paperson Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 2 minuty temu, Alfa47 napisał: (...) będzie dobry ? Będzie ok. Choć nie jest tak precyzyjny jak ta końcówka sztyftu i czasem wypadają włoski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Czym usunąć klej z uszczelek i plastików? Nie spodziewałem się, że w cieple taśma ochronna zostawi taką masakrę po ściągnięciu benzyna ekstrakcyjna da radę? Czy coś innego?Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Mialem to samo kilkukrotne przetarcie benzyna ekstrakcyjną zalatwilo sprawę Czy dodo blue velvet, purple haze albo dark agel angelwax nada sie na czerwony lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zychu7 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Witam Serdecznie, panowie mam pytanie, otóż dziś czyściłem w Tucsonie szwagra, drzwi od wewnątrz tzw. "boczki" używałem preparatu INTERIOR QD firmy ADBL, powiedzcie mi jak i czym usunąć takie małe żółte plamki z głośników? Zaznaczyłem je w poniższym linku i czym doczyścić jeszcze te pozostałe takie małe zabrudzenia, bo szorowałem mikrofibą i wszystko niestety nie zeszło http://screenshooter.net/102682174/evqnjyv Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Polecacie coś do odnowienia matowej struktury na wewnętrznych plastikach? Z tyłu mam popielniczkę i tunel z nawiewami skopany i podrapany przez dzieci poprzedniego właściciela, kłuję mnie to w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 KapselK, jak to jest taka sama struktura gumowa jak w E46 to polecam zdrapać tą gumę (płynem hamulcowym dobrze schodzi) i pomalować BOLL-em do zderzaków. U mnie jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 @Malinek podejrzewam, że taka sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 No tak jak mówię, płyn hamulcowy i gąbka do naczyń tą szorstką stroną i powinno fajnie schodzić ( można też wrzątkiem ale idzie sobie poparzyć ręce ) i ja u siebie dałem dwie warstwy BOLL-a. Strukturalny do zderzaków, coś w tym stylu 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Kojarzę środek. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Również głos na strukturę, będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zychu7 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 9 godzin temu, zychu7 napisał: Witam Serdecznie, panowie mam pytanie, otóż dziś czyściłem w Tucsonie szwagra, drzwi od wewnątrz tzw. "boczki" używałem preparatu INTERIOR QD firmy ADBL, powiedzcie mi jak i czym usunąć takie małe żółte plamki z głośników? Zaznaczyłem je w poniższym linku i czym doczyścić jeszcze te pozostałe takie małe zabrudzenia, bo szorowałem mikrofibą i wszystko niestety nie zeszło http://screenshooter.net/102682174/evqnjyv Pozdrawiam Podbijam pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Panowie czy psuje girt guard 26.2mm do wiadra z Castoramy tego 12 litrowego?. Czy jest za duży lub za mały ?. Mierzyłem wiadro od spodu, ale girt jest kilka cm nad dnem i ciężko wymierzyć w środku czy będzie pasować bo wiadro na dole ma mniejszą średnicę a u góry większą a nie wiem jaki wysoki jest gg. Dzięki.Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 @zychu7 Interior QD jest raczej do odświeżenie i zabezpieczenie plastików. Jeśli są mocno brudne to lepsze byłoby APC. Nie widzę, tych żółtych plamek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 @zychu7 Tak jak kolega wyżej napisał APC 1:10 na jakiś pędzelek detailingowy. Przyda Ci się też twarda szczoteczka do zębów i wykałaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafarafa7 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 co będzie lepsze na początek? 1. tania DA + lepsza rotacja (np. bass polska 5119 + Krause p7) 2. tania rotacja + dobra DA (np. k2 Masner + flex xfe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Pany ile wam trzyma NW Ultra Glaco? Mi siadło po 3 tygodniach, 3500 km. Coś nie ta zrobiłem? Fakt że auto było myte chemią. Przed ultra glaco było Polish Glass od AutoGlym na białym padzie NAT. Odtłuszczone IPA. Potem Ultra glaco, 60 min i dotarcie MF. Wodę ściągało pięknie, ale trochę szybko siadła. Coś źle zrobiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 cos musi być nie halo, bo ja kładłem 7 miesięcy temu na dwa auta i trzyma do dzisiaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 @Fafarafa7 - zdecydowanie opcja nr 2, czyli dobra maszyna DA + tańsza rotacja. Dobrą DA zrobisz właściwie wszystko na lakierze (zastosowanie bardziej uniwersalne, niż rotacji), a do sporadycznej pracy rotacją na początek przygody z korektą wystarczy tańsza maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 @Eidos71 Czy znajdę wg Ciebie jakąś dobrą, nową DA do 1000 zł? Mam już mętlik w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Arkeolowy a jak ty robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 23 minuty temu, paperson napisał: Czy znajdę wg Ciebie jakąś dobrą, nową DA do 1000 zł? Mam już mętlik w głowie Chociażby Kraussa DB 900W za niecałe 700 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 27 minut temu, paperson napisał: @Eidos71 Czy znajdę wg Ciebie jakąś dobrą, nową DA do 1000 zł? Mam już mętlik w głowie Krauss DB5800S kosztuje 600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpppl Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 15 godzin temu, Zdroja0 napisał: Pany ile wam trzyma NW Ultra Glaco? Mi siadło po 3 tygodniach, 3500 km. Coś nie ta zrobiłem? Fakt że auto było myte chemią. Przed ultra glaco było Polish Glass od AutoGlym na białym padzie NAT. Odtłuszczone IPA. Potem Ultra glaco, 60 min i dotarcie MF. Wodę ściągało pięknie, ale trochę szybko siadła. Coś źle zrobiłem? 60 min czekania na wiązanie NW z szybą? Producent mówi o max 10 min. Z mojego doświadczenia wynika, że mniej znaczy lepiej. Kiedyś czekałem mniej więcej 10 min i byłem totalnie niezadowolony z efektu działania. Teraz odczekałem ok. 5 min i było o niebo lepiej. Przygotowanie szyby mniej więcej w podobnym stylu (CGP, IPA i WipeOut). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Mx nowicki mówił że czeka 30 min. I że im dłużej tym łatwiej się dociera. Może u mnie zabrakło wideout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanCogito7 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Mam 100g glinke. Ile Wy używacie na jedno mycie? Ile oderwać? Bardziej 50g czy 30g? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi