keza Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 3 godziny temu, prym94 napisał(a): moc cięcia/ wykończenia tutaj prównywalnie hdq15 i zentool 3 godziny temu, prym94 napisał(a): głośność z tego co wiem to zentool jest cichszy ale bez pośrednio nie miałem okazji porównać. Ja bym wybierał miedzy tymi dwoma maszynami
xadamx Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 3 godziny temu, prym94 napisał(a): Musze ponowić temat ponieważ wciąż nie dostałem bezpośredniego porównania co wybrać a niebawem black friday się kończy 1. Evoxa hdq15 2. Evoxa hdd15 mk2 3. Zentool 15e2 kryteria : moc cięcia/ wykończenia i głośność Sądzisz, że ktoś ma/miał te 3 maszyny i jest w stanie udzielić ci takiej odpowiedzi? 1
Mr.Wolf Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 Idzie zima, trza zadbać o sprzęt. Jak zabezpieczyć myjkę, żeby w czasie zimy mróz nie zrobił jej kuku? Wystarczy, że wywalę możliwie dużą ilość zgromadzonej w niej wody i będzie odpięta od zbiornika? Myjka będzie przechowywana w nieogrzewanym pomieszczeniu i na pewno w czasie zimy będzie miała kontakt z temperaturą ujemną.
jelinski17 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 @Mr.Wolf zalej ja płynem do chłodnic,tak żeby przepompowała przez cały układ:) 1
Mr.Wolf Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 @jelinski17 myślałem o tym kroku, natomiast mój wewnętrzy leń liczył na to, że nie będę musiał robić tej dodatkowej czynności.
keza Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 22 minuty temu, Mr.Wolf napisał(a): natomiast mój wewnętrzy leń liczył na to, że nie będę musiał robić tej dodatkowej czynności @Mr.Wolf to wstaw do pomieszczenia z temperaturą pokojową, jak będziesz ją trzymał w temp. 10C to będzie wystarczająco. 1
Mr.Wolf Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 @keza przemyślę temat, może uda się jakoś zrobić miejsce tam gdzie trzymam całą chemię. Dzięki za odzew.
Haimon Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2024 Cześć, zastanawiam się nad wyborem pomiędzy pastą Honey 2 a Sonaxem PF/EX 04-06. Przeznaczenie to wykończenie twardego uni Mercedesa i BMW. Cutting robię na Koch 08.02. O ile na temat Sonaxa znalazłem obszerne opinie, tak o Honey 2 jest mniej info. Ew czy przy w/w przypadku polecacie coś innego, może zvizzer MC 3000 lub 3D ONE ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 28 Listopada 2024 Partner forum Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2024 @Haimon Ja niezmiennie od ok roku : DIY Detail Gold Standard. Cutting na tej paście wymaga trochę wprawy ale polish czy finish to nawet dzieciak ogarnie bez problemu.
Mumins Opublikowano 29 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 12 godzin temu, CAR CRAZY napisał(a): @Haimon Ja niezmiennie od ok roku : DIY Detail Gold Standard. Cutting na tej paście wymaga trochę wprawy ale polish czy finish to nawet dzieciak ogarnie bez problemu. Mariusz, jakieś tipy co do cięcia DIY? Przerabiam już drugą butlę i w sumie nie mam z tą pastą żadnych "problemów", ale zawsze coś może pójśc sprawniej
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 29 Listopada 2024 Partner forum Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2024 @Mumins Tak jak juz wspominałem wcześniej w temacie DIY: przy cięciu moim zdaniem D/A o skoki 21mm i na talerzu 150mm , moim zdaniem zmiana talerza na 125mm wpływa na minus, siła odśrodkowa jest słabsza, talerz słabiej się kręci. Do tego koniecznie futro. Nie ma złotej kombinacji : na jednym super idzie bestią z honey a na innym np lake country low lint albo supershine redrag No i przy miejscowych cięciach pojedynczych rys metoda: od razu bieg nr 5-6 , mocny docisk (nawet może byc kantowanie) , krótka praca ok 10 sek.
damian_acc Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 W dniu 30.10.2024 o 16:41, imola33 napisał(a): @damian_acc zeskrobać i uformować płaski dysk na dnie puchy albo spróbować podgrzać w np. garnku z wodą. Nie wiem jak się zachowa Fusso, naturalny wosk rozpuści się pod wpływem temperatury Tak wygląda Fusso po podgrzaniu i zastygnięciu. Nie pisze tego bo mam pretensje tylko informacyjnie Pewnie zużyje to na felgi, może testowo na wiosnę nałożę na maskę i zobaczę czy lato wytrzyma. 1 1
zeea Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 @damian_acc ewidentnie mieszałeś w prawo, a nie w lewo 1 2
analyzator Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 @damian_acc dawaj na maskę może lepsze niż fabryka
pablo15005 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 Panowie, potrzebuje jakąś budżetowa drukarkę na bluetooth do drukowania kolorowanek dla dziecka jest ktoś w tych tematach tutaj? 1
zeea Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 @pablo15005 miałem ten sam kłopot. Kupiłem czarno biała laserówke na wi-fi. W końcu skończyły się problemy z kolorowankami i tuszem 1
MMCzysci Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 Na bt czy WiFi?Wyryte w skale z S20 FE 5G
pablo15005 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 Coś budżetowego potrzebuje właśnie... Co macie ?
Marini23 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 Coś budżetowego potrzebuje właśnie... Co macie ?Jak budżetowo to chyba w Brothera bym popatrzył, tylko upewnić się, że tusze w zamiennikach już maPozdr
analyzator Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 Jak się poszuka to zawsze coś się znajdzie. Od 20 lat jadę na tanich drukarkach na których drukuje głównie pierdoły i kolorowanki raz na jakiś czas. Dokładnie to trzeba sprawdzić. Ile kosztuje tłuszczy toner na Allegro. Do mojej obecnej kosztuje chyba 1,50 zł. Kupiłem 40 tuszy lata temu i do tej pory mam zapas. Drukarka ma skaner jest kolorowa i kosztowała 250 zł. Za 300 zł drukuje od 10 lat Zaczynałbym szukanie od Epsona. Moja ma wifi ale nie na bt. Nowe pewnie mają.
makazkinn Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 Poszukiwane kosmetyki od Pan The Organizer. Szczególnie przetestowałbym paste polerską w sprayu, żeby porównać z DIY. Ktoś się orientuję czy w Europie gdzieś są?
Eidos71 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 @makazkinn - z tego, co wiem, w Europie nikt jeszcze nie wprowadził do obrotu produktów marki Clean. 1
bobwoj Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 Panowie co jest mocniejsze w domywaniu jako prewash w pianownicy w rozcieńczeniu 1/10: Koch chemie Green Star, czy Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil ?
imola33 Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 @bobwoj mi GS w ogóle nie podszedł, słabo domywał. SG nie testowałem. Połowa forum do prewashu używa Touchlessa od BH, zbiera wszystko 1
Rekomendowane odpowiedzi