DZIADZIA Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 na volvo leży inny szuwaks pod CC Water Gold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 rumak sie trochę zapuścił, nie miałem na niego czasu, a ogarnięcie wnętrza zostawiłem sobie po powrocie z urlopu zacząłem od pasów... zarzucony prespray i czochranie tornadorem brud zaczął płynąć elegancko, ale niepotrzebnie wsiąkał w materiał... odpaliłem georga i poszło malinowo 50/50- jeszcze mokre, ale już widać, że będzie prawilnie lejce wystawione do schnięcia, żonka zaskoczyła mnie biszkoptem z jabłuszkami i kawusią... idealna przerwa przed czochraniem dywanów dywany również zaatakowane tornadorem rozrzut ma piękny takie cuda wyssałem na koniec jeszcze raz odkurzone po zadymie i jutro cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 dzisiejszy dzień zacząłem od czochranka po plastikach poszły skórki bagażnik zostawiłem sobie na dłuższe posiedzenie, demontaż tapicerki klapy itp. na kokpit wskoczył FW Mademoiselle, ale i tak na tym kokpicie nie uzyskam matu, a na resztę SG o zapachu cynamonu skórka dostała GT13 elementy lakierowane OCD Nebula a teraz foteczki wnętrza po robótce wnętrze ogarnięte, została jeszcze buda... odczekałem jak będzie normalna temp. i na pierwszy strzał poszły felgi. Autko zrobiło 1000km z czego 300km w deszczu, na felunku od stycznia siedzi G.Prime i postanowiłem go odswieżyć. SG UWC na to piana BH, mycie szamponem Autoland Aktywny, następnie D-TOX, suszenie i ostatecznie Vasco. Gyeonik jeszcze się trzyma po felunku mycie budy i do dziupli rumak w końcu wygląda jak lubię, jutro bedzie się milusio jeździło. 3m się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 minęło 18 m-cy od korekty lakieru, dzisiaj zrobiłem sobie konkret inspekcję... tak to wygląda ale żeby nie było tak kolorowo, są dwa takie miejsca i na dolnych partiach konkret holsy zaczyna się przy klapie bagażnika na rumaka wskoczył ArtDeShine i jeździmy dalej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsjackdan Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 @rygryss Dobrze wygląda jak na taki przebieg, pewnie jak LSP ci siądzie, lekki finish i masz znowu idealny lakier. Moje gratulacje za wykonaną pracę. Ogólnie kojarzę, że bawiłeś się dosyć długo z korozją? Jak to wygląda teraz ? Coś się odzywa czy masz spokój ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 z korozją spokój jak na razie, a jak długo to się okaże... mam zamiar na zimę zarzucić siakąś powłokę, ale zobaczymy czy czas pozwoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Jak praca z woskiem artdeshine?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 zarzuciłem sealant, jest trochę wymagający, ale przyciemnienie i szkiełko bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 zarzuciłem sealant, jest trochę wymagający, ale przyciemnienie i szkiełko bajka. A który kładłes? Bo sa chyba dwa albo trzy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 nano gloss paint, najlepsze jest to, że nadaje się idealnie na karbon. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 kolega podarował mi pas pasandżera i byłem zmuszony wymienić, ale od strony kierownika. latka zrobiły swoje miejscówka czochrania lecimy wystawione do schnięcia jak dla mnie wyszło malinowo podmianka i siedzi czyściutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 @rygryss jak zawsze podejście mega drobiazgowe Szczotka na wkrętarce miękką czy twarda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 średniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaio Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Mocowanie pasów nie wyczyszczone no nie jak to możliwe . Bardzo ładnie wyszło jak zwykle pelna profeska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 zdjęcie na którym trzymam pas przy przekładce, to właśnie te mocowanie jest ogarnięte... wydmuchane sprężonym powietrzem i przetarte fibrą. Pędzlowania nie było, i z czystym sumieniem przyznaję się, że bałem się zlać wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 zacząłem przygotowywać rumaka na zimę na pierwszy strzał citrus i obróbka zakamarków APC i jedziemy dalej lecimy z budą jak D-TOX przysychał dostał citrusa po Vasco hydrofobowość była bajeczna, ale połączenie D-TOXA z Citrusem daje takie efekty umyty szamponikiem Autoland i do garage postanowiłem trochę zjechać morę oklejanko i lecimy cięcie poszło na padzie Flexipads PRO-Wool w połączeniu z H8, a wykończenie na czarnym wafelku od 3M w połączeniu z M3500 po H8 holo jak marzenie górne partie, czyli słupki i ramki drzwi pojechane Flexipads PRO-Wool, a przy wykończeniu antihologrm nie dał rady (oryginalny lakier ). Wskoczył pad one stepowy od FP + M3500- super wykańcza twardy lakier i dla pewności poprawka padem finishowym od FP + antiholo trochę mory udało sie zebrać, jaszcze ze dwa podejścia i bedzie miodnie- raz do roku taki zabieg i za parę wiosen będzie lustro przed po przed po ... i takie tam w trakcie a tak wygląda futerko po wyrobieniu pasty i wyczyszczeniu, przed każdą aplikacją pasty musi być milusie żeby nie było tak cudownie dobiłem się do bazy, chciałem poprawić po lakierniku przejście i jak na Janusza detailingu przystało zrobiłem o jeden przejazd za dużo. Postanowiłem psiknąć klarem, żeby nie matowiało tak wygląda sprawa po malowaniu odkurz laleczka po paru godzinach jak już klar złapał, zacząłem go usuwać... H8 i lizanko, wyszło malinowo ale w drugim miejscu zostały kratery... pier....na muszka wylądowała i zaczęła się pięknie bujać w lakierze ale teraz grubość lakieru jak z fabryki lecimy dalej po korekcie rumak wyskoczył do mycia na pierwszy strzał piana od SG CITRUS, zarzucone pianownicą APC i mycie szamponem Atoland Aktywny z domieszką CITRUSA od SG suszenie odbyło się sprężonym powietrzem i wjazd do garażu na przyjęcie powłoki przetarte IPA i Eraserem od CarPro odczekałem godzinkę i na budę wskoczyły dwie porcje Cquartz 3.0 po 12h aplikacja drugiej i zabrakło na zderzak wolałem położyć na tyny, tam wszystkie szuwaksy znikają najszybciej. Odczekałem 2h i wskoczył Reolad chciałbym żeby przeżyło zimę, może się uda do smalcowania jeszcze wnęki szyby i dokładki progów, ale poczekam z tydzień niech powłoka nabierze mocy efekcik końcowy filmik w 4K wystarczy tych wypocin, 3m się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Takie tam 3 dni spędzone przy volviaku? ;) Wyszło ekstra, jak wrażenia z cq 3.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 1 minutę temu, Mumins napisał: jak wrażenia z cq 3.0? szkło daje bajeczne, a aplikacja tez niczego sobie, najgorsze są tłuste holsy, które trzeba docierać szybkimi ruchami z minimalnym dociskiem (możliwe, że ja jestem inny), przy Prime nie było tego problemu. A Reolad to nieporozumienie, tak samo się chusteczkowo dociera jak ArtDeShine. 10 minut temu, Mumins napisał: Takie tam 3 dni spędzone przy volviaku? o nieeeee chyba 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Poszukaj na YT filmu z aplikacji reloada aplikatorem mikrofibrowym - idealnie sie wtedy dociera Edit: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Godzinę temu, rygryss napisał: chciałbym żeby przeżyło zimę, może się uda woski są w stanie przetrwać zimę... powiedz, że to był żart, uk 3.0 ma deklarowaną żywotność 18-24mies, rok normalnego użytkowania musi wytrzymać 17 minut temu, rygryss napisał: Reolad to nieporozumienie, tak samo się chusteczkowo dociera jak ArtDeShine. Niedawno robiłem podejście do NGPSv3 i też dałem go jako top coat na powłokę, bardzo mocno przyciemnia lakier, a mazów udało mi się uniknąć nakładając aplikatorem mikrofibrowym, na niego strzał, ruchy krzyżowe, i po dotarciu mazów brak, polecam ten sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 41 minut temu, ghost napisał: powiedz, że to był żart, 42 minuty temu, ghost napisał: nakładając aplikatorem mikrofibrowym, na niego strzał, ruchy krzyżowe, i po dotarciu mazów brak, polecam ten sposób spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 @Birkhof , przepraszam ale umknął mi Twój post... wszystko fajnie, ale jegomość wspomaga się wodą, a na świeżą powłokę raczej nie zaryzykuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 [mention=3124]Birkhof[/mention] , przepraszam ale umknął mi Twój post... wszystko fajnie, ale jegomość wspomaga się wodą, a na świeżą powłokę raczej nie zaryzykuję.Na świeżo położoną powłokę tak, ale przy samym reloadzie czy to na goły lakier czy przy odswieżaniu powłoki patent ten sprawdza sie bardzo dobrzeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 5 godzin temu, Birkhof napisał: przy odswieżaniu powłoki patent ten sprawdza sie bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 12 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 dzisiaj postanowiłem odświeżyć kierunki po padzie RP białym+H8 i finishu na padzie FP + M3500 wyszło tak przemyte ERASEREM i wskoczyła Chińska powłoka jutro wskoczy CC Water Gold i lecą na budę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi