Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde bardzo miło mnie zaskoczyliście. Nie spodziewałem się aż takiego odzewu, jesteście super, dzięki 😉

Teraz muszę zastanowić się bo w żadnej " rodzinie " nie jestem jeżeli chodzi o akumulatory. 

@Domel  Ogarniasz całe auto bez problemu ? Na mokro też daje rade czy tylko " ma funkcje " ? 

@powerf Dzięki czekam na odpowiedź Domel, posprawdzam ceny  produktu, akumulatorów i ładowarki i kupuje 😉

• Moderator
Opublikowano
16 godzin temu, PressionLife napisał(a):

Kurde bardzo miło mnie zaskoczyliście. Nie spodziewałem się aż takiego odzewu, jesteście super, dzięki 😉

Teraz muszę zastanowić się bo w żadnej " rodzinie " nie jestem jeżeli chodzi o akumulatory. 

@Domel  Ogarniasz całe auto bez problemu ? Na mokro też daje rade czy tylko " ma funkcje " ? 

@powerf Dzięki czekam na odpowiedź Domel, posprawdzam ceny  produktu, akumulatorów i ładowarki i kupuje 😉

z AKU 5AH bez problemu 2 auta. Na mokro nie uzywalem nie mialem potrzeby.

Jeszcze dokupiłem sobie taki zestaw - bo ja generalnie lece tylko w systemie RYOBI: image.png.d6c50523de0221af63dbae8c3b591616.png

Nie ma sensu rozdrabniac sie na kilka systemów. Kwestia budzetów i zdecydowac sie na jeden system akumulatorowy czy to bosch, ryobi, milwakeey, dewalt, makita - wszystkie maja ciekawe produkty w swojej ofercie.

• Lubię to 1
Opublikowano

@pablo15005 mój błąd. Pomyślałem o paście 3D speed 😅 Zvizzer One był ciekawym produktem choć czasem mi przypylił. Speed'a faktycznie nie znam 😉

Opublikowano

Jakiś opryskiwacz akumulatorowy który byście mi polecili? 1l. Do rinslessa na lato. Coś co rozpyla jakaś mgiełkę sensownie. Te klony z allegro koło 50zl maja sens?

• Moderator
Opublikowano
2 godziny temu, analyzator napisał(a):

Jakiś opryskiwacz akumulatorowy który byście mi polecili? 1l. Do rinslessa na lato. Coś co rozpyla jakaś mgiełkę sensownie. Te klony z allegro koło 50zl maja sens?

Ja używam Proline 🙂 

Opublikowano

@PressionLife xiaomi g20 max w mieszkaniu jest spoko a i samochód spokojnie ogarnie zwłaszcza że jest ssawka na elastycznym wężu:) siły ssania wystarczy do wyciągnięcia piasku z głębokich zakamarków 

• Lubię to 1
Opublikowano

Ogarniał ktoś tytanowy wydech ? Jak do tego podejść ? Mam do ogarnięcia kompletny wydech Akrapovic od kolektorów do końca. Końcówki z carbonu to myślałem, żeby przepolerować i położyć Aqua E-Coating (bo mam otwartą tą powłokę), ale nie bardzo wiem czym wyczyścić resztę wydechu ? Polerować ? Znalazłem coś takiego - Autosol Bluing Remover, używał ktoś tego ?

Opublikowano

@§Pablo Ja myje regularnie touchlessem i jest super bezpieczny więc nawet jak przyschnie nic się nie dzieje i super sie sprawdza do regularnego mycia kół.

• Okay 1
Opublikowano

Panowie, mam woski które delikatnie się wykruszyły. Pewnie trzeba je podgrzać żeby wróciły do jednolitej konsystencji. Dobrze myślę czy jaki jest najlepszy sposób na to? 😉

Opublikowano

@grechut ja bym tylko w ostateczności i uważał na temperaturę. Podgrzewanie jednak powoduje zwiększone parowanie niektórych substancji w tym rozpuszczalników. Nattys blue  zrobił mi się np. twardszy. może była zbyt duża temperatura

Opublikowano

Czy ktoś z Was jest z okolic Tychów/Bierunia? Mojemu koledze trzeba zrobić onestepa i dużo zaprawek ( VW 2020r.). Miałem robić ja, ale nie mam już weekendu, a jemu zależy trochę na czasie bo auto idzie na sprzedaż  

Opublikowano

Panowie, auto MG- nadkola i progi to coś typu piano black. Podczas polerowania próbowałem różnych kombinacji z padami i pastami i wychodziło ok, ale w momencie wycierania pasty mikrofibra te plastiki znowu się rysują. Macie na to jakiś sposób? 

Opublikowano
Panowie, auto MG- nadkola i progi to coś typu piano black. Podczas polerowania próbowałem różnych kombinacji z padami i pastami i wychodziło ok, ale w momencie wycierania pasty mikrofibra te plastiki znowu się rysują. Macie na to jakiś sposób? 

Sprobuj wycierać mf (tylko NAPRAWDĘ dobrą jakościowo) nasączoną rinselessem typu DIY - takim, który nie powinien zostawiać niczego po sobie - bez docisku. I najlepiej zamknąć oczy bo niestety piano to goownolit i rysuje się jak za mocno patrzysz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
13 godzin temu, Adrian89 napisał(a):

Sprobuj wycierać mf (tylko NAPRAWDĘ dobrą jakościowo) nasączoną rinselessem typu DIY - takim, który nie powinien zostawiać niczego po sobie - bez docisku. I najlepiej zamknąć oczy bo niestety piano to goownolit i rysuje się jak za mocno patrzysz emoji38.png

Dzięki za pomoc! Jeszcze rozumiem piano wewnątrz, ale zastosowanie lakieru podobnego typu na nadkolach i progach to już przesada 😂

Opublikowano
Dzięki za pomoc! Jeszcze rozumiem piano wewnątrz, ale zastosowanie lakieru podobnego typu na nadkolach i progach to już przesada

Daj znać czy pomogło, bo niestety czasem to jest tak paskudnie miekkie, że na 100% nie da się wyprowadzić, ale potem ppf troche maskuje

Opublikowano

Panowie, kupiłem niedawno felgi, które są dość zapuszczone. Większość zabrudzeń już ogarnąłem, mam tylko problem z nalotem ze zdjęcia. Iron niby daje rade, ale trzeba mocno szorować. Nie wiem, w którym kierunku iść - kupić mocny deironizer czy może lepszy kwas?

unnamed.jpg