DZIADZIA Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Witam serdecznie Pomęczę was troszeczkę swoimi wypocinami w formie zdjęć, właścicielowi owej furmanki zależało nad odświeżeniem wnętrza i przy okazji położenie wosku na zimę. Zawodnik to Opel Insignia z 2013 roku, myty tylko na typowych myjniach samochodowych, a wnętrze od czasu do czasu przecierane jakimiś tam chusteczkami. ...tak się przedstawia sytuacja mycie przed wjazdem do garage, zacząłem od nadkoli i felunku na budę wskoczyła piana od SG, mycie szamponikiem ADBL PRO czas na zakamarki przerwa na kawę lecimy dalej w końcu jesteśmy w garażu dodatkowe oświetlenie odkurzamy szczurka przeskoczyłem do bagażnika i stwierdziłem, że już go ogarnę na wyjściówkę niestety odbarwienie zostało, spróbowałem mocniejszego stężenia również lipa, wskoczyła twardsza szczotka poddałem się, nie chciałem robić 1:5, u mnie w volvo przy tym stężeniu zabierało lakier lecimy wyżej czas wskoczyć do środka, zestaw pozytywnego bohatera akcję zacząłem od podsufitki dzień drugi zabawy, drobnica APC Advanced 1:20 i czochranko fotele dosuszanie przeskoczyłem na druga stronę tył zjeżdżamy do parteru tapicera, tu było troszeczkę walki jak już wyschło poleciałem z szybami przednia, masakra to co na niej było to nie jest para połowa zrobiona już trochę lepiej, jeszcze tylko na zewnątrz, ale to przy myciu budy reszta w przyzwoitym stanie, nie ma co pokazywać czas namaścić kokpit i skórkę zacząłem od wyświetlacza LCD na plastiki wskoczył KOCH skórka zaino robi robotę tak zakończyłem dzionek, trzeci zacząłem od dotarcia skórki czas przygotować lakier pod wosk zimowy, lakier w średnim stanie, ale właścicielowi nie zależało na korekcie- ogólnie dla niego ważniejsze było wnętrze. Żeby wyjechać z garage musiałem uzbroić stronę kierownika, przy odbiorze musi być laleczka zacząłem od PrickBorta następnie SG obróbka gliną, jako poślizg szamponik od SG górne partie dolne jeszcze kilka drobiazgów przy uzyciu APC 1:10 wydeszek też liznąłem chromiki feluneczek umyty ADBL PRO suszymy namaszczone uszczelki czas położyć wosk przetarty zmywaczem oraz IPA nareszcie mizianie woskiem, położony każdemu dobrze znany łobuz fusso zbierane jak dla mnie idealną fibrą dla Fusso- FUNKY WITCH FAT RUBS, a poprawka moją ulubioną- Funky Witch Blast from Salem chromy i felunek też dostały fusso gdzie mogłem tam smalcowałem przednia szyba dostała NW plastiki zewnętrzne dotykane KOCHEM na koniec dnia czyszczonko tablic i ramek czwarty dzionek zacząłem od położenia drugiej porcji wosku na lakier i felgi tablice i ramki również nasmalcowane dokończyłem namaszczenie plastików wyjechałem z garażu, złapał trochę słoneczka i dodałem trochę połysku i poślizgu stwierdziłem, że już mu wystarczy.... kilka fotek po wszystkim przepraszam jeżeli się nudziłeś pozdrawiam
Grzechu23 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Jak takie tam nudzenie Nie da się nudzić przy takiej ilości zdjęć Wszystko super ogarnięte bez pominięcia żadnego szczegółu Autko zdecydowanie odżyło, wosk fajnie wykończył twoją prace i na pewno sporo posiedzi po pełnej dekontaminacji. Właściciel będzie zadowolony
Fredi88 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Dbałość o czyszczenie detali i jeszcze każdemu z osobna pstryknięte foto robi wrażenie Serio jedna z lepiej obfoconych relacji. Sama praca również super
KapselK Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Super relacja a to tylko W&W, profi robota jak zawsze. Pracy sporo, ile czasu Ci to zajęło?
Gold_Car Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Jedna z najlepszych foto rekacji jakie widziałem. Cieszy mnie że kocha używasz, bo kupiłem i leży (nie mam czasu lub pogody ). Na wnęki Fusso, nie qd ? I bardzo dobrze , piękna pro robota. 2 warstwy Fusso plus cure no tak grubo u nikogo nie widziałem... , bo może w firmie w której pracują chłopaki, szkoda czasu jak wpada drugi klient (bo widać relację z pracy zawodowej, gdy nie jest robione auto dla siebie lub znajomego). Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
mymon Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 super relacja, dbałość o detale na bardzo wysokim poziomie, gratulacje!!
Pajko Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Dobra relacja , brakuje na forum takich ! Robota też świetna . Ode Mnie jedno pytańko - szczotka na wkrętarkę - podrzucisz jakiś link ? 13 minut temu, Gold_Car napisał: Jedna z najlepszych foto rekacji jakie widziałem. Żałuj że wygasły fotki w starych relacjach ekipy z WWL - to był majstersztyk z których ja się uczyłem
Crasher Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Fajnie sie ogląda, nie uzywales cleanera? Również prosiłbym o namiary na szczotke.
CoolBreeze Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Relacja i robota mniodzio. Szacuneczek! Podoba mi się to, że podjesz/pokazujesz narzędzia pracy przed każdym etapem, a nie standardowo n początku historii. 20 minut temu, Pajko napisał: Ode Mnie jedno pytańko - szczotka na wkrętarkę - podrzucisz jakiś link ? Też miałem o to zapytać
themcbanks Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Co to za końcówki do odkurzacza ? Te takie przeźroczyste cienkie rurki
PiterG Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Bardzo fajna relacja... Od dluzszego czasu takiej nie bylo . Zastanawiam sie nad uzytym przez Ciebie turtle wax do chromow... Jak sie to spisuje bo ostatnio mialem kupic w supermarkecie z ciekawosci na probe ze wzgledu na bardzo niska cene. Kladles cos na ramiona wycieraczek ? Wyklikane ze smartfona...
damian_acc Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Uwielbiam oglądać twoje relacje. Są takie motywujące, że aż chce się iść robić swój samochód. Twórz więcej!
keza Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Super robota graty za dbanie o szczegóły. Fajne gadżety do wnętrza Jak się sprawuje ADBL na uszczelkach?
powalla Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Świetna robota i podziwiam za te fotki ... tak minimum 2x szybciej byś skończył gdybyś fotek nie robił Przyłączam się do pytania Pajko o szczotkę , no a ze swojej strony prosiłbym o fotki garażu , bo widzę że płyty ogrodzeniowe masz wmieszane w konstrukcję stalową , a taka konstrukcja mnie interesuje. Masz jakiś projekt , czy inwencja własna? (może być na PW) .
Pepiko Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Super szacun . A te gąbeczki na patyku to sam zrobiłeś czy kupiłeś gdzieś?
KapselK Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 1 godzinę temu, Pepiko napisał: Super szacun . A te gąbeczki na patyku to sam zrobiłeś czy kupiłeś gdzieś? http://autonablask.pl/produkt/valetpro-foam-detailing-brushes-5-pack/ lub na aliexpres też są.
DZIADZIA Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 7 godzin temu, KapselK napisał: ile czasu Ci to zajęło? 3 dni po 12h i w 4 dzień 4h 6 godzin temu, Pajko napisał: szczotka na wkrętarkę 6 godzin temu, Crasher napisał: Również prosiłbym o namiary na szczotke. 6 godzin temu, CoolBreeze napisał: Też miałem o to zapytać 4 godziny temu, powalla napisał: Przyłączam się do pytania Pajko o szczotkę szczotka kupiona w Castoramie, koszt w okolicach 50pln... jest fajna ze względu na małą średnicę i włos ma średnio twardy 6 godzin temu, Crasher napisał: nie uzywales cleanera? nie, woski kładę na goły lakier 6 godzin temu, themcbanks napisał: Co to za końcówki do odkurzacza ? Te takie przeźroczyste cienkie rurki sponsoruje je służba zdrowia 5 godzin temu, SylPio napisał: Zastanawiam sie nad uzytym przez Ciebie turtle wax do chromow bajka, odświeża i zbiera osad idealnie 5 godzin temu, SylPio napisał: Kladles cos na ramiona wycieraczek nie 4 godziny temu, keza napisał: Jak się sprawuje ADBL na uszczelkach? nie mam pojęcia, położone dla testów 3 godziny temu, Pepiko napisał: A te gąbeczki na patyku to sam zrobiłeś czy kupiłeś gdzieś? sam, z twardej i miękkiej gąbki dzięki za docenienie czochranka, właściciel również zadowolony i to jest naj...
KapselK Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 19 minut temu, rygryss napisał: 3 dni po 12h i w 4 dzień 4h Celowałem w 4 dni, dużo się nie pomyliłem. Swoją drogą jak ja bym chciał, żeby ktoś oddał mi auto na taki zakres prac...
DZIADZIA Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 @KapselK, po czterech dniach takiej zabawy spałem jak niemowlę, trzy razy kupa i dwa razy mocz... osobiście nie przepadam za czochraniem wnętrza, ale detailing niestety to nie tylko woski i korekty w nagrodę dzisiaj umyłem trzy auta, swoje, żony i teścia... na chwilę obecną mam kaca detailingowego...
kursien Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 W tej relacji jest moc! Nie lubię, ba nie znoszę czyszczenia środka, więc twoja relacja, dbałość o każdy szczegół pokazuje jak wiele mi brakuje w moim czyszczeniu Świetna robota!!
Michał126 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Ja pierdziele, myślałem, że jestem sam z tym nieznoszeniem czyszczenia środka, a jest nas już co najmniej trzech (z @Domel) - czterech Ja lubię tylko prać tapicerki, jak widzę, jak cały ten syf wyłazi, ale i to z odpowiednią dozą samozaparcia i wolnego czasu. Takie wydmuchiwanie pyłków z zakamarków doprowadza mnie do białej gorączki. Co ciekawe, doczyszczać skrupulatnie elementy na zewnątrz lubię. Całe szczęście, że tylko na syfienie się na zewnątrz nie mamy wpływu, a utrzymanie środka w czystości to sprawa tylko tego, czy jest się flejtuchem, czy nie (pomijając aspekt pt. gówniaki). Fest lubię Twoje posty, bo Ty to tak fajnie robisz, że myk myk, co trzeba, bez pierdzielenia się, bez zawracania Wisły kijem i zawsze efekt jest spoko. Winszuję udanej pracy
Moderator Domel Opublikowano 10 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 2 minuty temu, Michał126 napisał: (z @Domel) - czterech święta racja
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Kurde 3/4 zdjec mi nie dziala Moze na laptopie sie wyswietlą to dopisze opinie od siebie ale czytajac innych to pewnie bedzie bardzo dobra PS to ja sie zapisuje do waszej grupy "Anty Wnetrze" bo tez nie lubie czyscic jeszcze odkurzanie i pranie spoko ale te wszystkie zakamarki gdzie tyle pyłkow sie ukrywa to szok
Arkeolowy Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Świetna relacja, bez kitu mam tak samo, gdy przychodzi czas na wnętrze to dostaje migreny
Malinek Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 Panie rewelacja. Jestem pod mega wrażeniem ilości pracy włożonej w sklejenie takiej relacji, jedna z najlepszych jakie widziałem. Będę się nią inspirował przy najbliższej pracy nad autem sama praca też kozak właściciel na pewno zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi