pablo15005 Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia @Mii11 ja bym wrzucił kwas i przykrył to vasco Używał ktoś z Was Hyper ceramic detailer?
Mii11 Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia @analyzator Tak właśnie myślałem, ale tar, który miałem pod ręką nie dawał rady. Najwidoczniej jest po prostu za słaby,
wojtecki Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Co można rzucić na mokry lakier na całe auto jako osuszacz ale bez stresu że narobią się jakieś zacieki? Szukam czegoś co może chwilę poleżeć.
Patryk14 Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 15 godzin temu, pablo15005 napisał(a): @Mii11 ja bym wrzucił kwas i przykrył to vasco Używał ktoś z Was Hyper ceramic detailer? A to ja przy tego typu zabrudzeniach zawsze robię na odwrót, wrzucam vasco które może leżeć i cały dzień i delikatnie dorzucam kwas jakiś. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale po prostu z zasady wydaje mi się że bezpieczniej.
przemas.p Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @Mii11 ja bym wrzucił kwas i przykrył to vasco Używał ktoś z Was Hyper ceramic detailer?Hyper Ceramic Detailer jest całkiem fajny.Zapachu praktycznie zero , aplikacja bezproblemowa i dobre samooczyszczanie. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
CarlosBlack Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia @wojtecki Koch PW w odpowiednim stężeniu, ServFaces Wet Seal & Care albo SG Ceramic Foam - te przerobiłem i subiektywnie polecam. 1
sztefan24 Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia Pytanie. Czy oryginalny grid guard WS lata z lekkim luzem w wiadrze WS? Mam GG z Ali 260 mm ale wypada podczas wylewania wody. Czy oryginalny GG rozwiązuje ten problem?
LuckyJack Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia @sztefan24 u mnie przy wylewaniu wody też wypadają z wiader - 2 zestawy WS kupione w rocznym odstępie czasu.
Tomaszmasz Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia @sztefan24 te wiadra to się niczym nie różnią prawdopodobnie i tak jeden producent je trzaska dla wszystkich tylko inne kolory i nadruki. Ale tak przy wylewaniu wypadają to norma a nawet często potrafią mi się unosić w wiaderku po nalaniu wody.
sztefan24 Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia @LuckyJack @Tomaszmasz czyli dobrze mi się wydawało. Na szczęście problem solved
Saczi Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia Panowie, jaka jest najbardziej uniwersalna pasta polerska typu OneStep/AllInOne? Wiem, ze pytanie z tych z dupy, ale z 5 lat chyba już nie kupowałem past i po prostu nie wiem co teraz jest na rynku. Do wypolerowania mam Astrę z oryginalnym lakierem metalicznym i starsze BMW, chyba malowane. Mam dualAction ADBL 9mm. Preferuje raczej pasty bez dodatków wosku czy sealantu, ale nie będę się przy tym upierał. EDIT Polećcie do tego jakieś pady 125mm.
Tomaszmasz Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia @Saczi Chyba mogę się mylić ale większością past pośrednich zrobisz fajną robotę. Polecę od siebie 3D One Hybrid, latwe dotarcie zero pylenia efekt też fajny, pady to chyba w nieco twardsze bym szedł typu honey niebieski seria U ale te pady średnio polecę bo się szybko mi się sypią . ale pada ciężko dobrać bez próbowania najlepiej kilka twardości mieć. ( Może niebieskie pady Lake Country bardzo trwałe ponoć ) 2
arczar Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia Uniwersalna, bez dodatków to na pewno DIY Detail
Saczi Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 45 minut temu, Tomaszmasz napisał(a): ... większością past pośrednich zrobisz fajną robotę. Czyli taka Menzerna 2500 jest tego typu pastą?
MMCzysci Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Na przykład. Ale ona ma trochę wypełniaczy, trzeba porządnie wymywac, żeby mieć obiektywny efekt.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Eidos71 Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia @Saczi - a ja polecam P&S Rehab. Przepracowałem naprawdę wiele past polishowych / one step i obecnie to jest mój nr 1. Uniwersalność tej pasty i łatwość pracy nią, oraz banalne jej wycieranie powodują, że 3D One, Scholl S20, DIY Detail Gold, czy Koch Chemie F6.01 poszły na razie delikatnie w odstawkę. 1
Masao Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia Pisałem już w temacie od powłoki admire, ale niestety nie uzyskałem odpowiedzi. Zrobiłem cały samochód ta powłoką również z plastikami. Na lakierowanych plastikach jest wszystko okej natomiast matowy plastik po kilku dniach się zrobił siwy. Wrzucę zdjęcia jak to wygląda. Spotkaliście się kiedyś z taką sytuacją?
Pikoko Opublikowano Niedziela o 15:01 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 15:01 Co na owady polecacie koledzy w miarę wydajne i skuteczne a za razem w miarę nie drogie?Wysłane z mojego motorola edge 60 pro przy użyciu Tapatalka
Adrian89 Opublikowano Niedziela o 15:21 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 15:21 Próbowałeś Allegrini go-go insect? Z niektórymi produktami nie ma co wyważać otwartych drzwi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
zeea Opublikowano Niedziela o 15:43 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 15:43 @Masao cały element czy tylko punktowo ?
Tomaszmasz Opublikowano Niedziela o 16:07 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:07 @Pikoko allegrini go go insect ale bym polecał w mocnym stężeniu dobry prewash też super radzi sobie i mamy produkt wielofunkcyjny
tryhp3 Opublikowano Niedziela o 17:04 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:04 Powłoki mogą różnie reagować z delikatnymi plastikami.
xadamx Opublikowano Niedziela o 18:45 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:45 10 godzin temu, Masao napisał(a): Pisałem już w temacie od powłoki admire, ale niestety nie uzyskałem odpowiedzi. Zrobiłem cały samochód ta powłoką również z plastikami. Na lakierowanych plastikach jest wszystko okej natomiast matowy plastik po kilku dniach się zrobił siwy. Wrzucę zdjęcia jak to wygląda. Spotkaliście się kiedyś z taką sytuacją? Kolega kładł u siebie admire zaraz na początku jak wyszła wersja z markerem UV. I też jakieś dziwne mazy miał na nielakierowanych plastikach. Tak jakby niedotarł powłoki ale on umie kłaść. Dlatego nie stosuję admire, w szczególności tej wersji z markerem UV na takich powierzchniach.
Tomaszmasz Opublikowano Niedziela o 20:51 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:51 Koch-Chemie S0.03 Hydro Foam Sealant testował ktoś i parę zdań by powiedział. Trwałość, wygląd, zrzut wody?
Rekomendowane odpowiedzi