Szcz3p4n Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 @Domel w jakim stężeniu rozrobiłeś do Axel'a?Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Ari Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 [mention=2113]Domel[/mention] a jak tam sytuacja z PH ? Ja dziś testowałem Citrusa.1.Pierwsze auto moje daily. Jakiś miesięczny SSW + 100ml na pianowicę PA. Auto przed myciem stało 1,5 tyg nie ruszane pod chmurką, na bokach błoto. Jak widać, za czyste nie było. Lejemy 100ml Po odczekaniu 4-5 min płukane. Od razu widać, że domywa lepiej niż np SG fruit foam, ale dziada nie domył super. SSW został na miejscu. Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Kolejne auto to 8 miesięczny UNCr. Tutaj już zdecydowałem się na oprysk Epocą. 100ml +900ml ciepłej wody. Auto mamuśki myte sporadycznie. Ostatnie mycie pewnie z miesiąc temu. Mimo solidnej zbroi w postaci UNCR dotychczasowe umycie bezdotykowe graniczyło z cudem. Zawsze zostawał film. Brud na aucie był solidny, dojazdowa droga do domu w tym okresie jest cała w porolniczym błocie co utrudniało pracę związaną z domyciem. Cirrus spisał się o niebo lepiej z oprysku niż z PA i w mig rozpuszczał brud. Pewnie myślicie, że to powłoka pomogła lepiej domyć auto...skądże. Kolejnym dziś autem była terenówka ojca, bez żadnej ochrony w postaci QD, wosku czy powłoki. Z opryskiwacza domył się elegancko. Uważam, że Citrus to fajny produkt do zimowego prewashu i nie tylko. Wiem, że mój ojciec wreszcie będzie zadowolony, gdyż będzie potrafił domyć sobie auto sam, bez tłumaczeń teorii z pogranicza chemia i fizyki kwantowej. Brawa dla SG za fajny produkt w dobrej cenie. Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka 2 1
Fyox Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 Nie wytrzymałem. Pojechałem tą ciemną nocą na bezdotyk zapatrzony w opryskiwacz i pre wash. Mój szczeniaczek, kolor super bo syfu na nim nie widać - teoretycznie. Przed, dużo piachu i innej smoły dookoła Ostródy krajobraz niczym na marsie + setki ton świeżo lanego asfaltu w skrócie "budowa S7 i S16 + drogi dojazdowe" Ogólnie samochód stoi pod chmurką, na samochodzie położone fusso prawie 2 miesiące temu. Brudne wozidło: Psikałem na bogato. Proporcje 1.4 l wody i 75ml pre wash citrus. Po kilku chwilach ukazało się takie coś, jakie bylo moje zdziwienie, pokazywało się to miejscami ale najbardziej widoczne po dwóch przeciwnych do siebie elementach samochodu. Lewy przod(maska) i prawy tył. Trochę mnie to zaniepokoiło i postanowiłem zacząć płukanie. Także ten: Produkt z opryskiwacza - aplikacja banalna Bezpieczeństwo dla wosków - jeszcze nie określone (bedziemy testować) Domywania - auto wygląda o niebo lepiej niż po umyciu z użyciem "proszku" z myjni bezdotykowej, drobne zanieczyszczenia wyczuwalne poniżej listwy bocznej (prawdopodobnie te nieszczęsne kropki asfaltu - ah te budowy opisanymi wyżej). Wiadomo, mycia ma dwa wiadra nie zastąpi ale efekt po samym płukanie, tak jak koledzy wyżej opisują, lekkie "WOW!". Jak mi jutro starczy czasu (a przede wszystkim żona i dwójką małych dzieci pozwoli) to chciałabym umyć szczeniaka na dwa wiadra i zobaczyć czy klapa zacznie kropelkować, bo teraz jest już tafla. Moim zdaniem, produkt warty uwagi, trzeba użyć kilka razy i zobaczyć co będzie się działo z woskami/powłokami. Dla tych, którzy wytrwali do końca oklaski i podziękowania. A teraz idę wypić drinka. P.S. Na mycie czeka 3 miesiące (prawdopodobnie) nawet nie płukany seat altea należący do mojej mamy, na nim od 3 miesięcy leży fusso, ciekawe czy w końcu się za niego wezmę. Prawdopodobnie namówię mamę na taki sposób mycia, jest łatwy, szybki skuteczny. Samochód wygląda na prawdę o niebo lepiej niż po samym proszku i płukanie. Stay tuned P.S. 2 Jeszcze raz dziękuję za wytrwałość. 2
CoolBreeze Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 15 godzin temu, BiałyGTi napisał: Ja dawałem 50 na 950 i spisał sie ładnie Wystarczyło na twoje nowe kombi? Tak się zastanawiam czy literek roztworu starczy na moją 5008.
paperson Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 @Fyox wariat Myślałem, że może jutro, a tu pyk i jest test dziś Fusso zaczął krwawić? Czekam na dalsze potwierdzenie, że nie zjada brutalnie wosku...
Fyox Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 Wystarczyło na twoje nowe kombi? Tak się zastanawiam czy literek roztworu starczy na moją 5008. Powinien starczy, mi na Grand Scenica 2 poszło 1.5l i to praktycznie 2 razy auto obszedłem [mention=20419]paperson[/mention] nie wiem co mu się stało ale wygląda jak po ironieMoże to wina opryskiwacza? Na końcu rurki jest kawałek metalu, który ma umożliwiać pracę oprysku przy różnych kątach. Może środek wszedł w reakcję z tym metalem. A może to przez tą starą babę, której nie zauważyłem na pasach? 🤣
PiterG Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 Widzę, że akcja SG trwa w najlepsze... Ja czekam na dostawę. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka 1
Przem@S Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 A Ja temat obserwuje i czekam na potwierdzenie ze wosku nie zjada Butelka stoi w gotowości i pacjent jest , 4tyg nie myty Na aucie HDC+Titanium
Fyox Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 U mnie po jednym użyciu kropelkuje nadal, tylko klapa i poniżej listew bocznych jest lipa, pewnie fusso zapchane.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 35 minut temu, CoolBreeze napisał: Wystarczyło na twoje nowe kombi? Tak się zastanawiam czy literek roztworu starczy na moją 5008. No lecialem z opryskowaczem recznym to ci powiem ze zostalo jeszcze z 150ml to juz psikalem na kola 1l spokojnie oblece kombi wiec wydajnosc jest dobra. Sadze ze 1l starczy mi za zime i wczesna wiosne
aeropro Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 kupiłbym go, ale szkoda mi Fusso, trzeba poczekać na opinie
Szcz3p4n Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Wydaje mi się ze jeżeli Citrus nie robi krzywdy SSW to chyba fusso może czuć się spokojnie. Sam to sprawdzę przy najbliższym myciu. Powiedzcie mi czy jak wyjmę filc z Axela to bedzie działało jak opryskiwacz? Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Fyox Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Fusso dziś rano po wczorajszym myciu wygląda tak. Deszczyk: Opryskiwacz: A tu płukanie seata, tak jak mówiłem mycia na dwa wiadra nie zastąpi ale jestem pod wrażeniem, że zmyło prawie cały 3 miesięczny bród. Po użyłbym jeszcze pricka i rękawicy i dwóch wiader + cos na felgi, ale nie było czasu. Powiem szczerze, produkt spisuje się super. Fusso lekko się odetkało miejscami, ciekawe jakby umył ręcznie. Przed: W trakcie Plukanie z proszkiem Po woda
Moderator Domel Opublikowano 25 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 2 godziny temu, aeropro napisał: kupiłbym go, ale szkoda mi Fusso, trzeba poczekać na opinie 1 godzinę temu, Szcz3p4n napisał: Wydaje mi się ze jeżeli Citrus nie robi krzywdy SSW to chyba fusso może czuć się spokojnie Przecież u mnie leży Fusso od czerwca, podbijany nie raz już SSW i SWM i jest git malinka
CoolBreeze Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 @Fyox , @BiałyGTi , dzięki.
Donik Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Rozwalają mnie wasze kombinacje alpejskie z jakimiś 950ml wody itp. Jest jasno napisane na opakowaniu przy opryskiwaczu na 1l wody użyć 50ml produktu. Myślicie że ten kieliszek wody robi różnicę w działaniu środka ? Drugi bezdotyk za mną, 3-4 tygodniowy 1000p. Zużyłem na bogato około 1,5l oprysku.. Foty słabe ale coś tam widać trochę poganiaczy za mną czekało.. Test mikrofibry, mi efekt odpowiada i chyba na stałe przerzucę się z pian, na oprysk prewashem
Moderator BiałyGTi Opublikowano 25 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 39 minut temu, Donik napisał: Rozwalają mnie wasze kombinacje alpejskie z jakimiś 950ml wody itp. W moim przypadku leje 950 wody i 50 bo rowno litr wchodzi mi w pojemnik do spryskiwacza. A po co ma sie wylewac ??
Mancir Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 W dniu 23.11.2017 o 00:25, Tomas22 napisał: Jest ktoś w stanie sprawdzić PH koncentratu ? Papierki w zakresie 5.5-8 pH nie spełniaja roli bo skala się konczy na ciemnej butelkowej zieleni pH8, a kolor papierka po zamoczeniu w koncentracie jest jak butla AXELA. Wychodzi, wiec na to ze citrus nie idzie w kwaśny tylko dobrze zasadowy roztwór. Jadę zaraz sprawdzić jak ruszy 6 tygodniowy syf
Tomas-sg Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Uuu mam nadzieję że nie zje mi opryskiwacza zdążyłem wczoraj zamówić zwykły od kwazara A jak z roztworem ?
Moderator Domel Opublikowano 25 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 1 godzinę temu, Donik napisał: Test mikrofibry, mi efekt odpowiada i chyba na stałe przerzucę się z pian, na oprysk prewashem jak do tej pory żadna piana nie zrobiła mi tak dobrze jak ten prewash Teraz będę sprawdzał i porównywał z Kochem APC. Na wiosnę zrobię też test na aucie które nigdy nie widziało żadnego LSP.
KapselK Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Jeszcze nie używałem, ale już widzę po Waszych testach, że produkt mnie zadowoli. Mega sprawa na okres zimowy i akcje na bezdotyku.
Moderator Domel Opublikowano 25 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 2 minuty temu, KapselK napisał: Jeszcze nie używałem, ale już widzę po Waszych testach, że produkt mnie zadowoli. Mega sprawa na okres zimowy i akcje na bezdotyku. Ja tam zamierzam używać cały rok w tedy re-aplikacja jakiegokolwiek LSP w sprayu to przyjemność
KapselK Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 @Domel też będę używał cały rok.
rapmen93 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Ooo nie, zamawiam w mig tego prewasha. Miałem myć auto, ale specjalnie na potrzeby testu zostawię szczura. 1
rapmen93 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 @Domel czyli wg Ciebie po użyciu Citrus Pre Wash nie trzeba dwóch wiader, żeby aplikować LSP? Oczywiście mówię o regularnych zabrudzeniach, nie szczurach EDIT Nie no ludzie, wykupiliście wszystkie butelki tego prewash i na żadnym sklepie nie ma a chciałem na BF kupić...
Rekomendowane odpowiedzi