 o 10:55, majkel207kj napisał(a): @BigW Mi chodziło o takie plastiki , poszło w końcu plakiem i trochę się świeci, okleić się nie da bo nierówna struktura tylko lakierowanie ale dużo zabawy i na termin trzeba czekać Pytanie z innej beczki do jakiegoś zamówienia brakło mi trochę do darmowej wysyłki i zamówiłem sobie na próbę pastę ADBL perfect finish bo dobre opinie widziałem, żeby coś czasem jeszcze wykończyć po moim ulubionym Kochu F6.01 i ta pasta to tragedia na razie na BMW i Chryslerze próbowałem na padach finishowych i wszędzie hoolsy robi i tylko gorszy efekt, co mogę robić źle? Za dużo pasty pewnie walisz albo za długo pracujesz. Ja generalnie nie korzystam z padów finiszowych. Wolę coś one step i do tego delikatną pastę którą robię dobre wykończenie. albo zmień pada albo ilość pasty
majkel207kj Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego W dniu 11.02.2025 o 18:34, Putkowski07 napisał(a): Za dużo pasty pewnie walisz albo za długo pracujesz. Ja generalnie nie korzystam z padów finiszowych. Wolę coś one step i do tego delikatną pastę którą robię dobre wykończenie. albo zmień pada albo ilość pasty Na żółtym Nacie też próbowałem i to samo
Putkowski07 Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Opublikowano 13 Lutego @majkel207kj może za długa praca? mnie osobiście żółty nat średni na super wykończenie. One step z work stuffa mi pasuje
Lukaszenko Opublikowano Poniedziałek o 09:45 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 09:45 Hej, jakie dać rozcieńczenie ONR do mycia szyb?
Mumins Opublikowano Poniedziałek o 10:00 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 10:00 16 minut temu, Lukaszenko napisał(a): Hej, jakie dać rozcieńczenie ONR do mycia szyb? Cześć. Ja daję 5ml na 900ml wody destylowanej i litrową butelkę dopełniam IPĄ i z takiego roztworu korzystam w domu, bo w aucie to co chwilę coś mieszam albo testuję. I taka mikstura w sumie ląduje na wszystkim, od blatów kuchennych, przez lustra, płytki itp. 2 1
Gardor Opublikowano Poniedziałek o 16:29 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 16:29 IPA z ONR nie gryzie się?
§Pablo Opublikowano Wtorek o 14:57 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 14:57 W dniu 17.02.2025 o 10:45, Lukaszenko napisał(a): Hej, jakie dać rozcieńczenie ONR do mycia szyb? Mycie karoserii: 30ml/8l wody Quick detailer: 240ml/4l wody Mycie szyb i powierzchni szklanych: 180ml/4l wody Poślizg do glinki: 60ml/4l wody Czyszczenie wnętrza: 180ml/4l wody Pomoc przy osuszniu: 240ml/4l wody Impregnacja padów: 15ml/4l wody Płyn do spryskiwaczy: 30ml/4l wody Mycie elementów zabezpieczonych folią:15ml/4l wody Parownica: 15ml/4l wody Ścieranie past polerskich: 15ml/4l wody Czyszcenie wnęk drzwi: 15ml/4 l wody Neutralizacja produktów zasadowych typu apc: 15m/4l wody Matowanie lakieru: 15ml/4l wody Panie ekstrakcyjne,płukanie: 15ml/4l wody
zeea Opublikowano wczoraj o 14:13 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 14:13 Będę próbować delikatnie finishem, ale ktoś wie co z takim fantem ?
Eidos71 Opublikowano wczoraj o 14:38 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 14:38 @zeea - to tworzywo ? Jeśli tak, możesz śmiało działać pastą do one step na polishowym padzie, uważając tylko na temperaturę. 1
zeea Opublikowano wczoraj o 14:59 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 14:59 @Eidos71 właśnie nie wiem czy to fake czy carbon. Nie miałem styczności wcześniej z tym materiałem. No nic, będziem próbować to podratować
analyzator Opublikowano wczoraj o 15:43 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 15:43 @zeea jak to carbon to raczej na nim jest lakier bezbarwny. Jak to folia to plastik a co wyjdzie to się dowiesz jak zaczniesz. Druciakiem to ktoś próbował myć?
Misza Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu Szybkie pytanie gdzie mogę kupić dobra ppf nie za miliony aby samodzielnie okleić lampy ? takie cos bedzie ok ? 17223798620
t.sienkiewicz91 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu @Misza jak już kupować to lepiej na metry bieżące z pełnej rolki (szer. 152cm). Zobacz na folię TeckWrap a z droższych to Tonyin od @CAR CRAZY.
Rafal9304 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Szybkie pytanie, jaki odstęp czasowy między Zymol HD-Cleanse a Titanium ?
norti Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Hej, szybkie pytanie. Jaka pasta polerska one-stepowa w jak najmniejszym opakowaniu będzie ok do zapolerowania zaprawek punktowych po p3000.
BigW Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @norti Ciężko dostać coś mniejszego niż 250 ml. Do miękkiego lakieru żółty Honey i Sonax Perfect Finish, do średniego ta sama gąbka i pasta 2 od Honeya,, Do twardszego 2 face fibre, nieźle wycina i kończy.
Rekomendowane odpowiedzi