Fitte Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Wolf co prawda nie jałowy lakier bo na cleanerze GS, który mocno ingeruje w wygląd a co za tym idzie go osłabia. Na jałowym powinno być nawet lepiej
W1Michal Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2017 popatrzylem na te twoje krople po UQW i jak dla mnie to coś jest nie tak. UQW kropelkuje znakomicie a u ciebie to są krople jak po jakimś QD który nie zawiera w sobie wosku. Szkoda że mi sie skończył UQW bo bym sie pofatygował i zrobil element i zrobil fote jakie krople są na UQW
Strus Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2017 [ref]W1Michal[/ref], ja się domyślam że krople powinny być przynajmniej w przypadku wosków znacznie lepsze. Tylko 2 rzeczy nie dają mi już spać 1 - dlaczego QW od ADBL sobie świetnie radzi podczas gdy reszta leży i kwiczy ? 2 - co jest nie tak ?
W1Michal Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2017 masz orginalne opakowania czy jakieś odlewki itp ? zrób jeszcze jeden test na jałowym lakierze, nie koniecznie na masce, nagrzewa sie nie równomiernie może mieć to jakiś minimalny wpływ na trwałość itp (jak juz podchodzimy a aptekarską precyzją aby dojść co jest nie tak) najlepiej zrobić drzwi, każde innym produktem osobną fibrą
Strus Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Wszystko co do tej pory poszło na test jest z ori opakowań poza QW od ADBL. Tu otrzymałem tester. I ten właśnie działa jak powinien JAk widać wszystko aplikowane osobnymi fibrami..... O nagrzewaniu nie ma co dyskutować bo na myjnię mam 1km
samwdomu Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2017 w niedziele ja nie będzie padać to podeślę fotki qd1 na jałowym nie glinkowanym od roku lakierze i jak się znajdzie to jeszcze pb spray and gloss no i jak by ktoś chciał to mogę dorzucić sonaxa bsd
maciek-drummer Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 707832 Szkoda że mi sie skończył UQW bo bym sie pofatygował i zrobil element i zrobil fote jakie krople są na UQW A możesz się pofatygować i pokazać krople po np. Gold Class QW?
W1Michal Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 jak bede mial chwile to sie postaram, na razie u mnie pada codziennie
Strus Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Czyli kropli pod dostatkiem
Moderator Domel Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 wlasnie bawilem sie ADBL QW na szczurku - rewelacja. Docieranie bajka, krycie miniminimalne nie to co SG MD, ale aplikacja szybka i prosta. Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
jedrek1980 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Czyli nowa formua ADBL QW jest poprawiona i nie ma problemu z docieraniem?
Moderator Domel Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Czyli nowa formua ADBL QW jest poprawiona i nie ma problemu z docieraniem? jezeli chodzi o qw to juz od paru miesiecy nie mamy go w dystybucji po to by wszyscy partnerzy zdazyli sie z niego wyprzedac. i dipiero wtedy wprowadzimy poprawioną wesję.
Strus Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 I jak Panowie ? Ktoś coś dorzuci ? Najlepiej opcje na nie przygotowanym lakierze ? JA mam nadzieję jutro one-stepa zrobić i tym razem zamierzam na maskę po korekcie rzucić tylko 4 QW - ADBL QW - Good Stuff QW - Megs UQW - i jeszcze raz chcę dać szansę Funky Witch Amulet
benybco Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 Witam, dorzucę coś od siebie. Pacjent to Hyundai i30 W ndz. umyłem autko , smoła, rdza, piana. 2 wiadra osuszenie. Nie było dużo czasu, więc poszedł QW FW Amulet ( jedyny który posiadam ). Poniżej zdjęcia z poniedziałku chyba rano ale już nie pamiętam. szału nie ma, ale nie ma tam żadnego wosku pod spodem, wszystko gdzieś już sobie zniknęło, a brak czasu zrobić porządku... ale dobre i cokolwiek
Strus Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 Kropelkowanie jak u mnie. Czyli jedna sprawa ogólnie dla mnie jasna. Jak nie leżą nawet resztki wosku to QD nie kropelkuje. Dziękuję
benybco Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 Dodam jeszcze jedno, bo nie napisałem. Podczas osuszania wyraźnie było czuć różnicę między maską ( poślizg ) a dachem ( silne tarcie ). Co za tym idzie dach wymaga glinkowania, a maska niekoniecznie, jednak różnicy w kropelkowaniu brak.
lolomanolo Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 Kropelkowanie jak u mnie. Czyli jedna sprawa ogólnie dla mnie jasna. Jak nie leżą nawet resztki wosku to QD nie kropelkuje. Dziękuję Przecież amulet to wosk.
Strus Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2017 Święta racja. Tym gorzej bo okazuje że QW od FW nie tylko u mnie kropelkuje w sposób lipny. Bardzo by było fajnie jakby producenci się tu też na ten temat wypowiedzieli.
Strus Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 No dobra, szybka korekta ogarnięta. Jałowy lakier. Zapraszam do kropelek Jeśli chodzi o aplikację. Pełne słońce. Bardzo ciepła maska. Najtrudniej było z GS i FW (buć może za szczodrze aplikowałem). Potem ADBL i najłatwiej Megs. Przyciemnienie widoczne na pierwszy rzut oka tylko ADBL. Reszta... trzeba by się mocno wpatrywać. Do do "szajnu" to jak dla mnie wszystkie są bardzo podobne. Ciężko różnice zauważyć. Może za dzień , dwa coś więcej powiem. Wygląda na to że Good Stuff ma najlepszy zrzut wody. ADBL jako jedyny kropelkuje dość ciekawie - bardzo bardzo bardzo dużo małych ładnych kropelek. Pozostałe porównywalnie. Na resztę auta poszedł Water Block więc w miarę upływu czasu zobaczymy jak pod względem trwałości wypadną te 4 QW na tle "zwykłego wosku"
Arkeolowy Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 No i od razu amulecik ma kozackie kropelki
Strus Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 Ale wciąż zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro są to produkty typu Quick to przygotowanie lakieru w ogóle nie powinno być brane pod uwagę. Dlatego mam takie oto przemyślenia: Jeśli kładziemy QW lub QD na - wosk / umierający wosk ale jeszcze leży - produkty zachowują się jak powinny - jałowy lakier bez przygotowania - z testowanych tylko ADBL QW zachowuje się jak powinien - jałowy lakier z przygotowaniem pod "normalny" wosk - wszystkie testowane produkty zachowują się jak powinny Wniosek (mój) - ADBL QW zachowuje się jak powinien w każdej sytuacji a reszta z testowanych w extremalnej opcji niestety się poddaje
lolomanolo Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 Dobra robota! Informuj na bieżąco jak się będą zachowywać z czasem/przebiegiem.
alcapone154 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2017 Szkoda że już nie porownales luxury glossa...
Strus Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Niestety już go nie mam stąd jego brak. Być może za jakiś czas przetestuję właśnie Softa razem z QD1 i z P40
Rekomendowane odpowiedzi