Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
1 minutę temu, szymon napisał:

Koledzy chce odswiezyc plastikowe zderzaki nie malowane przy seicento malował ktos moze lakierem strukturalnym do plastikow czy lepiej opalarka. Slyszalem ze po opalarce i tak za jakis czas znowu wyblakną.Co polecacie  

Lepiej pomaluj bedzie lepszy i trwalszy efekt 

34 minuty temu, szymon napisał:

Koledzy chce odswiezyc plastikowe zderzaki nie malowane przy seicento malował ktos moze lakierem strukturalnym do plastikow czy lepiej opalarka. Slyszalem ze po opalarce i tak za jakis czas znowu wyblakną.Co polecacie  

Koch nano magic plast care, 

Chyba, żw chcesz po taniości to szukaj najtańszego dressingu to plastików zewnętrznych

52 minuty temu, ghost napisał:

Koch nano magic plast care, 

Chyba, żw chcesz po taniości to szukaj najtańszego dressingu to plastików zewnętrznych

dressingi odpadaja zderzaki zrobiły się siwe chce je odnowić a potem dopiero kłaść dressing

1 godzinę temu, szymon napisał:

Malowałem Bollem strukturalnym podszybie. Wcześniej próbowałem opalarką. Do dzisiaj sobie w brodę pluję że wcześniej tą strukturą nie pomalowałem, efekt rewelacyjny i trwały.

Czy tapicerka samochodowa "myta" powiedzmy raz na miesiąc / kilka miesięcy ( zależy od stopnia zabrudzenia )  specyfikiem typu K2 Tapis może coś ucierpieć przy takim "myciu" ?

Jak tak patrze to takie mycie opiera się chyba na wtarciu brudu w tapicerkę i lekkim odświeżeniu wyglądu z powodu przetarcia chemią i wodą.

Czy tapicerkę materiałową da się skutecznie czyścić dysponując tylko zwykłym odkurzaczem, jakąś chemią i ścierkami, szczotkami czy jednak odkurzacz piorący to jedyne co można powiedzieć pierze tapicerkę ? 

31 minut temu, StreamHD napisał:

Czy tapicerkę materiałową da się skutecznie czyścić dysponując tylko zwykłym odkurzaczem, jakąś chemią i ścierkami, szczotkami czy jednak odkurzacz piorący to jedyne co można powiedzieć pierze tapicerkę ? 

Nie trzeba mieć ekstraktora. Wystarczy odkurzacz odpowiedni do wciągania wody. Chemię możesz aplikować z pianownicy lub opryskiwacza.

21 godzin temu, koder napisał:

Potrzebuję jakoś doprowadzić lakier do fajnego stanu, niestety nie mam gdzie polerować i gdzie tuż po umyciu wsadzić auto, żeby nie było na zewnątrz- czego użyć zamiast wosku? QD wystarczy czy jakiś hydrowosk? Bardziej zależy mi na połysku i wypełnieniu zarysowań na lakierze niż nad efektem super hydrofobowości.

Innymi słowy potrzebuję środka, który po wysuszeniu będzie można bardzo szybko zaaplikować.

Panowie i Panie to jak z tym tematem?

2 godziny temu, .r. napisał:

Przejrzyj produkty typu aio w takim razie. Chociaż i te najlepiej aplikuje się maszynowo.

A jak jest z robieniem tego na świeżym powietrzu? Słyszałem, że nie powinno się polerować ani woskować na powietrzu, stąd moje pytanie.

Pytanie mam do tych co siedza w układach klimatyzacji. 

Mam taki problem. Po załączeniu klimatyzacji przez kilka sekund slychac syczenie w nawiewach i potem przestaje. Układ nabijalem w tamtym roku w czerwcu i jest możliwe żebym go przez rok zużył? Dodam zę przy najbijaniu była sprawdzana szczelność i kompresja sprężarki, wszystko było ok. 

A tak jeszcze dopytam...

Edit

Jesli chodzi o aplikacje na bardzo miekkim lakierze, to co wybrac oleistego ponoc mohsa ktory teoretycznie nie powinien powodowac powstawania mikro rysek? Czy unc 1.5? 

Oraz ktory z tych 2 bardziej podbije look na czarnym lakierze?

Witam . Mam czarna meganke 2 GT i chciałbym aby czarny lakier zawsze po myciu miał ładna czerń . 

Auto myje detailingowo : aktywna piana snów foam oraz szampon od Shiny Garage (metoda na 2 wiadra oczywiście)

mysle nad jakimś woskiem , pierwszy raz bede go kładł . 

Przygotowanie pod wosk sam alkohol izopropylowy wystarczy ? 

Wosk mysle ze : Dodo Juice Purple Haze (chyba dobrze napisałem , ten do ciemnych lakierów) 

Czy to dobry wybór ?

Na początek nie chce szaleć z super oczyszczaniem itd . Chce sie poduczyć woskowania i na jesteś strzelić korektę i dobry wosk na zimę .