Arkadio_Gdansk Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 A jak z trwałością?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 34 minuty temu, Arkadio_Gdansk napisał: A jak z trwałością? 3-4 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 No właśnie coś takiego, jeśli ktoś ma warunki to fajna sprawa bo wosk jest tak przyjemny w użytku można go sobie aplikować co te 3-4 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 @DaV Bardzo lubie ten wosk, tak jak wymieniłeś są to jego bardzo mocne cechy a od siebie mogę dodać jeszcze iż kropelki ma niczego sobie Trwałość do miesiąca czasu jak przedmówcy wymienili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Nie przy swoim ale wleciało małe zleconko poprzez znajomych - ogarnięcie lakieru w Seacie Altea + przednie lampy. Na to Soft 99 Fusso Coat a na opony Megs Endurance (tego ostatniego już nie uwieczniłem na zdjęciach. Na dobry początek dach, który był pochlapany mikro kropkami białą farbą olejną. Trzeba to było wyciąć papierem bo pasta tego nie chwyta. I czas rozpocząć cięcie lakieru: Na koniec lampy przednie bo były już słabe: I finalnie: Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 @Manolito77 zacna twa robota przy tym aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 @Manolito77ile czasu straciłeś przy tym seacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 2 dni - w sobotę od 11:00 do 21:00, w niedzielę od 9:00 do 19:00. Nie powiem - robota ciężka i pracochłonna, czasem się odechciewa, czasem łapy odpadają ale jak już cały lakier jest wycięty to się morda cieszy. Lipa jest taka, że w 2 czy 3 miejscach auto musiało być obsrane przez ptaki i musiało to leżeć dość długo bo tak się wżarło w lakier, że nawet robota papierem wodnym tego nie ogarnęła a głębiej ciąć nie chciałem, żeby się nie dostać do bazy. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 W weekend chciałem sobie wymienić tuleje w wahaczach giętych - tuleje zakupione, ściągacz do nich także. Dzień wcześniej zaświeciła się kontrolka od czujnika klocków. Mówię sobie ok - wymienię klocki a potem zabiorę się za tuleje. Obstawiałem klocki tył bo z miesiąc temu widziałem, że niedługo trzeba będzie je wymienić. Na wszelki wypadek zajrzałem też na przód. Tył - zostało jakieś 2mm a z przodu okazało się, że nawet minimalnie mniej - czyli kumulacja. Na szczęście tarcze jeszcze jak najbardziej ok aby obsłużyć kolejny zestaw klocków. Z racji, że chciałem to wymienić od razu musiałem odpuścić zamawianie części przez net. Szukając na miejscu w sklepach okazało się, że na szczęście wszystko jest. Na przód wleciały klocki TEXTAR + czujnik ATE, na tył poszły klocki TRW + czujnik w jakimś zamienniku bo nic innego nie było. O dziwo okazało się, że czujnik śmiga - co prawda potrzebował około 12 godzin aby kontrolka zgasła ale działa. Jako, że wcześniej był piątek 13-go to oczywiście przeniosło się to częściowo na sobotę. Robotę zacząłem od wymiany przodu. Lewe przednie koło zrobione, prawe przednie wymienione, zakładam i co - i przy dokręcaniu jednej śruby SRU! Urwała się... ...choć nie dokręcałem jakoś na chama. Wk***rw na maxa bo sobota i godzina 13:20 więc zostało mi 40 minut na zwiedzanie motoryzacyjnych sklepów z zapytaniem, czy mają taką śrubę. W jednym sklepie - została im ostatnia śruba więc wziąłem. Pojechałem też do drugiego sklepu bo bałem się, że jeszcze jakaś inna śruba się urwie więc wolałem mieć ze 3-4 na zapas. W drugim sklepie - mają śruby robione przez Febi ale tylko w całych pudełkach sprzedają 20 sztuk. Co zrobić - wziąłem całe pudło. Po drodze kupiłem jeszcze 3 wiertła cobaltowe + wykrętaki na wypadek jakby okazało się, że śrubę trzeba będzie rozwiercać - na szczęście okazało się, że gwint, który został w tarczy dość lekko dało się wykręcić pęsetą bo kawałek śruby lekko wystawał ponad płaszczyznę tarczy (nie powiem - zaoszczędziło mi to trochę czasu). Wymienione wszystkie śruby na nowe - zostawione tylko te stare, które są jako zabezpieczające z tą przejściówką ząbkowaną. Jako, że była już 17:00 jak skończyłem to stwierdziłem, że za tuleje zabiorę się przy następnym podejściu. Raz, że byłem już lekko wkurzony tym wszystkim a dwa, że podczas pracy oczywiście jeszcze pogoda robiła mi przestoje bo nie mogłem wjechać do garażu -zagracony przez właściciela. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Jakiekolwiek naprawy w sobotę są najgorsze bo wtedy zazwyczaj coś się wy**a po drodze. Co by było tematycznie, to byłem dziś na przeglądzie z autem oczywiście wszystko ok , ale wynik negatywny bo hak nie wpisany w dowód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Sek w tym, że w tygodniu za bardzo czasu nie ma takie grzebania przy aucie. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 @Pływak Mam nadzieję że będzie ok i mój fałwej zaraz tego nie wciągnie po przesiadce z pół syntetyka. Wymiana we wtorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 @szpyrek Moje e46 diesel po przesiadce z pół syntetyka fuchsa bodajże na tego speca i archoila jest bardzo dobrze. Dobry olej za tanie pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Nie przy swoim, ale takie auto dzis Waxowałem Pełna demontaminacje. Dwa wiadra. Detale. Na lakier Collinite 476s. Felgi, szyby Adbl SSW. BMW 850i 1991 r. 5.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 @david2888 Ładnie utrzymana 850, dawno nie widziałem tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hazelek Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Za dużo zdjęc nie ma bo w sumie o tym nie pomyslałem ale wyczyszczona skóra i plastiki. Colourlock Soft, ADBL APC i shiny garage apple dressing spisały się świetnie co to hosting Pozniej zabrany na dwór, i przeprowadzona dekontaminacja lecz jutro musze jeszcze powalczyc ze smołą na tylnym zderzaku ( brat lubi czasem wyjśc bokiem ) Tutaj uzyte Goodstuff Bumblebee, ADBL Tar And Glue i ADBL VL. Ten ostatni swietnie sobie poradził na felgach Zajrzałem aby chwile pod maske ale tam nie jest źle więc narazie nie ma co ruszac free image upload pic upload Jutro wjedzie Dodo Juice Lime Prime i na to purple Haze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Fajne Bumery! Świetnie utrzymane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 13 godzin temu, david2888 napisał: Nie przy swoim, ale takie auto dzis Waxowałem Pełna demontaminacje. Dwa wiadra. Detale. Na lakier Collinite 476s. Felgi, szyby Adbl SSW. BMW 850i 1991 r. 5.0 Piękna, widziałem taką 2 dni temu w kolorze wiśniowym w Szwajcarii, utrzymana wzorowo. Zachorowałem na nią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 @Hazelek Dobry kocur Co to za fotele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Ale fajne Bawarki, pracowałbym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Po małej przerwie od forum spowodowanej pracą i brakiem czasu - wracam Dzisiaj ogarnąłem sobie fotele do e36, plan na jutro to wyrzeźbić jakieś mocowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeladz Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Dziś przy niedzieli wziąłem się rano za szybkie odświeżenie Leona puki cień padał na auto Lakier przelecialem Meguiarsem Mirror Bright Szyby Adbl Glass Cleaner Felgi CarPro TriX Plastiki Gtechniq Matte Dash Elementy błyszczące CarPro Ech2o Można jechać do kościoła Miłej niedzieli ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 @czeladz, a sąsiedzi nie lamentowali, że niedziela? Ja przedwczoraj wieczorem umyłem i poodkurzałem Sharana (tzn. odgruzowałem, tak należy powiedzieć), a dziś rano postanowiłem skończyć - wrzucić ADBL QW, Black Mambę, BSD na felgi i przetrzeć plastiki interior cleanerem. Na szczęście jedyni sąsiedzi, od których nie oddziela mnie szpaler iglaków, pojechali na wakacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeladz Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 @Michał126 całe szczęście mam wyrozumiałych sąsiadów, którzy podzielają idee czystego auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Ogarnąłem wczoraj nowe fotele do Golfa Plus - udało się kupić komplet w idealnym stanie i jeszcze lepszej cenie do czyszczenia zastosowałem komplet środków od @tenzidetailer oraz szczotki Shiny Garage: Przed: Po: Porównanie foteli przed i po: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi