Moderator Domel Opublikowano 26 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Godzinę temu, maciek-drummer napisał: @Domel a nie denerwuje Cię ta rdza na kielichach? jak cholera. zauważyłem to po zdjęciu letnich. oczywiście będę to na wiosnę doprowadzał do porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 @Domel podmaluj miparoxem na czas do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 14 minut temu, Michał126 napisał: @Domel podmaluj miparoxem na czas do wiosny hehehe noo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Ja pomalowałem srebrnym sprayem przy okazji malowania zacisków i trzyma mocno, można też zastosować hammerite na rdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Dzisiaj wyciągnąłem zabawki i uskuteczniłem zaplanowane wcześniej przygotowanie letniej zmiany do snu zimowego Oprócz stałego zestawu, na warsztat zawitały nowości: ExceDe Ultimate Wheel Cleaner, Funky Witch Blue Blood Iron Remover i Funky Witch Talisman Rims Protector (tutaj przelany już do lotniczej buteleczki). Oczywiście szczoty, pędzelki i reklamówka pełna MF. * - Tak, tak. Zauważyłem błąd w ExceDE TIRE & RUBBER Efekt: w pełni zadowalający Jednakże, klika pytań się urodziło. Ale o tym później i w odpowiednich wątkach. ** - Jakby co, to komplet na tył też ogarnąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcus Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Wczoraj dwa wozidła umyłem, korzystając z ładnej pogody (10-12 stopni), bo od dawna nic nie było robione. Piana SG Fruit Snow, dwa wiadra, Prickbort 124, ADBL Vampire Liquid, jeszcze raz mycie i ADBL SSW. Tu już po: A tu z kolei mam tylko w trakcie: Opony i nadkola brudne, bo już czasu, chęci i narzędzi brakło. W środku tylko Passata zdążyłem wyczyścić i przy okazji wpadło porównanie (od lewej) FW Mademoiselle i ADBL Satin Interior Dressing, a pośrodku pasek tylko oczyszczony APC: A tu na odwrót: Jednak bardziej mi przypadł do gustu FW. A na koniec wpadła niewidzialna wycieraczka. I chyba mam zakwasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 @umcus, zajumałeś kosz na śmieci ze stacji Orlen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcus Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Hehe Syn pracował kiedyś na stacji Orlenu i wymieniali kosze. Spytał się czy może wziąć no i jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 W weekend zabrałem się za syfną robotę. Ubiegłej zimy piecyk Webasto przestał grzać. Komunikat/błąd, że cały czas płyn chłodniczy ma temperaturę ponad 100 stopni więc z automatu piec nie działa bo nie widzi takiej potrzeby. Główny podejrzany - padnięty termistor, odczytujący temperaturę płynu poprzez styk z aluminiowym korpusem pieca. Być może jeszcze jakieś kondensatory ale zacznę od wymiany termistora bo to stosunkowo tanie. Po wymontowaniu pieca stwierdzam - spośród śrub - 5 urwanych (pomimo zalania ich środkiem penetrującym). No ale to temat na później - do rozwiercenia/wykręcenia. Póki co zrobiona pętla na płyn chłodniczy więc autem można bez problemu jeździć bez pieca więc nie ma ciśnienia z robotą "na wczoraj". Uszczelki już mocno zmęczone - gumowa co prawda nie przerwana ale już tu i ówdzie sparciała na maxa i nie trzyma szczelności. Ta między palnikiem a komorą spalania agonia - pęknięta i zdjęta w 4 kawałkach. Piec na stół i do roboty: Po rozkręceniu: Syfu sporo no ale te 14 lat robi swoje. nikt tam pewnie nigdy nie zaglądał. Komora spalania: Komora palnika - trochę węgła (widać też sztyft) Sterownik - dość czysty. Mam nadzieję, że to tylko termistor jest padnięty. Dalszy postęp prac wrzucę jak już ogarnę to do końca. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 1 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Tydzień temu przy tankowaniu dolany dodatek AR-6400 D Max Dziś serwis olejowy: - płukanka AR2820 - olej Penrite Enviro+ - dodatek AR9100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 @psemo, Jaki to, 2.0 TDI 150 KM? Ja mam ten sam zestaw, ale w 1.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 1 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 @Michał126 U mnie jest 2.0TDI 177KM 380 Nm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 @psemo, już wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Godzinę temu, psemo napisał: Tydzień temu przy tankowaniu dolany dodatek AR-6400 D Max Poczułeś jakąś różnice z tym dodatkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 1 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 @Gardor Jak na razie bez różnicy. Auto ma przejechane dopiero 43k km, więc fajerwerków nie należy się spodziewać. Dodatek dolany raczej zapobiegawczo, aby utrzymać dobrą kondycję silnika i reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 W dniu 26.11.2017 o 22:14, umcus napisał: W środku tylko Passata zdążyłem wyczyścić i przy okazji wpadło porównanie (od lewej) FW Mademoiselle i ADBL Satin Interior Dressing. ADBL Sarin interior Dressing? Czy Shiny Garage ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 @psemozalewam ten sam olej,będzie pan zadowolony,koniecznie daj znać jak ten dodatek do paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Szybkie mycie na bezdotyku. Test Sg Pre was Citrus oil... Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 @SylPio jakie wnioski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Na wnioski trzeba poczekać. Po pierwszym użyciu nie ma różnicy na LSP. Pół auta bez użycia SG więc będzie porównanie po kilku zastosowaniach. Na tą chwilę mogę napisac, że domywa. Wrzuciłem zdjęcia do tematu o SG.Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_Malinowski Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Myśle ze tu nie trzeba nic dodawać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 23 minuty temu, Artur_Malinowski napisał: Myśle ze tu nie trzeba nic dodawać na ilu sie skończyło ?? jak ci sie sprawdza ten atomizer ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcus Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 ADBL Sarin interior Dressing? Czy Shiny Garage ? Fakt. SG Ale ten Sarin też Ci się udał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 25 minut temu, BiałyGTi napisał: na ilu sie skończyło ?? jak ci sie sprawdza ten atomizer ? Dozowanie skupione strumieniowe 😂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 29 minut temu, umcus napisał: Fakt. SG Ale ten Sarin też Ci się udał O widzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi