Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.11.2025 o 16:03, Alfa47 napisał(a):

Kompania, jaką rotację byście polecili do 550zł. Mam Masnera, ale waga trochę duża i kabel krótki. Robię to hobbystycznie, więc do dwóch aut w ciągu roku na jakiś one step. DA posiadam Bass Polska, ale jakoś strasznie wolno mi to idzie 😁

Ja mam Heckmanna i jest spoko, bardzo lekka i poręczna. W tym budżecie pokusiłbym się o Terminatora V2 z Liquid Elements (akurat masz kod -15% to nawet złapiesz się poniżej). A w gratisie super obsługa posprzedażowa w SCS.

5 godzin temu, Syrio napisał(a):

Panowie potrzebuje coś na plastiki zewnętrzne dla VW T-Roc. Auto nowe,  więc nie trzeba odświeżyć ani nadać kolorylu, wymyje i zabezpieczę. Pytanie tylko czym, dawno nie robiłem tego na plastikach i poza Carpro Dlux i Perl nie przychodzi mi nic do głowy. 

Zasadniczo wszystko siada na plastikach. Zobacz, jaki efekt uzyskałem ADS Wheel Coat na dość wypłowiałym elemencie. Głupi Repel siedzi od roku i nadal ładnie przyciemnia na innym aucie.

Obczaj Lahega Plastic Guard, to też świetny produkt.

IMG20250831125628.jpg.5d5ad5e1fa7113eed7929ba5ff7b58d2.jpg

• Lubię to 3
Opublikowano

Zwijacz ścienny na wąż wysoko-ciśnieniowy.  Najlepiej z automatycznym zwijaniem. W zestawie z min 15 metrów węża lub bez. Macie coś co możecie polecić w normalnych cenach ?

Opublikowano

@Tomas-sg https://allegro.pl/oferta/waz-pneumatyczny-adler-pu-12x8mmx15m-zwijak-16115879814 może coś takiego? Handlujemy trochę towarami tej firmy i są naprawdę spoko:) fajny stosunek ceny do jakości 

Opublikowano

@Tomas-sg nie dogadaliśmy się 😅 takie tematy jak zwijaki do myjki to raczej techkar ogarnia:) zadzwoń zapytaj na pewno coś Ci dobiorą pod Twoją myjkę , potrzeby i budżet 

Opublikowano

Cześć, 

Mam do Was pytanie. 

Muszę pozbyć się z maski folii z reklamą która była na samochodzie z 10 lat. i wygląda jak na załączonych obrazkach.

Czy ktoś z Was przerabiał temat i może coś podpowiedzieć? od razu mówię ze podgrzanie i próba odklejenia kończy się rwaniem. Może jakaś chemia jest do tego? 

A drugie pytanie czym zmyć klej który został po folii? - aceton? terpen( nie mylić z tarpenem)? tar & blue? chusol? 

Będę wdzięczny za każda wskazówkę 

1000053826.jpg

1000053827.jpg

Opublikowano

@magal - niestety, ale musisz uzbroić się w cierpliwość i zarezerwować sobie trochę czasu. Opalarka (rozsądnie) i usuwanie kawałka po kawałku tej folii - raczej nie przyśpieszysz takiej pracy. Do usuwania kleju użyj dowolnego produktu typu tar & glue, lub silniejszego, dedykowanego produktu np. KC Eulex, wspomnianego przez Ciebie  Concept CHU-SOL, lub rodzimego Kiurlab SOS (ale nawet wtedy to nie będzie ekspresowa praca). O acetonie zapomnij - szybko uszkodzisz powłokę lakierniczą.

Opublikowano

Jeżeli masz parownicę to też możesz spróbować parą ale u mnie zazwyczaj w ciężkich przypadkach najlepiej spisywała się właśnie opalarka + plastikowa żyletka (element później do polerowania). Następnie T&G który może trochę poleżeć, zostawić na dłuższy czas i później wymycie pod ciśnieniem, resztę kleju co zostanie usunąć Koch Eulex. Niestety, mozolna robota...

Opublikowano

@Eidos71@Rafal9304 dziękuje Panowie za wskazówki. Domyślam się, że czeka mnie mozolna praca. Ale ja z tych co nie odpuszczają.  Domówiłem odpowiednie akcesoria przed chwilą i będę działać. 

Opublikowano

Czy jest ktoś z Warszawy lub okolic, kto podjąłby się korekty na Maździe CX5? Pewnie dość mocno dojechana, bo myta na szczotkach. Niestety czarna. Trzeba by zrobić pewnie dwa etapy lub jeden, w zależności co tam wyjdzie. Użytkownikowi chodzi głównie o usunięcie wżerów po soku z jabłek, które spadły i jakiś czas leżały na samochodzie. 

Opublikowano

Siemanko. Wyczułem palcem na dole wieńca kierownicy coś niepokojącego i o to prezentuje się rysa na kierownicy która ma 6000 km przebiegu. Nie wiem skąd. W serwisie? Nie jeżdżę w sygnetach 😉

Co z tym zrobić?

IMG_20251205_075958.jpg

IMG_20251205_080003.jpg

Opublikowano

@analyzator niestety nic z tym nie zrobisz . Odwieczny problem w moich autach . Ja takie rysy trochę wygładzamy i jeżdżę dalej. W miarę użytkownika powinny być coraz mniej wyczuwalne . W moim przypadku winną okazała się moja kobieta i zamek błyskawiczny z kurtki . Niestety w nowym aucie boli bardziej.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@przemas.p wygładzamy tj po prostu wymasować to? mała zaderka ale wyczuwalna pod opuszkiem. Bym to czymś zapastował/ malował precyzjnie i wrzucił werstilunga. Najlepiej prduktem bawrionym który jest jednocześnie top coat.

Opublikowano
@przemas.p wygładzamy tj po prostu wymasować to? mała zaderka ale wyczuwalna pod opuszkiem. Bym to czymś zapastował/ malował precyzjnie i wrzucił werstilunga. Najlepiej prduktem bawrionym który jest jednocześnie top coat.
Dokładnie tak , wymasować i będzie mniej wyczuwalne. Nie bawił bym się w uzupełnianie produktu bo czegokolwiek nie użyjesz będzie się różnić kolorem . Żeby nie było czuć pod palcem to musiałbyś przeszlifować a później malować . Moim zdaniem nie warto ruszać tak małego uszkodzenia w nowym aucie .

Opublikowano
@przemas.p bardziej żeby nie zassalo tłuszczu. Mogę to malu malu zaprawionym czy wykałaczka. Auto traktuje jakby miało u mnie dożywocie
Możesz spróbować tylko nie napaciaj . Farby colourlock są całkiem trwałe . W F10 robiłem kierownicę już prawie 3 lata temu i nadal jest git . Ludzie mówią że się nie opłaca bo nie posiedzi a tu jednak siedzi .