DZIADZIA Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 dzisiaj znajomy przyjechał na polerkę szyby przedniej, usuwał wyschnięte odchody ptactwa patolem, takie kwiatki były w trzech miejscach auto myje jak się pomyli, nie potrafiłem wypuścić go takim szczurem, zabawa z fiacikiem od 9:30 do 19:30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @rygryss robota pieknie wykonana tylko zeby kolega dbał to by bylo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autko odzylo Co na lakierze siedzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 klasyka, fusso... Trochę zamaskował ten zrujnowany lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Nie przy swoim, ale przy samochodzie z rodziny (jeden dzień wnętrze, drugi dzień zewnątrz = 11 godzin) 1)Wnętrze: Porządne odkurzenie wnętrza (Mini ssawki robią mega robote ). Plastiki wyczyszczone APC (Excede APC 1:20) i nałożony dressing FUNKY WITCH Mademoiselle 2)Zewnątrz -Pod maską: mycie APC (SG APC Pink 1:8) i zakonserwowanie elementów plastikowych -Detaling felg i opon oraz nadkoli (K2 Roton, Excede Tire&Rubber Cleaner, SG APC Pink 1:8) -Dekontaminacja lakieru (Vampire Liquid + T&G) -Aktywna piana (Shiny Garage Fruit Snow 50ml+Tenzi Truck 30ml) -mycie na dwa wiadra + detale z APC (SG APC Pink 1:8) -Glinkowanie z wykorzystaniem Clay Sponge -IPA -Wosk Collinite 476s -Mycie szyb płynem Tenzi Top Glass zewnątrz i wewnątrz -dressing na opony od ADBL Mina przy odbiorze bez cenna A tak było przed Szkoda ze nie mam zdjęcia wnętrza po nie zdążyłem pstryknąć. Syf tam był niezły. Szyby od wewnątrz myłem na 3x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Łeeee, tylko dwa zdjęcia? Szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 @KapselK UP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 No fajnie, fajnie. Też bym się pobawił z takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Piękna autostradówa, co widać po masce i rozbitych na niej owadach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Auto fajne do zabawy, ale lakier w tragicznym stanie - pełno rys, świrli. Aż załowałem że nie mam polerki i jeszcze nie umiem tego robić Czas poszukać jakiegoś fajnego szkolenia + zakup maszyny. W miare rozsądnych pieniądzach, jak dla pasjonata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Etam szkolenie, to auto niech będzie poligonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 14 minut temu, david2888 napisał: Auto fajne do zabawy, ale lakier w tragicznym stanie - pełno rys, świrli. Aż załowałem że nie mam polerki i jeszcze nie umiem tego robić Czas poszukać jakiegoś fajnego szkolenia + zakup maszyny. W miare rozsądnych pieniądzach, jak dla pasjonata. Kup jakąś starą maskę czarną albo granatową w metalicu i jedziesz z koksem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojciec Dyrektor Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Z rana mycie i glinkowanie a potem rozpoczęcie pierwszej korekty w życiu. Początkowo maszyna mną rządziła i latała jak chciała, ale powoli opanowuje temat. Maska zrobiona Menzerną 1100 i zaczęte 2500. Już po samej ostrej widać duuuuużą różnice w porównaniu z tym co było. Niektóre rysy zostały, ale nie tnę tego już żeby nie przedobrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Września 2017 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 @Ojciec Dyrektorjeśli mogę coś doradzić to radzę pracę w myśl zasady "nie od razu Rzym zbudowano". Masz pierwszą polerkę za sobą, nie idealną ale widzisz efekty które dają frajdę. Na spokojnie ogarniaj maszynę, naucz się ją prowadzić i przy każdym następnym podejściu będzie Ci się udawało osiągnąć co raz lepszy efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojciec Dyrektor Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 @Eryczek, zgadzam się. Jutro kolejny dzień zmagań, troche zostało jeszcze bo to kombi, a że to tylko Daewoo to można się uczyć. Kolejne auto czeka, ale tam już całość leci papierem trzeba bo słabo nam wyszło lakierowanie. Ale mam przynajmniej na czym się uczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Też muszę się pochwalić, że jestem w trakcie pierwszej korekty w życiu. Powiem na początek nie jest lekko, ale od czegoś trzeba zacząć zabawę z polerką. Z każdym obrotem do przodu. Podobnie jak @Ojciec Dyrektor wszystkich rys nie usunę ale ważne że jest popraw wyglądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 wymiana filtrów lpg fazy ciekłej oraz lotnej ultra 360 oraz zakup organizera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Sobota była bardzo intensywna i pracowita 1) Chevrolet Aveo - Mycie według sztuki, glinkowanie, IPA i test nowości TENZI Carnauba Spray. 2) Powrót waszego ulubionego, pięknego NISSANA JUKE po miesiącu od aplikacji Collinite 476s - mycie zgodnie ze sztuką plus QD Funky Witch Botox. Ten QD jest mega do czarnego koloru i robi wielkie WOW. Przyciemnienie i głębia w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Pierwsza w życiu polerka (niestety brak zdjęć). Nie jestem w pełni zadowolony wyników bo zostało kilka grubszych rys (bo brak miernika a nie chciałbym przebić się). Ale jak na pierwszy raz jest dobrze nie narobiłem holosów i a drzwi (na więcej niestety brak czasu i trzeba robić etapami) mimo że w srebrnym metaliku wyglądają dużo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Na superba wleciała pierzynka w postaci piany SG Fruit Snow Foam Zmiana żarówek chamsko żółtych na full LED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acidmk Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Miałem ledy przez miesiąc i pały kupiłem Philips te niebieskie w5w i kolor jest biały i świecą trzeci miesiąc pozdrawiam, acidmk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Wiem, przechodzilem przez to z innymi zarowkami :-) Ale dałem jeszcze jedną szansę LEDW PL trzeba dać za nie 20 zł/szt, u chińczyka przyszło 3.5 zł/szt. Pożyjemy, zobaczymy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegies Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Też miałem takie ledy. 3 miesiące i stroboskop się zrobił. Wsadziłem zwykłe, bo na dobre ledy nie będę wywalał kilkadziesiąt zł aby tylko mieć lepsze samopoczucie. Wolę tą kasę przeznaczyć na inne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 A homologacja to po co komu, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
automobilispa Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Niestety ale dziś zapoczątkowałem proces przygotowania klasyka BMW E30 do zimowego snu, pogoda w weekend ma dopisać więc może być całkiem przyjemne zakończenie sezonu... Wy już także chowacie weekendowe wozidełka? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi