zdanek Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 @keza Drzwi masz tak kiepsko pomalowane, czy cała ćwiara się odcina? Z każdej strony widzę inny odcień. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Próba na niewypolerowan dojechanym lakierze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 @mefONE skrobnij jakiś temat bo widzę że kto ma mieć ten ma a nikt się nie pucuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Temat rozpoczety: Będzie troche aktualizacji z czasem jak zrobie nim wiecej aut. Dzis robie drugie auto tym razem po korekcie i na jasnym lakierze. W lexusie jak zdarze to tez zrobie test zrzutu i kroplingu. Trwalosc jeszcze nieznana. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 18 godzin temu, zdanek napisał: Drzwi masz tak kiepsko pomalowane, Były wymieniane i zakup na alledrogo wyszedł trochę kiepsko i tak niestety zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
397 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Posmarowałem nowym gyeonem, tak było przed a tutaj po osobiscie w garażu dużej różnicy nie widzę oprócz tego ze lakier jest znowu śliski, ogólnie w 3 godziny wyrobiłem się z myciem i woskowaniem wiec nie najgorzej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Właściwie było to wieki temu, ale lubię co jakiś czas coś wrzucić, a "cisza w interesie". Szybkie ogarnięcie wnętrza, szyby, dressing i SSW - prawdopodobnie jedynie konkretne dbanie o budę, jakie to auto widziało od dawna. Środek względnie OK, bo prany jakieś dwa tygodnie drzewiej. Z daleka nie widać, jak martwy, bo już nawet nie zmasakrowany, jest ten lakier... Przy wejściu do Nieba jednym z kryteriów u Świętego Piotra jest ponoć to, jak się myło czarne uni za życia... Może coś spróbuję tu uratować w tym roku. Kropelki już były, ale pozwalam sobie na recykling treści. Lubię design tej generacji A6. Akcja jak i post mega bez napinki, więc nie bijcie Psince kropling SSW (beading się to zwie, tak fachowo?) ewidentnie się podoba Świetna sunia, niestety, 2 miesiące później się jej odeszło... Sorki za taką "zapchaj-dziurę", następnym razem się bardziej postaram 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Od niedzieli walczyłem z takim czymś... lakier dramat na całym aucie, ponownie lakierowany od dachu do linii listew lakiernik się nie popisał ale takie przypłynęło za wielkiej wody. Ogólnie dawno nie zrobiłem mala maszynka więcej niż większą(3/4 na małym kraussie) ale jest poprawa i znajomy zadowolony. Na koniec Aqua One i Booster. 23 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 @antek1987 szac. To auto to chyba koszmar każdego detailera ilość krawędzi listewek i przetłoczeń to jakaś masakra jest 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 @Moniak Lord Masło to prawda, pady od najmniejszych jakie mialem i tylko przekładki robilem talerzy aby wyszlo całkiem całkiem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 12 godzin temu, antek1987 napisał: Od niedzieli walczyłem z takim czymś... Good job. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 @antek1987 elegancka robota 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest86 Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Ktoś kiedyś pytał jak ręcznik z waxpro to osobiście polecam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 @xadamx @keza dzięki lekko nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 2 minuty temu, antek1987 napisał: lekko nie było Efekt pracy rekompensuje cały wysiłek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Musiałem zawieść żonę na egzamin z podyplomówki. Z racji, że trochę czekania miało być to zabrałem że sobą małą torbę, która jak nie ma mrozów zawsze stoi w bagażniku (w wersji letniej Soft99 S&B zamieniam zwykle na Luxury Gloss - te płaskie butelki idealnie tu pasują) Pozbywam się kurzu z kokpitu za pomocą puchatej mikrofibry i takiego zawodnika: Zaczynam od czyszczenia plastików, do akcji wkracza malinowy IC od Good Stuff + mikrofibra i pędzelek. I próg czysty: Reszta też: Kierownicę i inne nieliczne elementy skórzane traktuję Leather QD od Detail Ink. Nakładam, później przecieram i tak dwa razy. Nie daje może super matu, skóra nie robi się mniej śliska, ale na pewno jest przyjemniejsza w dotyku. Do tego ma małą pojemność, co mi bardzo pasuje ze względu na małe zapotrzebowanie + mieści się do podręcznej torby. Pora na szyby w środku czyli płyn od GS, zwykła mikrofibra i wafelek. Jako zabezpieczenie plastików wjeżdża FW Mademoiselle. Mam też wersję "męską", ale jeździ w dużej torbie. Obie dają na oploskich plastikach bardzo subtelny efekt tj. delikatny mat z minimalnym przyciemnieniem. Zdecydowanie jednak widać, że coś siedzi. Do tego używam ich często jak ID tj. do przecierania z kurzu czy lekkich zabrudzeń. Jak dodać mega wydajność i małą pojemność butelek to nie można chcieć więcej, no chyba że odrobinę większego przyciemnienia. Nakładam dwie warstwy mikrofibrowym słoneczkiem i na koniec delikatnie przecieram. I tyle. Środek w miarę odświeżony, czasu jeszcze trochę mam to może umyję szyby na zewnątrz. Generalnie jakby myjnia gdzieś była by w pobliżu to bym spłukał samochód, a potem wykorzystał Ech2o, które też mam w torbie:) P. S. Zamieniłem LG G6 na Huawei P30 Pro, dla mnie mega przeskok jakościowy jeśli chodzi o zdjęcia. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Może nie detailingowo ale w końcu zacząłem realizować swój niecny plan poprawiania gruza Docelowo środek ma być cały czarny ale za dużo z tym nerwów i trzeba taką robotę dawkować. Materiał świetny, w dotyku identyczny jak oryginalna alcantara, za to kilkukrotnie tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 12 godzin temu, Notcon napisał: Zamieniłem LG G6 na Huawei P30 Pro, dla mnie mega przeskok jakościowy jeśli chodzi o zdjęcia P30 Pro kozacki telefon jeśli chodzi o kamerę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Ja dzisiaj tylko szybkie mycie szyb u siebie i u żony w aucie. Pierwszy raz używałem tej mikrofibry i powiem, że mega sztos Płyn chyba wszyscy znają więc chwalić nie muszę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Płyn taki dobry? Jak w porównaniu z GS (jestem pod dużym wrazeniem działania)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Zupełnie zapomniałem że mam powłokę carpro z boxa . Dzisiaj wykorzystana na odnowiony komplet felg dla rodziców. Po malowaniu proszkowym felgi. Powłoka mega przyjemna, wręcz idiotycznie banalna. Fajnie siadła i będzie pewnie przez jakiś czas cieszyć oko.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 3 godziny temu, MMCzysci napisał: Płyn taki dobry? Jak w porównaniu z GS (jestem pod dużym wrazeniem działania)? W mojej ocenie bardzo dobry płyn z mega przyjemnym zapachem ( ta wersja zapachowa była limitowana ale normalna wersja też świetny zapach ). Domywanie, odparowywanie na wysokim poziomie. Z GS miałem starą wersję ( przed rebrandingiem) i nie byłem z niego zadowolony chociaż ten nowy słyszałem, że jest dobry. Tutaj możesz sobie zobaczyć na filmie u @DZIADZIA jak sobie daje radę ten płyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PingNoMore Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Wziąłem się za zrobienie porządku pod maską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Takie tam żeby brudne nie stało najprostsze/najszybsze mycie zgodne ze sztuką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Nie dzisiaj a kilka dni temu ale wreszcie sam sobie mogę prać ekstrakcyjnie auto bo zakupiłem odkurzacz. Potem poszła impregnacja alcantary takimi środkami no i czyszczenie skóry i też impregnacja. Plastiki i ogólnie wnętrze doczyszczone i odświeżone. Czekam na stałe ocieplenie i brak deszczowej pogody i będzie porządne mycie Poseidonem i polecimy z takim woskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi