Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 1 minutę temu, szymon napisał: Koledzy chce odswiezyc plastikowe zderzaki nie malowane przy seicento malował ktos moze lakierem strukturalnym do plastikow czy lepiej opalarka. Slyszalem ze po opalarce i tak za jakis czas znowu wyblakną.Co polecacie Lepiej pomaluj bedzie lepszy i trwalszy efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 34 minuty temu, szymon napisał: Koledzy chce odswiezyc plastikowe zderzaki nie malowane przy seicento malował ktos moze lakierem strukturalnym do plastikow czy lepiej opalarka. Slyszalem ze po opalarce i tak za jakis czas znowu wyblakną.Co polecacie Koch nano magic plast care, Chyba, żw chcesz po taniości to szukaj najtańszego dressingu to plastików zewnętrznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 52 minuty temu, ghost napisał: Koch nano magic plast care, Chyba, żw chcesz po taniości to szukaj najtańszego dressingu to plastików zewnętrznych dressingi odpadaja zderzaki zrobiły się siwe chce je odnowić a potem dopiero kłaść dressing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 1 godzinę temu, szymon napisał: Koledzy chce odswiezyc plastikowe zderzaki nie malowane przy seicento malował ktos moze lakierem strukturalnym do plastikow czy lepiej opalarka. Slyszalem ze po opalarce i tak za jakis czas znowu wyblakną.Co polecacie Malowałem Bollem strukturalnym podszybie. Wcześniej próbowałem opalarką. Do dzisiaj sobie w brodę pluję że wcześniej tą strukturą nie pomalowałem, efekt rewelacyjny i trwały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Gyeon Trim?/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Czy tapicerka samochodowa "myta" powiedzmy raz na miesiąc / kilka miesięcy ( zależy od stopnia zabrudzenia ) specyfikiem typu K2 Tapis może coś ucierpieć przy takim "myciu" ? Jak tak patrze to takie mycie opiera się chyba na wtarciu brudu w tapicerkę i lekkim odświeżeniu wyglądu z powodu przetarcia chemią i wodą. Czy tapicerkę materiałową da się skutecznie czyścić dysponując tylko zwykłym odkurzaczem, jakąś chemią i ścierkami, szczotkami czy jednak odkurzacz piorący to jedyne co można powiedzieć pierze tapicerkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Ja to prania tapicerki materiałowej używam NIELSEN Nap Low Foam (proporcje w zależności od brudu) + szczotka z miękkim włosiem + mikrofibra. Od siebie mogę polecić środek (W dziale testów robiłem 50/50) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 31 minut temu, StreamHD napisał: Czy tapicerkę materiałową da się skutecznie czyścić dysponując tylko zwykłym odkurzaczem, jakąś chemią i ścierkami, szczotkami czy jednak odkurzacz piorący to jedyne co można powiedzieć pierze tapicerkę ? Nie trzeba mieć ekstraktora. Wystarczy odkurzacz odpowiedni do wciągania wody. Chemię możesz aplikować z pianownicy lub opryskiwacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 @Michał126 @Grzechu23 Ok, dzięki panowie. Teraz pozostaje kopać forum i zgłębić temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themcbanks Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Jak nazywa się taki mini zestaw do polerki rotacyjnej bodajże 30mm z taką przedłużka na wężu ? Kosztował około 600 zł ale nazwa mi gdzies wyleciała z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Autotriz v2Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themcbanks Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Oo dzięki wielkie. W Niemczech wychodzi 500 zl a u nas kosztują 800 🙄🙄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 21 godzin temu, koder napisał: Potrzebuję jakoś doprowadzić lakier do fajnego stanu, niestety nie mam gdzie polerować i gdzie tuż po umyciu wsadzić auto, żeby nie było na zewnątrz- czego użyć zamiast wosku? QD wystarczy czy jakiś hydrowosk? Bardziej zależy mi na połysku i wypełnieniu zarysowań na lakierze niż nad efektem super hydrofobowości. Innymi słowy potrzebuję środka, który po wysuszeniu będzie można bardzo szybko zaaplikować. Panowie i Panie to jak z tym tematem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Zapomnij o rzeczywistych, zadowalających efektach bez korekty lakieru. Możesz sobie nasmalcować lakier jakimś aio, ale efekt będzie mierny i krótkoterminowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Póki co nie mam miejsca na koretkę, chcę zrobić coś, żeby jakoś lakier odżył delikatnie, to nie jest zmęczony życiem lakier w 20. letnim aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Przejrzyj produkty typu aio w takim razie. Chociaż i te najlepiej aplikuje się maszynowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seico Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Coli 845 vs Water block vs fusso Na poorboy profesional Polish do czarnego lakieru ? Prawie to samo ale w tej samej cenie wybrać najlepiej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 2 godziny temu, .r. napisał: Przejrzyj produkty typu aio w takim razie. Chociaż i te najlepiej aplikuje się maszynowo. A jak jest z robieniem tego na świeżym powietrzu? Słyszałem, że nie powinno się polerować ani woskować na powietrzu, stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Pytanie mam do tych co siedza w układach klimatyzacji. Mam taki problem. Po załączeniu klimatyzacji przez kilka sekund slychac syczenie w nawiewach i potem przestaje. Układ nabijalem w tamtym roku w czerwcu i jest możliwe żebym go przez rok zużył? Dodam zę przy najbijaniu była sprawdzana szczelność i kompresja sprężarki, wszystko było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Szukam jakiejs bardzo latwej w aplikacji powloki, zeby polozyc na miekki lakier ktory rysuje sie pod czysta mikrofibra... Co warto kupic? Sa jakies testery moze, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 5 minut temu, etrone napisał: Szukam jakiejs bardzo latwej w aplikacji powloki, mohs, unc 1.5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 A tak jeszcze dopytam... Edit Jesli chodzi o aplikacje na bardzo miekkim lakierze, to co wybrac oleistego ponoc mohsa ktory teoretycznie nie powinien powodowac powstawania mikro rysek? Czy unc 1.5? Oraz ktory z tych 2 bardziej podbije look na czarnym lakierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Czy deironizery sprzedawane jako te do felg różnią się od tych do karoserii? Czy jest to jeden pies i mogę ich używać do wszystkiego?Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Chyba te mocno kwasowe odpadaja. Np zielona tuge mozna uzyc ale czerwona ktos odradzal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeeRek Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Witam . Mam czarna meganke 2 GT i chciałbym aby czarny lakier zawsze po myciu miał ładna czerń . Auto myje detailingowo : aktywna piana snów foam oraz szampon od Shiny Garage (metoda na 2 wiadra oczywiście) mysle nad jakimś woskiem , pierwszy raz bede go kładł . Przygotowanie pod wosk sam alkohol izopropylowy wystarczy ? Wosk mysle ze : Dodo Juice Purple Haze (chyba dobrze napisałem , ten do ciemnych lakierów) Czy to dobry wybór ? Na początek nie chce szaleć z super oczyszczaniem itd . Chce sie poduczyć woskowania i na jesteś strzelić korektę i dobry wosk na zimę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi