StreamHD Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Pierwsze mycie po zimie. Jutro też wyjazd na Warszawę, więc i środek wypucowany na błysk bo bo jak robić trasy to tylko w czystym, pachnącym samochodzie. Pucowałem też większy kolektor dolotowy bo będzie podmianka turbiny na mocniejszą i mogę powiedzieć, że sadza i produkty spalin które osiadły na metalu, bardzo dobrze usuwa zwykły Ludwik do szyb kominków za 10zł. Benzyna ekstrakcyjna, rozpuszczalnik, Nitro nic a nic nie poradziły sobie w walce z sadzą, ludwiczek za 10zł i dobra szczota elegancko dały radę. Prawie jak nówka, ale już mi się tak wycior połamał, że nie dało rady doczyścić do perfektu. Był czarny jak czarna dziura. 20 lat osadzania się spalin. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Wnętrze LED + oświetlenie rejestracji zrobione Super daje o taki efekt mi chodziło Dodatkowo odkurzanie , mycie dywaników gumowych , plastiki ogarnięte Interior Cleanerem + interior Wow dressing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbinio Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Wczoraj pierwszy raz samochodzik umyty na dwa wiadra plus pierwszy raz użyty QD. Myślę, że jak na pierwszy raz wyszło nieźle aczkolwiek mam kilka zastrzeżeń co do wybranego szamponu plus ręcznika do osuszania: Dużo smug zostaje po szamponie na pewno będę szukał innego po skończeniu tego i na pewno będę musiał zmienić ręcznik do osuszania bo niestety jednym nie oblecę całego kombiaka. Chyba zrezygnuje w ogóle z ręcznika waflowego. Ręcznik, którym docierałem QD zostawiał małe niteczki dopiero po robocie doczytałem, że ręcznik trzeba wyprać przed pierwszym użyciem i to może dlatego ale generalnie ten Puffy jest OK. Rękawica pozytywne wrażenie. Dla mnie jak na pierwszy raz efekt mnie bardzo zadowolił. Na pewno będę musiał przed następnym myciem pomyśleć o czymś na felgi szyby. Generalnie jestem zadowolony aczkolwiek u mnie dzisiaj spadł śnieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanesku Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Czyszczenie i impregnacja tapicerki skórzanej cabrio.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @urbinio a nie mówiłem że ten ręcznik to lipa i to tego sztywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @urbinio Jedyny słuszny ręcznik do osuszania daily to z podwójnym splotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Letnie koła umyte i zabezpieczone. Na felgi wlecial fusso, a do opon użyłem black mambe. W poniedziałek wyląduja na aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROPER Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @Romanesku co to za prosiak. Pokaż całe autko Ja poprawiłem mocowanie nadkola plastikowego. Auto dostało też nowe opony z przodu. Jeszcze detailing podwozia, poprawa paru detali i auto gotowe do sezonu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @PROPER uuu ładny podnośnik Drogo coś takiego wychodzi by zrobić ? (Koszt samego urządzenia ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanesku Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 [mention=780]Romanesku[/mention] co to za prosiak. Pokaż całe autko Ja poprawiłem mocowanie nadkola plastikowego. Auto dostało też nowe opony z przodu. Jeszcze detailing podwozia, poprawa paru detali i auto gotowe do sezonu. A taki Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROPER Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @Romanesku zazdroszczę jeździłbym Fajna kolorystyka wnętrza. @Tomas22 ponad 8 tys brutto z montażem. Też mi się podoba . To jest wysokiego podnoszenia i na zamkniętej bramie mogę podnieśc auto tak że da radę pod autem śmigać bez schylania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romanesku Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 [mention=780]Romanesku[/mention] zazdroszczę jeździłbym Fajna kolorystyka wnętrza. [mention=15834]Tomas22[/mention] ponad 8 tys brutto z montażem. Też mi się podoba . To jest wysokiego podnoszenia i na zamkniętej bramie mogę podnieśc auto tak że da radę pod autem śmigać bez schylania. Zwie się terracota to wnętrze Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 [mention=15834]Tomas22[/mention] ponad 8 tys brutto z montażem. Też mi się podoba . To jest wysokiego podnoszenia i na zamkniętej bramie mogę podnieśc auto tak że da radę pod autem śmigać bez schylania. Podrzuc nazwę - robię właśnie rekonesansWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ogarnięty wyświetlacz w nowym aucie. Użyta pasta Kocha 8.01. Dzięki @Zdroja0 i @BiałyGTi ! Dodatkowo ogarnięte plastiki @ADBL WOW + dekory @Manufaktura Wosku Interior Finish HD + skóry @DANIEL WASHINGTON i @Manufaktura Wosku Satin Leather Lakier: Mycie na dwa wiadra, suszonko @Good Stuff Work Stuff Monster (bez problemu osuszył ten trumnowóz) + @ADBL SSW Szyby @4Detailer Classy Glass Cleaner Na koła @4Detailer Principal Wheel Cleaner + @RRC T&RC + @Good Stuff Black Mamba I trzeba było iść oblewać.... Cdn. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Nie dzisiaj a wczoraj i w sumie przed wczoraj Zakup woła roboczego do warsztatu a bardziej kangura Ogarnięcie wnętrza żeby można jako tako jeździć Oprócz tego przegląd pozakupowy tzn. wymiana oleju, filtrów, świec zapłonowych, poduszki silnika, tarcz i klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @smerf91 Będziesz naklejał jakąś folie na wyświetlacz ? Czeka mnie to samo ale zwlekam z tym bo boję się że po wyczyszczeniu powłoki antyrefleksyjnej w słońcu będzie kiepska widoczność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 4 minuty temu, Chochlik437 napisał: @smerf91 Będziesz naklejał jakąś folie na wyświetlacz ? Narazie nie planowałem. Zobaczymy czy faktycznie będzie problem z widocznością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 I znowu wycieczka do fikolandu do stróżewka z małą a jak szybko wyskoku na pobliska myjkę z turbo piana i ogarnięcie auta z zewnątrz. To się nazywa przyjemne z pożytecznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @stawek specjalnie dla Ciebie wystawiłem e36 z garażu Tak się prezentuje próg po odświeżeniu: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @paperson czym robiłeś ;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Reanimacja Golfa v2 Tym razem na tapecie wyblakłe od słońca plastiki nielakierowane # Demontaż zderzaków # Przyszykowanie plastików do odnowienia # Malowanie plastików struktura # Uzupełnianie ubytków w powłoce lakierniczej # Montaż zderzaków Reszta w relacji 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 6 minut temu, BiałyGTi napisał: Reanimacja Golfa v2 O kurczę, elegancko Panie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @BiałyGTi rewelka! Plastiki wystarczy zmatowić i odtłuścić? Z jakiej dokładnie struktury korzystałeś? @buka zwykły akryl w sprayu przeznaczony do takich elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Porobiłem trochę cytryne. Korekta + cquartz uk + gliss. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @paperson ja u siebie nie musiałem matować bo nie jest to śliski plastik wiec przejechałem parę razy nitro potem odtłuściłem i malowałem w 2 warstwach na to po paru dniach położyłem powlokę Lakier do zderzaków plastikowych z Bolla. Maja dwa rodzaje zwykły kolor oraz strukturalny. Ja chciałem zachować oryginalna strukturę zderzaka wiec malowałem tym pierwszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi