mysh_daniels Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Co polecicie do czyszczenia i konserwacji ecoskóry? Jeśli to ma znaczenie to jest to materiał w Tesli. Szukam też delikatnej zmiotki do śniegu.
xadamx Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Teraz, mysh_daniels napisał(a): Co polecicie do czyszczenia i konserwacji ecoskóry Zwykły interior cleaner lub apc w mniejszym stężeniu.
mysh_daniels Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Teraz, xadamx napisał(a): Zwykły interior cleaner lub apc w mniejszym stężeniu. na razie leciałem fibrą z samą letnią wodą i to starczało do czyszczenia, ale nie zabezpieczało. Wlać do wiaderka z wodą np 20 ml apc i tym przemywać?
xadamx Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 13 minut temu, mysh_daniels napisał(a): na razie leciałem fibrą z samą letnią wodą i to starczało do czyszczenia, ale nie zabezpieczało. Wlać do wiaderka z wodą np 20 ml apc i tym przemywać? Ach nie doczytałem, że jeszcze zabezpieczyć chciałeś. Do zabezpieczenia jakiś dresing do plastików. Do bieżącego czyszczenia, o ile masz już z grubsza wyczyszczoną tapicerkę, możesz użyć jakiegoś interior qd. On coś tam wyczyści i zabezpieczy w jednym kroku.
Rafal9304 Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada BMW X3 G01, auto ze stanów, po naprawie blacharsko-lakierniczej. Ktoś ma jakiś pomysł co to jest ? APC 1:10-1:4 tego nie rusza, dressing nie skryje. Mam wrażenie, że przy każdej kolejnej próbie wyczyszczenia jest tylko gorzej. Odbarwiony, wypalony plastik ? Jakieś pomysły jak to uratować ?
xadamx Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 51 minut temu, Rafal9304 napisał(a): Ktoś ma jakiś pomysł co to jest ? APC 1:10-1:4 tego nie rusza, dressing nie skryje Jeśli zasada nie rusza to może spróbuj kwasem? Nic nie tracisz.
analyzator Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Po powłokach na skóry Nowik odpowiada ciekawie. 1
kivlov Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada ok zatem wybieram: powłoka - Cleantle Admire szampon - CLEANTLE Daily Shampoo2 ekran - Tenzi felgi - Cleantle Deiron Man - czy mogę przed ceramiką i myciem jescze tym przejechac całe nowe auto? Jakieś sugestie co do zestawu? na skóry używam: FX Protect Leather Care – odżywka do tapicerki skórzanej
xadamx Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 1 godzinę temu, kivlov napisał(a): felgi - Cleantle Deiron Man - czy mogę przed ceramiką i myciem jescze tym przejechac całe nowe auto? Na pewno nie zaszkodzi. Nie wiemy w jakich warunkach to twoje auto przebywało do tej pory. 1 godzinę temu, analyzator napisał(a): Po powłokach na skóry Nowik odpowiada ciekawie. No tylko potwierdził, powiedział to co sam brałem na logikę.
Rafal9304 Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 7 godzin temu, xadamx napisał(a): Jeśli zasada nie rusza to może spróbuj kwasem? Nic nie tracisz. O kwasie nie pomyślałem, ale właśnie nic do stracenia wiec zdemontowałem elementy, opalarka, na to plak i dressing Nie jest idealnie ale o wiele lepiej 3 1
analyzator Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Takie pytanko do was mam. Plastikowy od tyłu fotelik dziecięcy i skórzana tapicerka. Nie przejmować się instalować czy coś podkładać? Ewentualnie podkleić od dołu cały filcem? Kontekst oczywisty nie chce uszkodzić pięknej skóry.
Marini23 Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Takie pytanko do was mam. Plastikowy od tyłu fotelik dziecięcy i skórzana tapicerka. Nie przejmować się instalować czy coś podkładać? Ewentualnie podkleić od dołu cały filcem? Kontekst oczywisty nie chce uszkodzić pięknej skóry.Są dostępne różne maty pod foteliki, wydaje mi się, że kiedyś nawet w lidlu coś widziałem. Ja nie mam skóry, ale i tak podkładam taką matę, żeby plastik nie tarł bezpośrednio o tapicerkę. Nie pamiętam teraz ceny, ale nie kosztowało to majątku...coś ok 25zł jakoś...pewnie są droższe, ale może są i tańsze, w każdym razie w żadne podklejanie bym się nie bawił Pozdr
Robak Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada Lepiej podłożyć podkład specjalny pod foteliki. Pełno jest tego na allegro. Bez niego skóra może się miejscowo wgnieść i odkształcić.
pablo15005 Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada @analyzator ja podlożylem ręcznik MF i odgniotlo dwa bąble także kup coś dedykowanego grubego ...
analyzator Opublikowano 5 Listopada Zgłoś Opublikowano 5 Listopada @Marini23 @Robak @pablo15005 no dobra namówiliście mnie. Te podkładki nie są jakieś super estetyczne. Mam coś takiego nawet nie rozpakowane. Piękna skóra na lata górą 1
Moderator Domel Opublikowano 7 Listopada Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Listopada Szukam osoby która mieszka w DE/Niemczech - albo regularnie bywa i moze zakupy zrobić co by nie płacić 40 EURO za wysylkę Ale wyslac z PL do paczkomatu mi
adi1509 Opublikowano 7 Listopada Zgłoś Opublikowano 7 Listopada @Domel Jak nie uda ci się nikogo znaleźć to polecam usługi firmy BS-car przez allegro. Bez problemu ogarnęli mi wysyłkę myjki ciśnieniowej z Niemiec. 1
Gardor Opublikowano 7 Listopada Zgłoś Opublikowano 7 Listopada W dniu 5.11.2024 o 23:23, analyzator napisał(a): Te podkładki nie są jakieś super estetyczne. Mam coś takiego nawet nie rozpakowane. Piękna skóra na lata górą Niestety ale po dłuższym czasie i tak będą ślady od fotelika
marcineke Opublikowano 7 Listopada Zgłoś Opublikowano 7 Listopada Od dawna unikam taniej chemii , po prostu nie mają bajka, były próbuj z jakimś tak K2, Tenzi i.....nooo. Od zeszłego roku w głowie był plan spróbować Atas Vinet , cena śmieszna za koncentrat ale kupić 5 l koncentratu żeby leżał jak K2 ? No i trafiła się okazja, byliśmy oglądać auto, gość dodatkowo pierze auta po godzinach , stoi Vinet, z głupa pytam czy by nie odlał 50 - tki na próbę, w domu rozmailem 1:7 i....przyznam że zapach średnio mi pasuje ale pod pędzlem świetny produkt, nie miałem brudnego auta żeby sprawdzić moc ale takie bieżące zabrudzenia progów dał świetnie radę. Stosujecie? Ma ktoś porównanie do innych Apc czy interior cleanerów?
Marini23 Opublikowano 7 Listopada Zgłoś Opublikowano 7 Listopada Niestety ale po dłuższym czasie i tak będą ślady od fotelika Ja co jakiś czas zamieniam miejscami foteliki bo mają inny spód i powiem szczerze, że nie zauważyłem żadnych zdeformowań, ale też nie mam skóry.
Iggo007 Opublikowano 7 Listopada Zgłoś Opublikowano 7 Listopada Z których tych polerek o skoku 15 będzie dobra i posłuży na dobrych kilka lat: flex xfe wersja na kablu bądź akumulatora, shinemate ex620, evoxa hdq15, liquid elements t4000 v2? Wiem ze niektóre polerki to dłuży rozrzut cenowy ale jak kupić to coś polecanego przez was.
pablo15005 Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada @Slovakco się stało że marka 3D zniknęła ze sklepu mrc?
Mumins Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada W dniu 4.11.2024 o 18:25, gprzesniak napisał(a): Pany, potrzebna pomoc. Wujaszek wjechał w jakiś osad na drodze. Moim zdaniem wcześniej gdzieś ktoś zrzucał beton z gruszki i jak wracał to ''gubił''resztki po drodze. Efekt jest taki, że całe nadkola i doły po stronie pasażera są w cemencie/betonie. Jakieś sprawdzone pomysły i metody? Z góry dzięki. Nasączanie czystym kwasem i natychmiastowa neutralizacja zasadą. Przerabiałem w kilku miejscach na dachu w Alfie. 3 godziny temu, pablo15005 napisał(a): @Slovakco się stało że marka 3D zniknęła ze sklepu mrc? Było ostatnio sporo zamieszania z markami, które dystrybuował M.Sz. Wnioski niech każdy sobie wyciągnie W dniu 7.11.2024 o 18:26, Iggo007 napisał(a): Z których tych polerek o skoku 15 będzie dobra i posłuży na dobrych kilka lat: flex xfe wersja na kablu bądź akumulatora, shinemate ex620, evoxa hdq15, liquid elements t4000 v2? Wiem ze niektóre polerki to dłuży rozrzut cenowy ale jak kupić to coś polecanego przez was. Używam LE, jest bardzo spoko maszyną. Może trochę głośna w porównaniu do takiego Rupesa, ale jako budżetową opcję, negocjacji mogę polecić. 1 1
pablo15005 Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada @Mumins a właśnie byłem ciekawy czego on tak zgasł cisza z nim wszędzie...a tu jednak nie
daniel87 Opublikowano 10 Listopada Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 8 godzin temu, pablo15005 napisał(a): @Slovakco się stało że marka 3D zniknęła ze sklepu mrc? Szkoda bo 3D ONE Hybrid to jedna z moich ulubionych past jeśli chodzi o szybki one step
Rekomendowane odpowiedzi