powerf Opublikowano 12 Października Zgłoś Opublikowano 12 Października @arczar potwierdzam, nie chlapie, fajnie się tym pracuje.
Marini23 Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października @arczar potwierdzam, nie chlapie, fajnie się tym pracuje.Ale siła polerowania jest chyba mniejsza niż tlenkiem ceru?
grechut Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października Panowie ile wam wytrzymują pady do polerowania?
marcineke Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października @grechut dziwne pytanie:-) NAT 1 max 2 auta kiedyś teraz nawet patrzeć na nie nie chce, chyba że do Cleanera to żółtego czasem użyje ale tam nie ma się co zużyć Royal pads podobnie Zvizzer pomarańczowy start trapez raczej 2-3 auta Zvizzer niebieskie Thermo mam 4 szt , pierwszy zrobil 5-6 aut i gąbka jak nowa, rzep się odkleił , drugi po 1 aucie gąbka szrot, rzep odchodzi , 3 i 4 zrobiły po 2 auta i narazie leżą bo mam nowego faworyta. Lake Country ten z wypustkami niebieski zrobił już 10 aut, zmęczony ale działa jeszcze posłuży Lake Country gładki niebieski zrobił 2 auta brak śladów użycia Lake Country gufrowany , zrobił 4 auta dalej praktycznie brak zużycia Honey Bestia , zrobiła z 4 całe auta, i kilka wycieńć po elemencie i się rozleciała Ewocar mikrofibra, zrobił kilka one step i jak nówka Ewocar wełna po 3 autach i to takich niepełnych skoczyła się wełna cały czas się sypał i wysypał Zvizzer wełna nawet 1 aura nie zrobił i włosy się położyły i nie wstały Ogólnie wełny to 2 auta całe to sukces u mnie nawet kupiłem wełnę Lake Country i po 2 autach już nie mogę włosów podnieść, czesanie, pranie, dmuchanie pomaga na 1 element. Także nie ma reguły,są maszyny co bardziej niszczą pady np HDQ21, za duży docisk też niszczy....ogólnie to dużo tego trzeba mieć bo się zużywa. Teraz mecze Evoxe , zielony trapez gąbka cudo ale szybko się skruszył , Lili po 1 aucie się rozleciał , wysłałem.reklamacje przysłali nowy. 4
grechut Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października 2 godziny temu, marcineke napisał(a): @grechut dziwne pytanie:-) NAT 1 max 2 auta kiedyś teraz nawet patrzeć na nie nie chce, chyba że do Cleanera to żółtego czasem użyje ale tam nie ma się co zużyć Royal pads podobnie Zvizzer pomarańczowy start trapez raczej 2-3 auta Zvizzer niebieskie Thermo mam 4 szt , pierwszy zrobil 5-6 aut i gąbka jak nowa, rzep się odkleił , drugi po 1 aucie gąbka szrot, rzep odchodzi , 3 i 4 zrobiły po 2 auta i narazie leżą bo mam nowego faworyta. Lake Country ten z wypustkami niebieski zrobił już 10 aut, zmęczony ale działa jeszcze posłuży Lake Country gładki niebieski zrobił 2 auta brak śladów użycia Lake Country gufrowany , zrobił 4 auta dalej praktycznie brak zużycia Honey Bestia , zrobiła z 4 całe auta, i kilka wycieńć po elemencie i się rozleciała Ewocar mikrofibra, zrobił kilka one step i jak nówka Ewocar wełna po 3 autach i to takich niepełnych skoczyła się wełna cały czas się sypał i wysypał Zvizzer wełna nawet 1 aura nie zrobił i włosy się położyły i nie wstały Ogólnie wełny to 2 auta całe to sukces u mnie nawet kupiłem wełnę Lake Country i po 2 autach już nie mogę włosów podnieść, czesanie, pranie, dmuchanie pomaga na 1 element. Także nie ma reguły,są maszyny co bardziej niszczą pady np HDQ21, za duży docisk też niszczy....ogólnie to dużo tego trzeba mieć bo się zużywa. Teraz mecze Evoxe , zielony trapez gąbka cudo ale szybko się skruszył , Lili po 1 aucie się rozleciał , wysłałem.reklamacje przysłali nowy. Dzieki, już myślałem, że u mnie coś nie tak ale widzę wszystko standardowo 1
xadamx Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października W dniu 12.10.2024 o 19:49, MMCzysci napisał(a): Czy pollux glass brudzi tak samo bardzo, jak tradycyjny tlenek ceru? Trzeba oklejać auto? Mam sporo rys po wycieraczkach do usunięcia. Wyryte w skale z S20 FE 5G Radzę zabezpieczać. Ogólnie do Polluxa musisz użyć wody i wówczas chlapie. Obroty nie za wysokie, a wolniejsze przejazdy będzie chclapał ale mniej. W dniu 12.10.2024 o 22:06, arczar napisał(a): Ja nawet nie zabezpieczam auta. Potem mycie i po temacie Ja od razu staram się przynajmniej opłukać auto po skończonym etapie. 21 godzin temu, Marini23 napisał(a): W dniu 12.10.2024 o 23:39, powerf napisał(a): @arczar potwierdzam, nie chlapie, fajnie się tym pracuje. Ale siła polerowania jest chyba mniejsza niż tlenkiem ceru? Mocne ślady po wycieraczkach usuwa.
Eidos71 Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października W dniu 12.10.2024 o 19:49, MMCzysci napisał(a): Czy pollux glass brudzi tak samo bardzo, jak tradycyjny tlenek ceru? 11 godzin temu, xadamx napisał(a): Radzę zabezpieczać. Ogólnie do Polluxa musisz użyć wody i wówczas chlapie. To prawda. Generalnie wystarczy na początku, przy świeżo otwartym opakowaniu, zwilżyć pad - jednak rzeczywiście produkt "rozstrzeliwuje" kropelki wokoło. Co prawda nie ma takiego syfu, jak przy pracy tlenkiem ceru, ale idealnej czystości nie można zachować. W dniu 13.10.2024 o 09:35, Marini23 napisał(a): Ale siła polerowania jest chyba mniejsza niż tlenkiem ceru? Subiektywnie muszę stwierdzić, że Pollux jest słabszym ściernie środkiem od "czystego" tlenku ceru. Pracowałem rotacją, obroty między 800-1200 z różnym naciskiem i różną szybkością przejazdów - efekt zauważalnie słabszy od porównywalnej pracy tlenkiem ceru. 1
MMCzysci Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października Czego używałeś do polerowania - filcu?Wyryte w skale z S20 FE 5G
keza Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października @MMCzysci na 99% musiał użyć filcu. Filc jest bardzo skuteczny z tlenkiem ceru lub pollux.
Eidos71 Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października 5 godzin temu, MMCzysci napisał(a): Czego używałeś do polerowania - filcu? Padów filcowych od Flexipads. 1
MMCzysci Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października Ok. Dzięki. Chyba wiem już wszystko.Wyryte w skale z S20 FE 5G
doogi_tom Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października Mam myjkę ciśnieniową parkside phd 170. Cieknie pompa. Winna uszczelka. Nie idzie znaleźć w necie nic dedykowanego. Czy ktoś znalazł kiedyś jakieś części do tej myjki? W planach mam kupienie po prostu jakiegoś dużedo zestawu uniwersalnych uszczelek, ale może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Wrzucam zdjęcie poglądowe.
Mr.Wolf Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października Jest bardzo prawdopodobne, że będzie pasował zestaw naprawczy od Lavora. Napisz do firmy Techkar, być może będą w stanie Ci pomóc. 1
marcineke Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października Panowie, tysiące detailerów w kraju a jak zadałem na kilku grupach pytanie o separator to cisza nikt nic nie wie a przecież każdy ma.... Mam dość kombinowania z myciem na myjni, chciałbym legalnie umyć auto pod domem, separator kupić to nie problem , zrobić miejsce na mycie, ogarnę, już plan w głowie jest, ale strasznie ciężko żeby znałeś kogoś do serwisowania tego separatora , kiedyś dawno temu dzwoniłem to jedynie gość z Trzebini czyli jakieś grubo ponad 100 km ode mnie chciał się podjąć ale cena mnie zabiła ....raz w roku 2500 zł netto i raz 500 zł netto plus dojazd.....tyle kasy dla umycia bez stresu kilku aut w roku? Jak to macie ogarnięte? Jak ktoś się boi na forum pisać zapraszam na priv.
pablo15005 Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października @marcineke tak to cenowo wygląda... Obejrzyj sobie odcinek Patryka z cube detaling one tam wszystko opowiada co i ile
yas Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października @marcineke temat byl tu kiedys porzadnie walkowany, moze jakis moderator ci go wykopie. 2. masz niby studio/warsztat, dom, i nie myjesz na miejscu, Totalne Zaskoczenie !
marcineke Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października @yas oficjalnie myje na myjni nie daleko mnie, place kartą żeby był ślad,sąsiadów mam złośliwych więc trzeba sobie radzić. @pablo15005 no to by się zgadzało 3 tys za rok, w moim przypadku plus dojazd pewnie 50% tego.....
Fredi88 Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października @marcineke a mata do mycia auta ci nie wystarczy? Wodę zbierasz i raczej nikt dochodził nie będzie gdzie ją wylewasz.
marcineke Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października @Fredi88 mata to ograniczenia, przecież przy kontroli będzie pytanie gdzie ta woda, gdzie papier że ktoś ją odbiera... A w zeszłym roku o dzwoniłem wszystkie firmy w okolicy , nikt tego nie odbiera. Już wolałbym zrobić odpływ, wkopać 2-3 mauzery i wywozić co jakiś czas ale nie ma kto.
xadamx Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października 2 godziny temu, marcineke napisał(a): Panowie, tysiące detailerów w kraju a jak zadałem na kilku grupach pytanie o separator to cisza nikt nic nie wie a przecież każdy ma.... Marcin a to widziałeś?
marcineke Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października @xadamx widziałem w zeszłym roku ale dopiero dziś oglądałem do końca. U mnie szambo odpada nie ma w promieniu 50-60.km firmy która by to wywiozła i wystawiła kwit Separator się kupi, wkopie, podłączy do oczyszczalni, w Wodach Polskich dostanę zaświadczenie że nie ma potrzeby robić operatu wodno - prawnego, gdyż z separatora woda oczyszczona zostaje wprowadzona do zbiornika z którego podlewam ogród. Gdybym chciał to wprowadzać do pobliskiego rowu to już trzeba pozwolenia wodno prawne oraz zgodę właściciela rowu na puszczenie wody. Zresztą byłem w ochronie środowiska, nikt nic nie się, Wody Polskie nic nie pomogą,gmina też nic nie wie, pani mi powiedziała że robić jak będzie kontrola to się będą zastanawiać co dalej i mnie ukarają choć nie bardzo wiedzą za co bo nikt nie wie jak postępować.Wolę mieć święty spokój i nawet zapłacić te 3 tys rocznie niż słuchać mekolenia żony za uchem.
zeea Opublikowano 17 Października Zgłoś Opublikowano 17 Października Kup parownice i masz podkładkę w razie kontroli.
xadamx Opublikowano 17 Października Zgłoś Opublikowano 17 Października Cześć. czy mamy na pokładzie kogoś z Nysy bądź z bliskiej okolicy, kto bedzie na bieżąco w tym co tam się działo we wrześniu ?
Killaz Opublikowano 19 Października Zgłoś Opublikowano 19 Października Cześć, wycieraczki skaczą po szybie z powłoką ceramiczną. Pierwsze kilka razy przejadą i ładnie zbiorą wodę, potem jest przeskakiwanie w jedną i drugą stronę. Spryskanie płynem do spryskiwaczy pomaga na chwilę, potem znowu to samo. Jest na to jakiś patent czy ceramika do zdjęcia? Wycieraczki Bosch Aerotwin nowe.
siws00n Opublikowano 19 Października Zgłoś Opublikowano 19 Października Doczyszczenie piór wycieraczek i nałożenie odrobiny niewidzialnej wycieraczki
Rekomendowane odpowiedzi