Szpako99 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Szukam czegoś równie trwałego jak BSD, jednak z lepszym lookiem. Myślicie że Ssw jest dobrym konkurentem?
smerf91 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 @Szpako99 Śmiało bierz SSW będziesz mega zadowolony :) 1
vister Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 Czy ssw mozna aplikowac na szyby uczczelki plastiki ?na aucie. Bo mi powyskakiwaly biale plamy na plastikach
lolomanolo Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 Czy ssw mozna aplikowac na szyby uczczelki plastiki ?na aucie. Bo mi powyskakiwaly biale plamy na plastikach U mnie bardzo fajnie sprawdza się na szybach bocznych jak i plastikach zewnętrznych. Na uszczelki nie próbowałem I prawdę mówiąc raczej nie będę.
Fredi88 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 Ja również aplikuję na szyby boczne i działa przyzwoicie. Żadnych plam na uszczelkach czy plastikach nie zauważyłem.
flatron007 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 Ja tak samo, więc plamy to raczej nie wina SSW
asaledr Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Stosował ktoś z Was może na felgach? Jaki efekt i ile się utrzymuje?
michal559 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Ja stosowałem i spokojnie 2 miesiące siedział, felgi fajnie kropelkowały. Polecam
tazman Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Ogólnie ssw to jest mega produkt. U mnie zawsze w bagażniku jeździ na szybkie akcje. Łatwość użycia/zapach/krople vs cena/trwałość = level expert 3
asaledr Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 A stosujecie na to jeszcze QD1 od ADBL czy już nie ma sensu?
alexander.p Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 oczywiście, mega zapach, look na wysokim poziomie. trwałość ~dwa tyg
lodowa Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 8 godzin temu, asaledr napisał: A stosujecie na to jeszcze QD1 od ADBL czy już nie ma sensu? psikac qd1 na ssw ? nie no po co
asaledr Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Nie no tak się zastanawiałem, bo efekt hydrofobowości robi fajny SSW ale QD1 za to lepszy look A czy przed nałożeniem SSW odtłuszczać IPĄ całe auto i używać cleanera czy nie trzeba do tego typu preparatu?
lol19pl Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 @asaledr to zależy co chcesz uzyskać. Ma to być Twoje jedyne zabezpieczenie? W jakiej kondycji jest lakier auta? Jak masz auto z idealnym, gładkim lakierem to po prostu po myciu zastosuj jako QD. Jeśli chcesz używać tego jako jedynego zabezpieczenia i masz zajechany lakier to najlepiej było by zastosować kombinację: dekontaminacja chemiczna (odsmalanie, odżelazianie) -> cleaner -> IPA. Oczywiście cleaner i IPA na czysty wysuszony lakier. Na pewno przedłużysz życie produktu na lakierze. Jeśli faktycznie masz w złym stanie lakier, z wielkimi plamami smoły i waterspotami jak 5zł to możesz pisać za 5 dni "HALO ADEBELELE BO TEN SSW TO TYDZIEŃ NIE WYTRZYMAŁ". Reasumując jeśli masz lakier w takim sobie stanie, to go pyknij mocnym, odtłuszczającym szamponem, potem jakimś deironizerem i odsmalaczem, przejedziesz to cleanerem, dla pewności po cleanerze IPA i na to psiknij SSW. Będziesz miał przede wszystkim lepszy wygląd auta oraz wydłużysz trwałość. Potem już do wiosny dopsikuj na umyty szamponem lakier co jakiś czas. 1
martinii Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Ja zrobiłem tak jak pisze@lol19pl tj. mycie, dekontaminacja, mycie, cleaner, IPA, SSW. I wierzcie lub nie, ale od długiego weekendu czerwcowego leży na aucie do teraz! Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
MarkPol Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 10 godzin temu, martinii napisał: dekoncentracja, ?????????????????
martinii Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zdekoncentrował mi się słownik w telefonie :DWysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 1
asaledr Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 A czym różni się SSW od Quick Waxa? 1
paperson Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 @asaledr przeczytaj post z poprzedniej strony
asaledr Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 No tak ja widziałem ta tabelkę ale to w sumie patrząc na nią pojawia się pytanie to po co używać SSW skoro Quick Wax jest we wszystkim niby lepszy, jedynie ciut trudniejsza aplikacja i to chyba tyle. A tak to i lepsza ochrona i głębia i połysk i trwałość etc.
Grzechu23 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 42 minuty temu, asaledr napisał: jedynie ciut trudniejsza aplikacja Z tym 'ciut' to bym polemizował xD
asaledr Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 No 1 gwiazdka to wysłałem że ciut Ale ok rozumiem pewnie dużo trudniejsza jest w tym cały problem, teraz rozumiem:)
Qlimaxss Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 @asaledr Tu masz efekt po myciu jak fajnie kropelkuję na felgach SSW po 1000 km;D @ADBL Postaraliście się , gdziekolwiek go nie kładę mega , A jako Nw na czołówce; D oj Ultra Glaco leży i się kurzy 1
FilipO Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 https://www.youtube.com/watch?v=wnYpQ7qRYdY Zostawię to tu
krzygaj Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Czy ja dobrze pacze? 1:10 lepsze od czystego? Ciekawe jak trwałość?
Rekomendowane odpowiedzi