powalla Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja U mnie jak ktoś chce smalec, to leci Sigma , a jak naturalną czerń, to właśnie wlatuje perl ... a i na boczki drzwi leci i znikają mi kłopoty ze śladami po deszczu na otwartych drzwiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja @CarlosBlack to dziubek ADBLa - sam sobie go założyłem, kupiłem kiedyś zestaw na allegro z licytacji. Były tam nowe Perl tylko ze zwukłym korkiem bez triggera, FX Protect Tire Cleaner 1l, Fresso Interior Cleaner 1l, Good Stuff Pure Shampoo 1l, szczotka do opon Automotive, wszystko wylicytowałem za jakieś 60 zł z rok temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Tez używam i jestem zadowolonyWysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Ktoś jeszcze używa tego siuwaksu? Z 3-4 lata temu każdy smarował tym wszystko i zachwalał a dziś już nie widać, żeby ktoś z niego korzystał. Przedwczoraj wleciał na opony ostatnimi czasy co kilka myć wjeżdzam na ostro z szorowaniem, potem wpada cp darkside, a po każdym myciu w międzyczasie nie czułbym się dobrze nic nie wrzucając więc odświeżam oponkę właśnie perlem 1:3-1:4. Mój ulubieniec obok ultracoat quartz tire dressing Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 1 Czerwca Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 12 godzin temu, sztefan24 napisał(a): 3-4 lata temu każdy smarował tym wszystko i zachwalał a dziś już nie widać, żeby ktoś z niego korzystał. Uzywam minimum x1 w tygodniu mam zapas 4 litry Rozcieńczam 1:3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Perl koksem jest - nie straszna mu woda przy aplikacji, długo siedzi, szybko aplikuje, nie spływa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Służyły kilka sezonów, teraz niech cieszą Panią z FB, a ja przesiadam się na No.77 Wolę jednak coś z konkretniejszym rantem, dałem się namówić @Slovak Nie ufajcie zmęczonemu życiem napisowi na butelce - rozrobiłem 1:5 i w tym przypadku lepiej się sprawdziło od 1:3. Nie są też śliskie.Wyryte w skale z S20 FE 5G 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yookeekaze Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Dzisiaj po burzy wpadło domowe mycie Opryskane Clenatech Citrus Foam + CarLab Shampoo Red Testowałem przy okazji nowo zakupioną lancę kontową, super się sprawdza. . W kołach pomagał dodatkowo CarLab Wheel Cleaner HD Po umyciu, lewniwiec (czyli wet coat) Suszimy No to szybki też trzeba wyczyścić, bo to wiadomo najgorszy element (wszystko kurła widać)... Na oponki DarkSide No i po wszystkim można schować 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 1 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Lekko ogarnałem zimowe szczury, daleko do perfekcji ale nie o to mi chodziło, zwłaszcza że przydała by się regeneracja Błotnik do e46 zamiennik pomalowany w kolor, amatorsko oczywiście 21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca A ja tylko szybki dzień gospodarczy przy C8. Za miesiąc jakaś korekta lakieru, bo na razie nie mam czasu. Później ogarnąłem prowadnice drzwi bocznych w pożyczonym od szwagra Jumperze podobną techniką, jak w C8, bo wolały do mnie. Piachu, syfu, kawałków drewna i innych pierdół do wybierania szufelką. Do tego jakiś cymbał nie przewidział otworu technologicznego, żeby szybko zaprowadzić tam porządek i pozbyć się wody, tylko trzeba myć i odciągać ten majdan na bieżąco odkurzaczem, bo inaczej w dalszym ciągu pływa nam w środku piasek...Wyryte w skale z S20 FE 5G 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Ostatnio zaniedbałem swojego Lexa z braku czasu. Zebrał trochę brudu podczas trasy w poprzednim tygodniu. W weekend zrobiłem 700km i w deszczu i w słońcu, więc na karoserii było wszystko. Dziś szybkie sprzątanie środka i mycie. Dawno nie używałem Gyeon Bathe i dziś przypomniałem sobie jak bardzo lubię ten szampon. Na koniec Gyeon CD i na folie Gyeon PPF Maintain, a na opony Tac System. No i chyba nie ma wstydu? 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Na kaca praca? Trochę zmęczony po nocnym grillu, potwierdzam. Kostka w około domu pomyta, przy okazji umyty czerwony. To na szybko wrzuciłem wosk a co Jeszcze trawniczek 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Szkolenie młodzieży I efekty szkolenia 13 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Trawka ktoś jest też fanem trawki? Dziury na pierwszym planie. Dopiero się zagęszcza dwa tygodnie temu był tu kryzys i nie było w ogóle trawy Ale żeby zostać przy aucie to ogarnąłem czerwonemu wnętrze szybciutki bonet foteli do pralki tapicerki z dzieciakowego fotela. Na niego impregnacja gtechnik. I fajnie zrobił mi dzień zapach a raczej kombinacja. Interior cleaner bindera z delikatnym zapaszkiem kwiatowym. I clintle fabriclin plus z jakąś nutką niby świeże pranie. Oba nie miały za wiele do roboty ale przynajmniej ładnie pachnie 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Założyłem dystanse+15mm na tył. Robiłem też przymiarkę+20mm i z wyglądu baja, ale niestety opona weszła jakieś 2cm w nadkole i kolizja po testach z chłopami w bagażniku. 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Czas na mycie po 1700km trasie. Zebrało się troszkę zanieczyszczeń na karoserii Na kilka elementów wleciał Zymol Carbon, a na reszcie auta leży Sonax PNS. 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Czerwca Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca A ja dziś szybkie AIO + LSP 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Szybkie mycie . Touch-less ,piana FX protect i powrót do Fresso premium shampoo bo lubię jego zapach przy pracy .Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Dziś również detailingowo, ale inaczej.... 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Czerwca Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca @AndrewZSna amerykańskich forach, trafia się na relacje z polerowania kadłubów łodzi, w sklepach mają kosmetyki do łodzi. Używałeś kiedyś dedykowanych do łodzi produktów? Różnią się czymś od tych do aut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Też polerowałem, ale tylko pastami do lakierów, z liniami typowo marine nie miałem styczności. Tu na wodzie tylko odświeżenie wnętrza. Przygotowanie robiłem w maju, wleciało czyszczenie wnętrza, pranie wykładziny oraz odświeżenie burt pasta finiszową i wosk Souveran. Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca @Eryczek jakiś czas temu kumplowi robiłem "udkę", dekontaminacja i polerka jak w samochodzie, sealant jakiś "dedykowany" - nie pamiętam marki - natomiast pytałem kilku producentów o powłokę ceramiczną i jeśli ma to pływać w słonej wodzie to samochodowa się nie nadaje. póki co chyba 4 rok nie zatonęła i wygląda przyzwoicie 16 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Kombinuję coś tam. Dawca rozebrany, biorca czeka. Brudny, ale stan gąbek niemalże idealny O tym, czemu nie przełożę kompletnego fotela i na co to wszystko w zbiorczym upie tematu o F4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Guess, who's back! W środę żem się obronilł, więc czasu na gruzy, przynajmniej w założeniu, od teraz po kokardki ale ja nie o tym... Spostrzegawczy, a jestem przekonany, że sami tacy są ze mną na pokładzie, zauważą, że to Q3 się już kiedyś przewinęło. A no przewinęło, Pani się tak efekty woskowania spodobały, że tym razem przyjechała na pranko. Przez pierwsze 10 minut wydawało mi się, że nie jest źle... ekhm I've seen worse, Wy pewnie też, ale do dogłębnego prania i czyszczenia zdecydowanie się kwalifikuje. Bierzmy się do roboty, bo z samego gadania nikomu nie przybyło (no, może z wyjątkiem polityków :p) Po odkurzaniu jest lepiej, to robi jakieś 60% roboty, jeśli chodzi o wnętrze Komu herbatki z mlekiem? Fotele wdzięcznie oddawały chemię, więc tu problemów nie było, Również wykładziny w Audi dobrze się odkurzają, to dużo ułatwia. Prawy tył i wylany sok + błoto. Zrobiłem cztery podejścia, odsysałem już ostatecznie czystą wodę nawet po Kochu GS, ale zafarbowało, albo trzeba było podejść do tego jakimś killerem. Prawdopodobnie plama wżerała się długo, bo była tam już chyba półtora roku temu. Dywaniki myjką - jeżeli są brudne bardziej, niż umiarkowanie, to odkurzaczem schodzą przy tym wieki. Myjka, wyciskanie wody, odessanie odkurzaczem, dopiero ekstrakcja. Apropo, porada odnośnie prania ekstrakcyjnego. Pewnie wszyscy to wiedzieli i odkrywam Amerykę, ale drobna zmiana w technice zdecydowanie przyspieszała mi proces. Po presprayu nie zaczynajcie od razu wtryskiwać płukanki, bo rozcieńczacie tylko w ten sposób rozpuszczony brud i potem dużo trudniej wyciągnąć cały ten majdan. Warto najpierw zebrać prespray z brudem, aż płyn przestanie pojawiać się w ssawce, a dopiero potem dopiero zacząć faktyczną ekstrakcję. Całość trwa dzięki temu dużo krócej! Dobra, koniec wywodów. Wyszło jakoś tak. Obdrapane plastiki psują efekt, ale dzieci mają swoje prawa... O co chodzi z tym S-line - nie wiem... pewnie fantazja poprzedniego właściciela, podobnie jak naklejki. Co samochód to cyrk z ponownym montażem siedziska kanapy... klamerki nie chciały wskoczyć na swoje miejsca... rzuciłem kilkoma magicznymi zaklęciami i się udało Za miesiąc full serwis z zewnątrz 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca @MMCzysci dobra robota, musisz jeszcze popracować nad kratkami nawiewów bo Ci brud w zakamarkach trochę psuję cały obraz dobrze wykonanej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi