Rafal9304 Opublikowano Niedziela o 19:37 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 19:37 Też nie chce sobie robić sąsiadów za wrogów ale nie chce też mieszkać w obszczanym i śmierdzącym domu. Jak ktoś chce mieć sobie te zaszczane sierściuchy to niech sobie je trzyma w domu, albo na sznurku, jak Pawlak w Sami Swoi
jedrek1980 Opublikowano Niedziela o 20:23 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:23 Pod maskę wchodzi jakieś zwierzę szkód nie ma ale ewidentnie coś łazi bo sa ślady łapek .Macie jakiś sprawdzony sposób na kuny?
Masao Opublikowano Niedziela o 21:29 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 21:29 Godzinę temu, jedrek1980 napisał(a): Pod maskę wchodzi jakieś zwierzę szkód nie ma ale ewidentnie coś łazi bo sa ślady łapek .Macie jakiś sprawdzony sposób na kuny? A tu akurat wspomniana wcześniej sierść działa... Oraz kostka domestosu
jedrek1980 Opublikowano Niedziela o 22:24 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 22:24 55 minut temu, Masao napisał(a): A tu akurat wspomniana wcześniej sierść działa... Oraz kostka domestosu Domestos nie działa na dziada wisi sobie
lodowa Opublikowano Poniedziałek o 07:26 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 07:26 przyjechal do mnie kolega ktoremu rok temu aplkowalem mohsa po one stepie . niestety szampon neoxal nie pomogl i duzo water spotow zostalo na lakierze a na dołach czus tarke deiron za bardzo nie pomogl co proponujecie ? obleciec całego aqua sour apc ?
Mumins Opublikowano Poniedziałek o 08:18 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 08:18 @lodowa pewnie masz kwaśny szampon więc rozrób go sobie np. 1:5 i wypracuj gąbką (zauważyłem, że gąbki lepiej tworzą i trzymają pianę na lakierze), daj chwilę poleżeć i zobacz czy coś tam żyje. A jak na dołach jest tarka, to klasycznie wcześniej wrzuć T&G. PS. Od jakiegoś czasu uważam, że najgorszy dla powłok jest właśnie kamień, a ten przypadek tylko tę teorię potwierdza.
marcelus Opublikowano Poniedziałek o 12:10 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 12:10 Ktoś poleci bezbarawne ppf na lampy, pod klamki czy na słupki. Najlepiej z rolki do wycięcia.
Patryk14 Opublikowano Wtorek o 01:49 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 01:49 Rzuciły się może komuś w oczy dostępne gdzieś u nas takie firby? Korean Twist dwustronne i o max gramaturze 600, bo większość to typowe do osuszanie grubsze.
Eidos71 Opublikowano Wtorek o 05:16 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 05:16 @Patryk14 - mikrofibry od Zerda są podobne, np. tutaj: https://allegro.pl/oferta/zerda-twisted-loop-towel-60x90cm-600gsm-najbardziej-chlonny-recznik-17660709254
Masao Opublikowano Wtorek o 06:45 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 06:45 Tydzień temu wylałem beton w garażu. Możecie polecić coś budżetowego, czym można go pomalować, żeby nie pylił? Myślałem o farbach do betonu, albo po prostu wylać unigrunt. Chętnie poczytam co tam macie w garażach i jak się to sprawdza
Patryk14 Opublikowano Wtorek o 11:06 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 11:06 5 godzin temu, Eidos71 napisał(a): @Patryk14 - mikrofibry od Zerda są podobne, np. tutaj: https://allegro.pl/oferta/zerda-twisted-loop-towel-60x90cm-600gsm-najbardziej-chlonny-recznik-17660709254 Widziałem właśnie te zerdy i były nawet 40x40 ale nigdzie nie są dostępne u nas. Te zerdy produkuje a-top z korei i jakościowo podobno naprawdę fajne produkty robią ale za cholerę nie mogę znaleźć większego asortymentu u nas.
Tomaszmasz Opublikowano Wtorek o 12:30 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 12:30 @Patryk14 Zerda Twist Loop, mam taki ale wymiary 60x90 są też 53x65 i różne gramatury. Ręcznik fajny bo cienki i lekki jak ręczniki jednostronne tylko cena duża
marcinm76 Opublikowano Wtorek o 13:35 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:35 @Patryk14 cardna ma w sprzedaży duży asortyment zerdy
Patryk14 Opublikowano Wtorek o 15:51 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:51 3 godziny temu, Tomaszmasz napisał(a): @Patryk14 Zerda Twist Loop, mam taki ale wymiary 60x90 są też 53x65 i różne gramatury. Ręcznik fajny bo cienki i lekki jak ręczniki jednostronne tylko cena duża 2 godziny temu, marcinm76 napisał(a): @Patryk14 cardna ma w sprzedaży duży asortyment zerdy Niestety ale nigdzie nie widzę dostępnego tego konkretnego: https://autonablask.pl/produkt/zerda-recznik-twist-loop-40x40cm-600gsm/ To jest dokładnie to o co mi chodzi, Zerda jest produktem koreańskiej marki A-top, i miałem okazję pracować tymi ręcznikami i są genialne ale praktycznie nie dostępne. The house of rag je ma ale nawet nie wiem czy w PL ktoś ma ich dystrybucję: https://thehouseofrags.com/products/diy-mister-twister
Tomaszmasz Opublikowano Wtorek o 20:25 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 20:25 @Patryk14 ten mniejszy wariant co wspomniałem nie będzie wcale jakiś duży zwłaszcza po złożeniu no chyba, że chcesz tylko 40x40
PressionLife Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Szukam od dłuższego czasu odkurzacza na akumulatory, bezprzewodowy. Nigdzie nie mogę znaleźć dobrych opinii o takim odkurzaczu. Czy ktoś słyszał o takim odkurzaczu który da radę auto ogarnąć ? Uparłem się bo nie mam jak podłączyć pod prąd ( mieszkam w bloku ) a na pobliskich stacjach, dramat z odkurzaczami.
banano7 Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Poszukuje sprawdzonych triggerów dual action ( taki jak w kwazarze) , bądź innych , sprawdzonych do butelki kwazara. Ktoś coś poleci ?
analyzator Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu @PressionLife możesz próbować z dysonem. Też nie jest tak, że nie ma wad ale robi robotę w domu jako domowy. Coś więcej o nim mogę napisać używam z dwa lata. Wiele osób jest też zadowolonych z podróbek - dysonowi zdaje się wygasły już patenty więc każdy umie zrobić dysona. Chat gpt mówi że dobra alternatywa to Dreame R20. Jest też bardziej kompaktowy a to w aucie ma znaczenie. dysonem się trudno manewruje. Do obu dobrze byłoby dobrać jakiś wężyk przy czym mocowanie dysona nie wydaje się standardowe. Siła ssania na pełnej mocy jest okey ale bateria starcza na 5 minut robotę robią szczotki w tym do tapicerki - jak masz materiałową. Ale zaraz trzeba przekładać bo szczelin fotela to nie odkurzy.. problemy pierwszego świata 1
Adrian89 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu @PressionLife możesz próbować z dysonem. Też nie jest tak, że nie ma wad ale robi robotę w domu jako domowy. Coś więcej o nim mogę napisać używam z dwa lata. Wiele osób jest też zadowolonych z podróbek - dysonowi zdaje się wygasły już patenty więc każdy umie zrobić dysona. Chat gpt mówi że dobra alternatywa to Dreame R20. Jest też bardziej kompaktowy a to w aucie ma znaczenie. dysonem się trudno manewruje. Do obu dobrze byłoby dobrać jakiś wężyk przy czym mocowanie dysona nie wydaje się standardowe. Siła ssania na pełnej mocy jest okey ale bateria starcza na 5 minut robotę robią szczotki w tym do tapicerki - jak masz materiałową. Ale zaraz trzeba przekładać bo szczelin fotela to nie odkurzy.. problemy pierwszego świata Mam Dreame T20 pro - ma swoje bolączki, ale od prawie 4 lat działa (chociaż główna duża szczotka do podłóg i dywanów była wymieniona na gwarancji i poddała się po raz kolejny ale sam odkurzacz i pozostałe turbo szczotki śmigają). Do bieżącego odkurzania w typowym segmencie C/D wystarcza. Na najmocniejszym programie działa 6-7min na jednej baterii a ma dwie. Detailingu się tym nie zrobi, ale jak się raz odkurzy porządnie, pro-odkurzaczem to do przelecenia co parę dni w zupełności wystarczający. Ma króciutki „rozciągliwy” wąż w sam raz do szczelinówki a do „hektarów” fajnie sprawdza się turbo szczotka do materacy (ta co niby wybiera roztocza). I cenowo troszkę był korzystniejszy od dysona Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
przemas.p Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Szukam od dłuższego czasu odkurzacza na akumulatory, bezprzewodowy. Nigdzie nie mogę znaleźć dobrych opinii o takim odkurzaczu. Czy ktoś słyszał o takim odkurzaczu który da radę auto ogarnąć ? Uparłem się bo nie mam jak podłączyć pod prąd ( mieszkam w bloku ) a na pobliskich stacjach, dramat z odkurzaczami.Shinemate EC 405 sobie sprawdź , ja mam i chwalę Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
PressionLife Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @analyzator @Adrian89 Dzięki za odpowiedź. Sam jestem posiadaczem już trzeciej podróbki Laresar jak ktoś nie korzystał a waha się to śmiało mogę polecić do warunków domowych. Do auta ciężko to widzę ale pozostaje mi poszukać jakiś dodatków do niego i spróbować. Pewnie za jakiś czas ktoś wymyśli jakiś kombajn na baterie, wygodna sprawa by była EDIT : @przemas.p Po napisaniu tej wiadomości zobaczyłem Twoją. Wpisałem ale widzę tylko filmiki, na allegro pokazuje mi polerki, na amazonie też a na ali jakieś części podespołów ? Gdzie tego szukać ?
przemas.p Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu @analyzator @Adrian89 Dzięki za odpowiedź. Sam jestem posiadaczem już trzeciej podróbki Laresar jak ktoś nie korzystał a waha się to śmiało mogę polecić do warunków domowych. Do auta ciężko to widzę ale pozostaje mi poszukać jakiś dodatków do niego i spróbować. Pewnie za jakiś czas ktoś wymyśli jakiś kombajn na baterie, wygodna sprawa by była EDIT : @przemas.p Po napisaniu tej wiadomości zobaczyłem Twoją. Wpisałem ale widzę tylko filmiki, na allegro pokazuje mi polerki, na amazonie też a na ali jakieś części podespołów ? Gdzie tego szukać ?https://www.shinemate.com/products/info/74.htmlWysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
damiano87 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @PressionLife ja używam takiego: 17159434539 Daje radę. Nie wiem jak z zapuszczonym autem by sobie poradził. Moje auto odkurzam co tydzień więc za wiele roboty nie ma. Mam też akumulatory 5 ah powerstack, gdzie na jednym robię całe auto wraz z bagażnikiem i zazwyczaj jedna kreska z trzech znika. Mam wiele narzędzi z DeWalt, więc poszedłem w odkurzacz z tej samej firmy. Kupując sam odkurzacz i do tego specjalnie baterie to bym go nie kupił. Poszedłbym w tą firme z której mam akumulatory.
Rekomendowane odpowiedzi