marcinK Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 A może środki lepsze....i lakiery cieńsze.....a i chyba trochę leniwi...
ktm950 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 @yacek _b to po prostu znak, że jako Polskie społeczeństwo się bogacimy i coraz więcej osób stać na kupno czegoś więcej niż plak. Ekskluzywny detailing wymaga czasu, chęci i pieniędzy - dlatego zawsze pozostanie czymś dla niewielkiej grupy osób. A po drugie jako Polski naród uwielbiamy powłoki, które nie wymagają wiele więcej niż umycia + Qd. 😃 1
Pkubalak Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 2 godziny temu, ktm950 napisał: A po drugie jako Polski naród uwielbiamy powłoki, które nie wymagają wiele więcej niż umycia + Qd. 😃 I dlatego, nie ma to wiele wspólnego z detailingiem, a samo forum robi się o tym jak umyć auto i żeby błyszczało się, najlepiej przez 6-12 misięcy. 4
grabek246 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 @ADBL SSW pięknie siadło:D 2
Fredi88 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 @grabek246 piękie siadło. Przygotowywałeś jakoś lakier?
grabek246 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 @Fredi88 nic specjanego. Pre wash mycie na dwa kubły i aplilacja SSW.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Przecież zawsze to tak wyglada po ssw
yacek _b Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 7 godzin temu, BiałyGTi napisał: Przecież zawsze to tak wyglada po ssw dokładnie , wielki mi halo , na świeżym zawsze tak zrzuca ( chyba że kolega Strus nakłada to jest inaczej ) 2
Brusu Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2018 A u mnie po paruset kilometrach i troszke ponad tygodniu na aucie umarł SSW. Rzucony na auto po dwóch wiadrach, d-toxie i prickborcie. W między czasie jedno płukanie na bezdotykówce, a dzisiaj musiałem wrzucić na bezdotyku prickborta bo stanąłem gdzieś pod drzewem i miałem pełno kropli z żywicy. Prick sobie poradził, ale SSW padł. Prickbort nie powinien być przypadkiem bezpieczny dla wosków? Chyba, że SSW jest "za słaby" dla niego?
Fredi88 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2018 No to padł po preparacie na smołe a nie po tygodniu. SSW siedzi zimą pod warstwą soli przez miesiąc. 1
markis80 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Ja się męczyłem żeby zmyć ssw nalożonego po zimie na coli 476 i miesiącu po nałożeniu, 2 myciach samą pianą. Szampon FX protec do otluszczania nie dał rady przy dwu krotnym myciu. Dopiero go ruszył Prickbort. I to w sumie mnie nie dziwi skoro smołe zmyje to czemu nie miał by ruszyć wosku??
kursien Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Coś w tym jest - właśnie dziś rano odszczurzałem swoją cytrynkę, i po Pricku i Rotonie piękna tafla na aucie
Brusu Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Ok. To wiele wyjaśnia. Cholerne drzewa i ich żywica :c
Michał126 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 A ja stawiam dolary przeciw orzechom, że w zdecydowanej większości to by się puściło bez Prickborta, skoro na auto był wrzucony ultrahydrofobowy SSW. 1
clavikord Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Po trzecim samochodzie, sorry za plener Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jarek_Cuma Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Pewnie nie naciskałeś do końca i nie zadziałało odpowietrzenie, ale fakt atomizery v3 nie udały się zupełnie. Jeszcze na początku lał 1 na 7-8 które miałem (z tego białego plastiku, który jest za spustem). Teraz to jest 1:1. Jeden działa, drugi leje
clavikord Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Masz racje, to pierwszy atomizer ADBL który nie przecieka dlatego zostawiłem. Zwykle SSW do petki przelewam, ale ta nowa butelka mi się spodobała, dlatego zostałem przy tej. Tak, nie naciskałem do końca, bo za dużo preparatu by poszłoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
maciek-drummer Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Czy w nowych butelkach atomizery są zmienione na nowe? Bo na zdjęciu wydaje mi się, że nie.
Gesiu_15 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 @maciek-drummer Maciek nadal v3 . Niestety te atomizery są nie udane , v2 były lepsze i do tej pory używam przy Tire Cleaner i VL .
Jarek_Cuma Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 @clavikord Mogłeś jeszcze jeden tip zastosować. Po zakończonej pracy odkręcić atomizer, ale nie o to chyba w tym wszystkim chodzi...
maciek-drummer Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 No to słabo bo przymierzam się do kupna nowej formuły, a po co mi trefne atomizery?
clavikord Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Wstawiłem to zdjęcie czysto informacyjnie, bo wiem ze są pytania odnośnie nowych butelek, na temat czy maja wadę poprzednich. Jeśli chodzi o mnie to mi to w ogóle nie przeszkadza, dla mnie liczy się wnętrze ale wiem, ze nie wszyscy tutaj tak uważają. Jak coś nie tak, to idzie do petki czy innej butelki z CanyonemWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ct240 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 3 godziny temu, clavikord napisał: Po trzecim samochodzie, sorry za plener Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Hmm, a może to kwestia atomizera, ja mam ssw z pół roku (czyli stara butelka), tylko że z atomizerem canyona i butelki nie wciąga.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 15 Maja 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2018 kwestia atomizera ktory już niedługo zostanie zmieniony. czekamy na dostawę.
yacek _b Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2018 a ja do SSW , QW , QD1 zakupiłem atomizery od Shiny Garage i jest git , dla mnie są bardzo dobre.
Rekomendowane odpowiedzi