ter Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 wczoraj przy okazji tankowania opłukałem skodzinę na bezdotyku i jak to zwykle bywa chwilę później spadł deszcz fura woskowana ponad miesiąc temu (petes 53), w międzyczasie umyta raz czy dwa na 2 wiadra z qd (fw botox). Kropelki koślawe ale i tak nie mogłem się oprzeć żeby cyknąć zdjęcie 1
Moderator Streat Opublikowano 25 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 @Qlimaxss miałeś co czyścić ale wyszło baaardzo dobrze 1
Qlimaxss Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 @Streat Oj tak , roboty było . Ale efekt mi naprawdę wynagradza tą pracę. Bo teraz jeździ się dużo przyjemniej . I mogę w końcu sięgnąć płytę że schowka na światłach bez ubrudzenia sobie rąk . 1
MMCzysci Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Kiedyś dostało mi się za założenie bardzo "nieditejlingowych" dywaników do auta. Wnętrze wyprane, ale potrzebna mi jeszcze była wisienka na tym torcie, więc tym razem podszedłem do sprawy poważnie i kupiłem fabrycznie nowe OEM (bodajże jedyna taka oferta w PL ) - bardziej ditejlingowych już chyba nie da się mieć Jestem pod wrażeniem, jak tapicerka odżyła po "dżordżoterapii" Muszę tylko poprawić te "siatkowe" wstawki - za mało dokładnie zrobiłem ekstrakcję, mea culpa. Wiem, wiem - Wasz sokoli wzrok wyłapał już pewnie, że plastiki mam brudne i osłony prowadnic niezałożone. Niestety nie mam teraz wystarczająco dużo czasu i muszę robić etapami Więcej w moim topicu jak już skończę. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 2 1 2
Qlimaxss Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 @MMCzysci Wyszło mega dobrze jak na taki zakres prac. Jak na pierwsze pranie naprawdę spoko to wygląda. A to się poprawi tylko nie jeździj tak rok . A z co do dywaników naprawdę wnętrze innego wyglądu nabrało
MMCzysci Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 @Qlimaxss zawsze można liczyć na dobre słowo od Ciebie, wielkie dzięki Osobiście mam kilka zastrzeżeń, ale naprawdę dobrze się bawiłem i mam nadzieję, że każdy następny raz będzie lepszy. Fakt faktem, we wnętrzu jest teraz zdecydowanie bardziej świeżo. Dywaniki już miałem upatrzone na EBay, ale w ostatnim momencie namierzyłem aukcję w Polsce Fajniusie są.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Qlimaxss Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 @MMCzysci A Proszę cię bardzo doceniam poprostu dobrą pracę . Pewnie z biegiem czasu dojdziesz do wprawy i optymalizacji czasu prania itp. Widzisz człowiek szuka Bóg wie gdzie a czasem się okazuję że takie rzeczy mamy pod nosem. . Najważniejsze że jesteś zadowolony
Speedy69 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 Oczyszczenie felg, megs uc na kulce flexipads. Jako zabezpieczenie moonlight, opony sg b2b
MOU Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 Wczoraj ogarnąłem w końcu auto- piana na bezdotyku, rękawica chyba z FlexiPads, CarPro Bug-out, czyszczenie kół CleanTech Wheel Cleaner. Po powrocie do garażu wytarłem do sucha Work Stuff Prince, dalej Adbl QD1, czernienie plastików i gum Finish Kare Top Coat, czyszczenie szyb, na lusterkach i klapce wlewu paliwa położyłem Fusso Mirror Shine Black, na felgach wylądował Fusso Mirror Shine White. Przy okazji zauważyłem, że schodzi z nich lakier Później jeszcze czyszczenie deski rozdzielczej, boczków z przodu i kierownicy CleanTech Inside Cleaner, na której wylądował wosk Manufaktura Wosku Scotch&Vanilia, a na plastikach Funky Witch Gentleman. Zeszło ze 4h, ale w końcu auto ładnie wygląda, chociaż korekta będzie niezbędna Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
KiziorDZN Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 Skoro już się bawię w detailing to trzeba i zajrzeć do komory silnika APC FW Blue Broom + ADBL Black Water + na lakierowane wnęki Prostaff CCWG 1
Lukaso Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Felgi nawoskowane i opony nasmarowane black waterem. 3
smerf91 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Wczoraj zacząłem, a dzisiaj skończyłem malowanie zacisków @Qlimaxss zmotywowałeś ostatnio i jest 4
Sztarkel Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Umyłem kurę i wtarłem BSD 1:1 z woda demi. Edit: W takim słońcu oczywiście myłem partiami, ale tym razem leciał komplet, tj. Prewash, płukanie, mycie właściwe i suszenie zacienionej strony i przestawienie auta. Dach i maska na samym końcu, bo płucząc dach woda leci na wszystkie strony a bez mycia nie mógłbym jej zaraz po tym łapać ręcznikiem. Mam bardzo twardą wodę i dopiero takie mycie było przyjemnością a nie walką z żywiołem 1
Moderator psemo Opublikowano 31 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 @smerf91 Jaką farbą malowałeś, jaki kolor, bo nie wygląda na czysty srebrny?
Michał82 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 @psemo w innym temacie napisał, że to "młotkowy szary" 1 1
MOU Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Po dwudniowym wyjeździe musiałem znów umyć i odkomarzyć auto, tym razem na koniec położyłem CarPro Elixir
Qlimaxss Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 @smerf91 Nie ma za co . Elegancko wyszło 1
lukasz_byd Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 38 minut temu, Qlimaxss napisał: @smerf91 Nie ma za co . Elegancko wyszło No prawie. Tzn... zaciski wyglądają spoko, elegancko. Ale nawet klocki oberwały Przecież wyjęcie klocków to 10 min z motnażem. 1
Qlimaxss Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 @lukasz_byd Nie patrzyłem tak szczegółowo. Bardziej chodziło o kolor. Sam mocno myślałem nad młotkowym.
Crasher Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 W koncu. Środek zrobiony, z zewnątrz nie wiem kiedy to nastąpi. Kompletny demontaż wnętrza zabezpieczanie wszystkiego itp. 5 2
kamil598 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 @Crasher Super działaj działaj bo wszyscy czekamy na relację 1
Crasher Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 @kamil598 Chyba zrobię do etapu wnętrza, lakier musi czekać jeszcze...
Lukaso Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zrób i dawaj coś chociaż będzie bez tego co tygryski lubią najbardziej ale trudno
Moderator Streat Opublikowano 2 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 @wifi944 teraz to musi sie łądnie odpychac
Rekomendowane odpowiedzi