Skocz do zawartości

Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też leona spokojnie oblecę ok 1.5l płynu w 2l marolexie. Z tym że ja stosuję oprysk nie pianę. Piany może idzie więcej.

Opublikowano

@devilsky Nie , mnie też ledwo 1,5 litra starcza na Stilo😁. W połowie oprysku przypomina mi się że została jeszcze druga strona auta🤣😁. A w butli została połowa🤣

Opublikowano

@Qlimaxss

He he mam to samo z tą połową auta...mi ledwo dwulitrowy kwazar starcza na Avke T29

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Widzę że problem dobrze znany większości użytkownikom. Zawsze mnie zadziwia jak bardzo wydajne jest ostatnie 30% środka który został w opryskiwaczu

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dużo zależy według mnie od opryskiwacza. 

Wcześniej miałem opryskiwacz 2l taki ogrodowy z Kaufland - zawsze 2l na styk. 

Teraz kupilem 2l Kwazar 360' i 1.5l wystarcza a nawet zostaje 

Opublikowano

To chyba już off topić ale też pytanie czy psikanie mocno w nadkola 

Np ja w tej pogodzie ubogo. Tak samo na dach 

Opublikowano

Sprawdził ktoś jak ten nowy SGCO działa z piany. Bo stara wersja wypadała słabo. Może ktoś wrzucić foto etykiety co tam w składzie ?

Opublikowano

Ja dawałem 100ml piany SG fruit i 50ml SGCO i bardzo fajnie działało. O niebo lepiej, niż sama piana

Opublikowano
3 godziny temu, menior napisał:

@V1RU$ czemu slabo,u mnie calkiem dobrze choc mam chyba stara wersje 

Może źle ująłem. U mnie piana się nie sprawdzała. Jako oprysk BDB. I tak też używałem.

Nic zostaje kupić i sprawdzić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@rajan50@wp.pl  pytanie po co

Kurz Ci ściągnie zwykły neutral jak yeti, Shiny Garage Fruit/Pink foam, Good Stuff. Szkoda Citrus Oila na to. A na robale masz produkty do tego, w tym też takie, które nie ściągają wosku

Opublikowano

@rajan50@wp.pl nowy Citrus oil jest jeszcze bardziej bezpieczny dla LSP niż poprzednik(ja nawet w poprzedniku nie zauważyłem żeby podjadał LSP), więc takie rozwiązanie wydaję się jak najbardziej ok. 

Opublikowano
2 godziny temu, KUBA46 napisał:

nowy Citrus oil jest jeszcze bardziej bezpieczny dla LSP niż poprzednik

Skąd takie info?

3 godziny temu, paki112 napisał:

A na robale masz produkty do tego, w tym też takie, które nie ściągają wosku

Latem polecam tylko neutralną pianę. Wystarczająco namacza robale które potem schodzą pod ciśnieniem.

Opublikowano
Godzinę temu, KUBA46 napisał:

@Fredi88 od producenta. Gdzieś mi się przewinęło w komentarzach.

Producent zawsze obiecuje gruszki na wierzbie. Nie powiedzą przecież, że coś jest  gorsze czy bardziej agresywne. Formuła starego SG CO odpowiadała mi w 100%. Jeśli nowy jest bardziej agresywny to szkoda. Fajnie jakby ktoś mógł porównać 1:1. 

Opublikowano

@Fredi88 z tego co piszą to nowy przy rozcieńczeniu 1:20 jest tak samo mocny jak stary w 1:10. Dodatkowo ma mniej wodorotlenku sodu na rzecz naturalnych olejków co jest dość istotne w zmniejszeniu korozjogenności produktu.

Jeśli tak będzie co też niedługo sprawdzę, to mamy 2 krotnie wydajniejszy I mniej szkodliwy produkt w tej samej cenie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy Citrus oil nada się do mycia wstępnego roweru ?
Czy lakier na rowerze nie zostanie w negatywny sposób naruszony, co z komponentami osprzętu jak tarcze kasety, korba , lancuch? Będzie to bezpieczne ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk