czester Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Jakoś ostatnio bardzo mało czasu mam na mycie. Ale udało się mniejszym autem podjechać na myjnie. BH Auto Foam 1:20, felgi SG Monster Wheel Cleaner, Opony SG Pure Black Tire Cleaner i chyba pierwszy raz u mnie wleciały ciasteczka od ADBL 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Szybka akcja . Piana BH Touch-Less, Gyeon restart wash . Felgi i opony ta sama piana plus Surfex Hd 1:10. Finish na koła i lakier Labocosmetica Perfecta 2.0 . Pod QD kończący się CarPro Cquartz Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Skoro Walentynki to trzeba było pomiziać trochę 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Jak pisałem tak zrobiłem Jak tylko pojawiła się pogoda wyjazd na myjnię Pre wash Pianka z myjni ( Nie był mocno brudny od niedzieli ) Mycie Neoxal737 na Lakier Bio nano, a oponki Fx protect, Szyby Ultracoat ten z Nw 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AutomotiveCare.pl Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Testy, teściki ❤ 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Ostatnio brak czasu na swoje auta więc Audi tylko bezdotyk. A Volvo dostało już letnie koła bo na te paskudne zimówki nie mogłem już patrzeć 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Wykorzystałem wolny weekend do porządnego ogarnięcia nowego nabytku dla żonki. Mycie: CP Reset Dekontaminacja: 6l CP IronX :), 2l Prickbort, ADBL Clay Sponge Koła: Megs Wheel Brightener Plastiki zewn: CP Perl, wewn: Soft WashMist i FW Gentleman Szyby: Cartec Brakło czasu na większe prace nad lakierem więc odtłuczczone CP Eraser i pomiziane woskiem Megs #16 Mirror Glaze 11 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 @turzol 6L IronX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 5 godzin temu, AudiBlask napisał(a): @turzol 6L IronX ? Zgadza się, na aucie była ogromna ilość lotnej rdzy, już nie wspomnę o lakierze ale dostała się do wnęk, na koła, szyby itp. Poprzedni właściciel miał firmę handlującą stalą co wiele tłumaczy... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Wymieniłem ograniczniki drzwi, prawy nie trzymał drzwi a lewy strzelał. Skoro boczek zdjęty to planuje też wygłuszyć drzwi. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Też muszę wymienić (przynajmniej z przodu) bo strzelają... A czym planujesz wygłuszyć drzwi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 @czester Na blachę wlatuje mata butylowa AB-25, a na boczek pianka wygłuszająca K6S. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 4 godziny temu, czester napisał(a): A czym planujesz wygłuszyć drzwi? Na allegro masz sklep bitmat. Znajdziesz tam wszystko Z grubością butylu nie ma co szaleć 1.5mm będzie optymalne, max 2mm. U siebie zrobiłęm tak w miarę możliwości, różnica duża Oprócz drzwi przyklejcie trochę na duże fragmenty tapicerki boczka drzwiowego, drgania i wibracje jesli były to na pewno znikną. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 6 godzin temu, DaV napisał(a): U siebie zrobiłęm tak w miarę możliwości, różnica duża Jakbyś zakleił te duże otwory matą , to dopiero być zauważył różnicę , no i woferki by dopiero życia dostały! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 20 Lutego 2023 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 @DaV Dystanse z MDF sa polakierowane ? Jeżeli nie to jak najszybciej coś zrób bo jeden sezon i będą do wymiany 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 @CAR CRAZY Imperegnowane i pomalowane czymś żywicopodobnym 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 22 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Położyłem pierwszą w życiu powłokę - FX Protect Wheel Armour na świeżo kupione felgi. Na oponki z przodu wleciał Endurance, a z tyłu Koch PSS. Bardzo ciężki wzór jak na pierwszy raz, ale myślę, że jest wszystko ok. Zużyłem około 9 ml na cztery 15". 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 25 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 Wyczyściłem :) 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 25 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 Jako ze S’ka nie jeździ zimą , wziąłem się za czynności serwisowe w 3.0 tfsi. Czysczenie nagaru, wymiana odmy 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 26 Lutego 2023 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 @Crasher Odma.. miałeś jakieś objawy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Umyłem 11 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 @Geno WOOOOW ! to nadal lata ? w sumie jak się będzie dbało o blachę to przejeździ jeszcze Twojego tiguana i audi Jaki nalot obecnie ? perełka rozumiem, że zostaje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 17 godzin temu, CAR CRAZY napisał(a): @Crasher Odma.. miałeś jakieś objawy ? Żadnych. 10 lat starczy, tania sprawa jak robisz samemu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 8 godzin temu, piotrek305 napisał(a): @Geno WOOOOW ! to nadal lata ? w sumie jak się będzie dbało o blachę to przejeździ jeszcze Twojego tiguana i audi Jaki nalot obecnie ? perełka rozumiem, że zostaje ? Dziadek niedawno stwierdził, że już jeździć nie będzie (niedługo skończy 90 lat) i z tata nie planujemy sprzedawać. Są dwa miejsca „do zaprawki” doły błotników przednich, jakieś tam obcierki, wgniotki parkingowe. Większość będzie do zrobienia wiosną, mamy plan to doprowadzić do stanu idealnego, zobaczymy jak wyjdzie Na ten moment niecałe 92tkm na liczniku. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 @Geno trzymać. i konserwację zrobić porządną. Na przyszłość takie proste auto to będzie skarb. Mój dziadek 92 lata ostatnio sprzedał punto 1 bo wspomagania nie miał i kazał coś sobie nowego znaleźć. Wynalazłem mu fabię 1 1.4 75KM 2003 190 nalotu (oryginał bo 1 właściciel salon Polska). wspomaganie, klima, elektryka, nawet schowek klimatyzowany. Też chce na poprawki do blacharza dać i trzymać później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi