Marcin1992 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 @analyzator musisz bokiem robić fotki, poziomo. Albo edytować, obrócić i zrobić screena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Dzisiaj inaczej, niż do tej pory - tylko zdjęcia z mycia. Ekshumacja robali po 4x 500 km trasie - tak brudny nie był nigdy. SSW - start 10.06 (+5 dni stania w garażu), 4805 km. Ma 8347. Znośnie. Zrzut szybki, krople od niezłych po mocno średnie - na pionowych powierzchniach koślawo, wręcz brzydko. Pora na jakieś woskowanie, czas najwyższy... Będę się bał odpalić maszynę Choć, tu osobista dygresja, bo chemia forumowa i w ogóle, coś ostatnio mi nie idzie. Jak przez pewien czas mycie przynajmniej raz na 2-3 tygodnie było niepodważalnym rytuałem (obu złomów, na przemian), tak teraz coś nie mogę się pozbierać i w zasadzie głównie Lex załapuje się na "zabiegi"... się boję, że mi zapału ubywa... Oby nie. Też tak czasem macie?Tymczasem, w ramach poszukiwań zapału, za jakieś 7 godzin pierwsze od 4 lat pranie "placu zabaw" z Ingolstadt...Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 W sobotę wymieniłem błotnik na nowy, bez grama rdzy. Co prawda pod latarką widać że ziarno nie jest tak obfite jak w oryginalnej perle, ale nie ma też tragedii. Spasowanie bardzo dobre, obyło się bez żadnego gięcia. Następnie mycie i zarzucony ADS NGPS v2 I zdjęcia z dzisiaj rano po nocnej burzy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @ad.am biały stline wygląda przekozak. Mam pytanko. Czy u Ciebie też matowieją druty zaglówków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Godzinę temu, analyzator napisał: też matowieją druty zaglówków? Zwróciłem na to uwagę jakiś czas temu, po tym jak Ty to zauważyłeś. Tak matowieją, nic z tym póki co nie robiłem. Pewnie kiedyś podejdę do tego Mothersem metal polish, ale znając życie po jakimś czasie problem znowu wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @ad.am u mnie już wrócił pewnie podejdę jeszcze raz i czymś zabezpieczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @analyzator widać niezależnie od tego czy auto garażowane czy nie (moje niegarażowane) temat występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cannabinol Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 W weekend było mycie, pełna dekontaminacja, położenie wosku( na większości auta tonyin Ceramic Crystal Coating Wax, na niektórych elementach Bilt hamber Finis. Oba na dodo lime prime) oraz pierwszy raz polerowanie lamp. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exwined Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 W dniu 2.08.2021 o 08:40, kamil598 napisał: W sobotę wymieniłem błotnik na nowy, bez grama rdzy. Co prawda pod latarką widać że ziarno nie jest tak obfite jak w oryginalnej perle, ale nie ma też tragedii. Spasowanie bardzo dobre, obyło się bez żadnego gięcia. Następnie mycie i zarzucony ADS NGPS v2 I zdjęcia z dzisiaj rano po nocnej burzy. Widzę parking pod politechniką 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zacząłem ogarniać auto do ślubu 9 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 @BiałyGTi ciekawi mnie ten system polerski. Chyba się skuszę tylko dostępność zerowa a cena za wiadro znowu 200 większa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Ja akurat wiadro mam z innego źródła (niekupowane w europie) sam system jest ciekawy ale drogi w zakupie. Jednak w używaniu juz jest fajnie bo jednym padem LC oblecialem juz 4 auto a pad jak nowy, pasty tez nie duzo ubylo. Ogolnie mowiqc sustem fajny ale na nowsze auta. Przy starszych juz trzeba kombinować z padami i włożyć wiecej pracy. Teraz staram sie używać tylko padow LC oraz past optimum zeby maksymalnie wyrobic sobie o tym opinie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 17 godzin temu, PawelRDM napisał: @BiałyGTi ciekawi mnie ten system polerski. Chyba się skuszę tylko dostępność zerowa a cena za wiadro znowu 200 większa Ja i jeszcze 2 osoby przymierzamy się do zakupu w USA LC4000. Póki co, zdaje egzamin taka prowizorka: Pad przed: Pad po: To jest akurat mała gąbka ale czyszcząc na Ustroniance jednym dużym padem zrobiłem całą Lagunę 3 w kombi. 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Super budżetowe rozwiazanie. Początki z G3 mialem takie ze maczałeś gabke we wiadrze, odwirowywalem i dopiero działałem i tak co przejazd. Nawet z czasem smialem sie ze starszego ze mi pokazal robote jak dla młynarza, a w zasadzie zla to byla tylko pasta. Doceniłem to dopiero jak sam kupilem profesjonalne wiadro (ponad 20 lat pozniej) i przypomnialo mi sie cos z absolutnego poczatku mojej przygody z polerką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_ziomek Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 @xadamx hej powiedz co masz w wiadrze i czym nawilżasz pada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Znalazłem chwilkę i ogarnąłem Leona po ostatnich deszczach 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Testy QDeka SiO2 od Neoxal zakończone, wiec pora na szybkie, lajtowe woskowanko swojego Peżo. Mycie właściwe i żeby ściągnąć ten qd od neoxal, musiałem trochę pomasowac lakier takim o to zestawem. Rzeczywiście działa to rewelacyjnie i oczyszcza lakier super, ale trzeba dać „kreskę” co element i tak jak mówię, trochę wymasowac lakier. Tak to produkt mega wydajny. Potem przyszła pora jaki to wosk położyć . Obydwa długo czekały na premierę swoją hah aa wybór pad na jakiegoś noł nejma OSD . Pewnie to wosk RRC w innym opakowaniu @AreK haha Masełko bardzo przyjemne. Aplikacja również przyjemna i łatwa. Wosk położyłem i wpadłem na pomysł…. A może tak go zostawić i jutro rano dotrzemy… No i tak zrobiłem poszedłem spożywać procenty, a późnym rankiem wziąłem się za docieranie na lekki kacu No i dobrze, że ten wosk jest taki super, bo dwa ruchy mikrofibra i bez problemu wosk się docierał, a głowa nie pękała od kaca Kilka finalnych fotek. Look dla mnie przyjemny 16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 @D@ViD, jak wygląda u Ciebie wieczko w wosku OSD? U mnie jest całe wciągnięte do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 1 minutę temu, Slovak napisał: @D@ViD, jak wygląda u Ciebie wieczko w wosku OSD? U mnie jest całe wciągnięte do środka. Właśnie tak no mowie rrc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 PROdetaiing , nie mylić z RRC Magazynuje woski w lodówce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exwined Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 W sobotę dekontaminacja i wosk, a dzisiaj w nocy było burzowo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 @Slovak 13 lat a auto jak nowe ile przebiegu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 @Slovak @D@ViD Jeśli by Wam ten "defekt" wieczka bardzo przeszkadzał to ja chętnie odkupię wasze woski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 @piotrek305, Leon ma 6 lat @KiziorDZN, nie ma szans na sprzedaż, mój zestaw nigdy nie zostanie użyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 @Slovak Domyślałem się ale zawsze warto próbować, po prostu żałuję czasami, że ominęło mnie kilka takich limitowanych rarytasów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi