Kamsyyo Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2020 Widzę że kilka osób używa tego produktu na opony i nadkola. Czy dressing z opon zejdzie jak nałoży się piane UWC? I do nadkoli lepiej to czy może APC?
Moderator Streat Opublikowano 14 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 W dniu 13.12.2020 o 13:54, Kamsyyo napisał: Widzę że kilka osób używa tego produktu na opony i nadkola. Czy dressing z opon zejdzie jak nałoży się piane UWC? I do nadkoli lepiej to czy może APC? dobrego dressingu nie ruszy, do plastikowych nadkoli lepiej sprawdzi sie apc
Michał126 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 @Streat, moim zdaniem UWC jest bardzo dobry do nadkoli, bo ma inhibitory korozji i w jakimś stopniu chroni metalowe elementy. Sam go stosuję bezdotykowo do nadkoli i progów i właśnie po dwóch latach kończę moją pierwszą litrową butelkę.
Moderator Streat Opublikowano 15 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 2 godziny temu, Michał126 napisał: @Streat, moim zdaniem UWC jest bardzo dobry do nadkoli, bo ma inhibitory korozji i w jakimś stopniu chroni metalowe elementy. Sam go stosuję bezdotykowo do nadkoli i progów i właśnie po dwóch latach kończę moją pierwszą litrową butelkę. Koch GS z tego co wiem też ma inhibitor korozji więc w sumie zadziała podobnie
Kamsyyo Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 7 godzin temu, Streat napisał: Koch GS z tego co wiem też ma inhibitor korozji więc w sumie zadziała podobnie No właśnie z Kocha korzystam jako APC. Czyli mogę użyć UWC do mycia nadkoli plastikowych i metalu dalej?
Moderator Streat Opublikowano 15 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 5 minut temu, Kamsyyo napisał: No właśnie z Kocha korzystam jako APC. Czyli mogę użyć UWC do mycia nadkoli plastikowych i metalu dalej? Michał pisze ze sie fajnie sprawdza, ja osobiscie nie testowałem tak wiec ciezko mi powiedziec
Grzechu23 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 Czy jest ktoś mi wstanie powiedzieć czy taka ilość w bańce to norma i faktycznie jest tam 5l UWC? Produkt oczywiście nówka sztuka z plombą na zakrętce. Mam kilka różnych 5'tek i w żadnej nie było takiego małego poziomu zalania
vlodek2532 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 @Grzechu23 U mnie też tak było. Te banki są w opór szerokie w porównaniu do innych baniek. Bardzo możliwe, że jest tam 5l.
gordon Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2021 @Grzechu23 a zwyczajnie zważ ją na wadze, powinno być ponad 5kg.
mat231 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Czy do rozprawadzania sprawdza sie opryskiwacz ciśnieniowy?
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 7 minut temu, mat231 napisał: Czy do rozprawadzania sprawdza sie opryskiwacz ciśnieniowy? Będzie "grubo", ale moze być
mat231 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 A bezdotykowo to lepiej myje taki excede czy zasadowa piana typu autobrite?
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 27 minut temu, mat231 napisał: A bezdotykowo to lepiej myje taki excede czy zasadowa piana typu autobrite? Bezdotykowo to ci nic nie umyje chyba ze będziesz miał wrzucone jakieś zabezpieczenie na felge, np powłoka
JakubBe Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Skoro ktoś już wygrzebał temat o UWC to i ja zapytam - próbował ktoś wrzucać go do pianownicy ręcznej? zastanawiam się jakby się zachował na felgach w formie piany
alexander.p Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 5 godzin temu, JakubBe napisał: Skoro ktoś już wygrzebał temat o UWC to i ja zapytam - próbował ktoś wrzucać go do pianownicy ręcznej? zastanawiam się jakby się zachował na felgach w formie piany Ja tak robię,. Pianownica INk. Uwc +kropelka bouble. 1:4. Jest ok piana mokra, leży jakiś czas. Silnik myję podobnie, Apc Z piankami jest tak, że trzeba dobrac ratio, żeby piana nie była sucha.
mizakrze Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2021 W dniu 9.03.2021 o 11:55, JakubBe napisał: Skoro ktoś już wygrzebał temat o UWC to i ja zapytam - próbował ktoś wrzucać go do pianownicy ręcznej? zastanawiam się jakby się zachował na felgach w formie piany hej, tutaj masz kilka zdjęć UWC 1:15 na oponie sg pbtc 1:5 2
Griszman Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia Cześć! Orientujecie się czy w składzie jest wodorotlenek sodu? @Griszman @EXCEDE
Tomas-sg Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 15 godzin temu, Griszman napisał(a): Cześć! Orientujecie się czy w składzie jest wodorotlenek potasu? @Griszman @EXCEDE Wystarczy zmierzyć PH i już masz jakieś odniesienie. Z chemii nigdy nie byłem orłem ale zdaje mi się że mocna zasadę otrzymasz wyłącznie z wodorotlenków. Jest ich kilka i 2 albo 3 są rozpuszczalne w wodzie. Sodu i potasu ale jak wspomniałem nie dam sobie ręki uciąć i gdyby ktoś się na tym znał lepiej niż ja to niech mnie poprawi.
Griszman Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia Ehh miałem na myśli wodorotlenek sodu, np. Cleantle często podkreśla jego brak w z założeniu mocnych produktach W przypadku UWC przekonują mnie inhibitory korozji i chyba się na niego skuszę do regularnej pielęgnacji.
Tomas-sg Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia Godzinę temu, Griszman napisał(a): Ehh miałem na myśli wodorotlenek sodu, np. Cleantle często podkreśla jego brak w z założeniu mocnych produktach W przypadku UWC przekonują mnie inhibitory korozji i chyba się na niego skuszę do regularnej pielęgnacji. To czysta teoria. Nawet nie wiem jak można by się skontaktować z Excede ale takie informacje raczej ciężko uzyskać.
DaV Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia Godzinę temu, Griszman napisał(a): W przypadku UWC przekonują mnie inhibitory korozji i chyba się na niego skuszę do regularnej pielęgnacji. A ty wiesz, że to nic nie daje jak spłuczesz felgi wodą ? Inhibitory są spoko jeśli nie spłukujesz powierzchni, używamy preparatów z inhibitorami w pracy podczas procesu polerowania na mokro. Po spłukaniu wodą stal nadal rdzewieje, jeśli natomiast preparat odparuje bez używania wody nic nie rdzewieje.
menior Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia @Tomas-sg ja z chemi tez orlem nie bylem ale byl gdzies watek na forum(chyba z Cleantle) gdzie producent twierdzil iz wysokie ph mozna otrzymac nie tylko dzieki wodorotlenkom ale wysokiej koncentracji czegos tam
Griszman Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia @DaV dziadzia robił test UWC i na tarczy po spłukaniu było wyraźnie mniej korozji w porównaniu do produktu bez inhibitorów. To jak to w końcu jest, bajer nie warty uwagi? @menior dokładnie, wodorotlenek sodu nie jest konieczny żeby uzyskać wysokie ph. Czytaliśmy to samo 1
DaV Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 24 minuty temu, Griszman napisał(a): To jak to w końcu jest, bajer nie warty uwagi? No to co to za inhibitor gzie wywala ci rdze tylko jest jej mniej xD. Muszę chyba jakiś odpoczynek od tego forum zrobić bo tutaj często mam wrażenie, że wkraczam w jakąś 4 gęstość. Rozkmiń wszystko jeszcze raz, mówisz coś o inhibitorze, który nic nie daje, wklejasz fillm gdzie ktoś się skupia na zupełnie nieistotnej z tego punktu widzenia powierzchni ciernej tarczy hamulcowej. Umyjesz felgę, zahamujesz 2-3 razy i cała rdza z tej powierzchni ci zniknie. A co z środkiem tarczy? Zaciskiem? Piastą? Śrubami? Skoro inhibitor tylko delikatnie spowolnił korozje która i tak już nastąpiła to taki dodatek NIC nie daje. Poza tym jeździsz w deszczu? Śniegu? Myjesz felgi 10x częściej niż zwykły Kowalski? TAK! No i co to daje? NIC!. Wam to wszystko można wcisnąć jak ktoś odpowiedni to opakuje. 7 2
Rekomendowane odpowiedzi