Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Alfa47 napisał:

(...) będzie dobry ? :) 

Będzie ok. Choć nie jest tak precyzyjny jak ta końcówka sztyftu i czasem wypadają włoski :D

Opublikowano

Czym usunąć klej z uszczelek i plastików? Nie spodziewałem się, że w cieple taśma ochronna zostawi taką masakrę po ściągnięciu :/ benzyna ekstrakcyjna da radę? Czy coś innego?

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mialem to samo kilkukrotne przetarcie benzyna ekstrakcyjną zalatwilo sprawę

Czy dodo blue velvet, purple haze albo dark agel angelwax nada sie na czerwony lakier? 

Opublikowano

Witam Serdecznie,

panowie mam pytanie, otóż dziś czyściłem w Tucsonie szwagra, drzwi od wewnątrz tzw. "boczki" używałem preparatu INTERIOR QD firmy ADBL, powiedzcie mi jak i czym usunąć takie małe żółte plamki z głośników? Zaznaczyłem je w poniższym linku i czym doczyścić jeszcze te pozostałe takie małe zabrudzenia, bo szorowałem mikrofibą i wszystko niestety nie zeszło

http://screenshooter.net/102682174/evqnjyv

Pozdrawiam

Opublikowano

Polecacie coś do odnowienia matowej struktury na wewnętrznych plastikach? Z tyłu mam popielniczkę i tunel z nawiewami skopany i podrapany przez dzieci poprzedniego właściciela, kłuję  mnie to w oczy. 

Opublikowano

KapselK, jak to jest taka sama struktura gumowa jak w E46 to polecam zdrapać tą gumę (płynem hamulcowym dobrze schodzi) i pomalować BOLL-em do zderzaków. U mnie jak nowe ;)

Opublikowano

No tak jak mówię, płyn hamulcowy i gąbka do naczyń tą szorstką stroną i powinno fajnie schodzić ( można też wrzątkiem ale idzie sobie poparzyć ręce ) i ja u siebie dałem dwie warstwy BOLL-a. Strukturalny do zderzaków, coś w tym stylu 😉

Opublikowano
9 godzin temu, zychu7 napisał:

Witam Serdecznie,

panowie mam pytanie, otóż dziś czyściłem w Tucsonie szwagra, drzwi od wewnątrz tzw. "boczki" używałem preparatu INTERIOR QD firmy ADBL, powiedzcie mi jak i czym usunąć takie małe żółte plamki z głośników? Zaznaczyłem je w poniższym linku i czym doczyścić jeszcze te pozostałe takie małe zabrudzenia, bo szorowałem mikrofibą i wszystko niestety nie zeszło

http://screenshooter.net/102682174/evqnjyv

Pozdrawiam

Podbijam pytanie :)

Opublikowano

Panowie czy psuje girt guard 26.2mm do wiadra z Castoramy tego 12 litrowego?. Czy jest za duży lub za mały ?. Mierzyłem wiadro od spodu, ale girt jest kilka cm nad dnem i ciężko wymierzyć w środku czy będzie pasować bo wiadro na dole ma mniejszą średnicę a u góry większą a nie wiem jaki wysoki jest gg. Dzięki.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@zychu7 Interior QD jest raczej do odświeżenie i zabezpieczenie plastików. Jeśli są mocno brudne to lepsze byłoby APC. Nie widzę, tych żółtych plamek. 

Opublikowano

co będzie lepsze na początek?

1. tania DA + lepsza rotacja (np. bass polska 5119 + Krause p7)

2. tania rotacja + dobra DA (np. k2 Masner + flex xfe?

Opublikowano

Pany ile wam trzyma NW Ultra Glaco? Mi siadło po 3 tygodniach, 3500 km. Coś nie ta zrobiłem?

Fakt że auto było myte chemią.

Przed ultra glaco było Polish Glass od AutoGlym na białym padzie NAT. Odtłuszczone IPA. Potem Ultra glaco, 60 min i dotarcie MF.

Wodę ściągało pięknie, ale trochę szybko siadła. Coś źle zrobiłem?

Opublikowano

@Fafarafa7 - zdecydowanie opcja nr 2, czyli dobra maszyna DA + tańsza rotacja. Dobrą DA zrobisz właściwie wszystko na lakierze (zastosowanie bardziej uniwersalne, niż rotacji), a do sporadycznej pracy rotacją na początek przygody z korektą wystarczy tańsza maszyna.

Opublikowano
23 minuty temu, paperson napisał:

Czy znajdę wg Ciebie jakąś dobrą, nową DA do 1000 zł? Mam już mętlik w głowie

Chociażby Kraussa DB 900W za niecałe 700 zł. 

Opublikowano
15 godzin temu, Zdroja0 napisał:

Pany ile wam trzyma NW Ultra Glaco? Mi siadło po 3 tygodniach, 3500 km. Coś nie ta zrobiłem?

Fakt że auto było myte chemią.

Przed ultra glaco było Polish Glass od AutoGlym na białym padzie NAT. Odtłuszczone IPA. Potem Ultra glaco, 60 min i dotarcie MF.

Wodę ściągało pięknie, ale trochę szybko siadła. Coś źle zrobiłem?

60 min czekania na wiązanie NW z szybą? Producent mówi o max 10 min. Z mojego doświadczenia wynika, że mniej znaczy lepiej. Kiedyś czekałem mniej więcej 10 min i byłem totalnie niezadowolony z efektu działania. Teraz odczekałem ok. 5 min i było o niebo lepiej. Przygotowanie szyby mniej więcej w podobnym stylu (CGP, IPA i WipeOut).

Opublikowano

Mx nowicki mówił że czeka 30 min. I że im dłużej tym łatwiej się dociera.

Może u mnie zabrakło wideout :o