zajkos10 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Oczyszczenie zacisków , lekkie podmalowanie odprysków no i nowe blaszki bo ori za 400zl sie szybko wycieraja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Ogarnałem znajomemu nowy nabytek. One step ktory usunął zmatowienie ale mnóstwo głębokich rys zostalo na aucie. Na plastiki dlux, na uszczelki i lakirr moonlight. Chcialem wosk ale uparl się na powłokę. 2 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 @kicaj jaka kombinacja past i padów pytam bo szwagier ma egzemplarz z 89 chyba z przebiegiem ~10kkm i również czeka mnie taka akcja. Kolor mniej spektakularny bo beżowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 @daniel87 Nie wiem jak kolega, ale obczaj u mnie HD Speed'a w relacji https://kosmetykaaut.pl/topic/14484-volkswagen-t4-multivan-allstar/?tab=comments#comment-660982 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 @lukeu widziałem w większości działam na Koch i ewentualnie meznerna 3w1, aczkolwiek coraz większe zapotrzebowanie na one step sie robi i obserwuję bacznie poczynania z HD Speed 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 50 minut temu, daniel87 napisał: @kicaj jaka kombinacja past i padów pytam bo szwagier ma egzemplarz z 89 chyba z przebiegiem ~10kkm i również czeka mnie taka akcja. Kolor mniej spektakularny bo beżowy. Car Pro Fixer + adbl one step na przemian chyba z jakimś średnim Royalem. Maszyna flex xfe 7-15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Ogarniete dzis na predko clio zonki i przy okazji odkopane w garazu 2 letnie(lezakowane ) SG MD w wersji limitowanej swiatecznej o pieknym zapachu nic sie nie rozwarstwilo i nadal robi mega robote a zapach powala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 ogarnij stalówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 52 minuty temu, piotrek305 napisał: ogarnij stalówki Deironizery wychodza jakos nie mialem natchnienia o tym myslec to auto do jazdy wokol komina,a mozna takie stalowki czyms ogarnac bez mega roboty Podejrzewam ze latwiej nowe kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 W sobote letniaki a dziś zimówki odszczurzone. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Weekend + Infinity turbo, pranie foteli + glaco na szybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 @Fredi88 czy przy zmianie 17 na 18 brałeś kiedyś pod uwagę potrzebę zrobienia geometrii? Ostatnio w ASO koleś zastrzelił mnie absurdem, że mając 16 na zimę, zaś 17 na lato powinienem taką czynność wykonywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Pierwsze ogarnięcie auta po zakupie . Wiecie co ? Musiałem pojechać po stołek , bo nie dosięgłem do dachu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Pierwsze ogarnięcie auta po zakupie . Wiecie co ? Musiałem pojechać po stołek , bo nie dosięgłem do dachu Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZnam temat Pajero -> drabina Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 3 godziny temu, paperson napisał: @Fredi88 czy przy zmianie 17 na 18 brałeś kiedyś pod uwagę potrzebę zrobienia geometrii? Ostatnio w ASO koleś zastrzelił mnie absurdem, że mając 16 na zimę, zaś 17 na lato powinienem taką czynność wykonywać Rzeczywiście trochę absurd. Obwód koła jest ten sam przecież. Ja tego na pewno nie mam zamiaru robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Na upartego można robić geometrię, u mnie np. po zmianie z 14" na 15" kierownica przy jeździe na wprost jest lekko odchylona więc jest to powiązane. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 No u mnie Ojciec się dowiedział że wyważanie kół jest po przejechaniu 100km... Coś w tym musi być bo komu by się chciało przełożyć opony, założyć koła potem je zdjąć, wyważyć i znowu założyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Korzystając z wolnego popełniłem woskowanko Dekontaminacja > Mycie > Poorboys White diamond > @Manufaktura Wosku Jodido v2 / Chemical Guys Petes 53 na opony SG Coco na felgi @Funky Witch talisman. Od Jodido zakwasy na rękach takie, że masakra... Za to Petes smarowanie bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 56 minut temu, smerf91 napisał: Od Jodido zakwasy na rękach takie, że masakra V2 czyli ten już z poprawioną aplikacją? Właśnie te cyrki z aplikacją cały czas mnie hamują z zakupami tych wosków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 @Fredi88 tak to ten z NIBY poprawioną aplikacją. Nie miałem wersji V1 więc nie porównam czy poprawiona ale zero przyjemności (poza zpachem) ze smarowania. Po 4/5 auta przerzuciłem się na Petesa i smarowanie / docieranie miodzio. Zobaczymy jak z trwałością Po teście @Karbo się napaliłem, a tu klapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 @smerf91 petesa mam i lubię. Tak samo banalnie aplikuje sie HI76 tyle że trwałość gorsza. Woski pokroju 476 przestają mnie rajcować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 @Fredi88 zobaczymy jaka trwałość MW w porównaniu do Petesa. Narazie go nie skreślam Następnym razem go podgrzeję na słońcu i może coś to da. Coli został odsunięty na zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Generalnie takie podgrzewane lekkie chyba nic złego nie zrobi dla wosku sealantu prawda? Mi fusso też się dużo lepiej smarowało jak postał w nagrzanym samochodzie ale nie wiem czy działać tak czy odpuścić może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 @Lukaso Nie wiem jak w syntetykach, jednak naturale powinno się chronić przed gorącem, gdyż mogą odparować olejki i wosk może wyschnąć. Nie bez powodu Zymol zaleca dla niektórych wosków trzymanie w lodówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Hmm, tak jedni grzeją i lecą a tu info by tu się nie zaleca. I nie wiadomo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi