Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Czym usunąć klej z uszczelek i plastików? Nie spodziewałem się, że w cieple taśma ochronna zostawi taką masakrę po ściągnięciu :/ benzyna ekstrakcyjna da radę? Czy coś innego?

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Witam Serdecznie,

panowie mam pytanie, otóż dziś czyściłem w Tucsonie szwagra, drzwi od wewnątrz tzw. "boczki" używałem preparatu INTERIOR QD firmy ADBL, powiedzcie mi jak i czym usunąć takie małe żółte plamki z głośników? Zaznaczyłem je w poniższym linku i czym doczyścić jeszcze te pozostałe takie małe zabrudzenia, bo szorowałem mikrofibą i wszystko niestety nie zeszło

http://screenshooter.net/102682174/evqnjyv

Pozdrawiam

Polecacie coś do odnowienia matowej struktury na wewnętrznych plastikach? Z tyłu mam popielniczkę i tunel z nawiewami skopany i podrapany przez dzieci poprzedniego właściciela, kłuję  mnie to w oczy. 

No tak jak mówię, płyn hamulcowy i gąbka do naczyń tą szorstką stroną i powinno fajnie schodzić ( można też wrzątkiem ale idzie sobie poparzyć ręce ) i ja u siebie dałem dwie warstwy BOLL-a. Strukturalny do zderzaków, coś w tym stylu 😉

9 godzin temu, zychu7 napisał:

Witam Serdecznie,

panowie mam pytanie, otóż dziś czyściłem w Tucsonie szwagra, drzwi od wewnątrz tzw. "boczki" używałem preparatu INTERIOR QD firmy ADBL, powiedzcie mi jak i czym usunąć takie małe żółte plamki z głośników? Zaznaczyłem je w poniższym linku i czym doczyścić jeszcze te pozostałe takie małe zabrudzenia, bo szorowałem mikrofibą i wszystko niestety nie zeszło

http://screenshooter.net/102682174/evqnjyv

Pozdrawiam

Podbijam pytanie :)

Panowie czy psuje girt guard 26.2mm do wiadra z Castoramy tego 12 litrowego?. Czy jest za duży lub za mały ?. Mierzyłem wiadro od spodu, ale girt jest kilka cm nad dnem i ciężko wymierzyć w środku czy będzie pasować bo wiadro na dole ma mniejszą średnicę a u góry większą a nie wiem jaki wysoki jest gg. Dzięki.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Pany ile wam trzyma NW Ultra Glaco? Mi siadło po 3 tygodniach, 3500 km. Coś nie ta zrobiłem?

Fakt że auto było myte chemią.

Przed ultra glaco było Polish Glass od AutoGlym na białym padzie NAT. Odtłuszczone IPA. Potem Ultra glaco, 60 min i dotarcie MF.

Wodę ściągało pięknie, ale trochę szybko siadła. Coś źle zrobiłem?

@Fafarafa7 - zdecydowanie opcja nr 2, czyli dobra maszyna DA + tańsza rotacja. Dobrą DA zrobisz właściwie wszystko na lakierze (zastosowanie bardziej uniwersalne, niż rotacji), a do sporadycznej pracy rotacją na początek przygody z korektą wystarczy tańsza maszyna.

15 godzin temu, Zdroja0 napisał:

Pany ile wam trzyma NW Ultra Glaco? Mi siadło po 3 tygodniach, 3500 km. Coś nie ta zrobiłem?

Fakt że auto było myte chemią.

Przed ultra glaco było Polish Glass od AutoGlym na białym padzie NAT. Odtłuszczone IPA. Potem Ultra glaco, 60 min i dotarcie MF.

Wodę ściągało pięknie, ale trochę szybko siadła. Coś źle zrobiłem?

60 min czekania na wiązanie NW z szybą? Producent mówi o max 10 min. Z mojego doświadczenia wynika, że mniej znaczy lepiej. Kiedyś czekałem mniej więcej 10 min i byłem totalnie niezadowolony z efektu działania. Teraz odczekałem ok. 5 min i było o niebo lepiej. Przygotowanie szyby mniej więcej w podobnym stylu (CGP, IPA i WipeOut).