Fredi88 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2017 [ref]rygryss[/ref], wklej same linki to yt bez tych nawiasow bo nic nie widac
Gardor Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 [ref]rygryss[/ref], dzięki za filmik:) no u mnie nawet nie ma 5% piany co na tych filmikach. A nie bawię się w detailing od wczoraj więc wiem jak się myje opony
Fitte Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Jak dla mnie produkt potrzebuje zwykłego atomizera, bez regulacji mgiełki itd. wyjątkiem jest ADBL, przy nim jest przyzwoicie
Fanatyk Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dla mnie produkt bomba, po psiknięciu od razu wyciąga cały syf z opony.. Polecam w 100%
bialas1 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2017 Dla mnie również produkt genialny. Brud z 20letnich gumowych węży zmył bez większego problemu w stężeniu 1:2. Wyglądają jak nowe
Viento Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Używałem kolejno ADBLa, SG i wreszcie Excede. Bezsprzecznie wygrywa ten trzeci. O ile konkurentom nie można zbyt wiele zarzucić (poza kiepską wydajnością ADBL i niepotrzebnie "żelową" konsystencją SG) to Excede bije ich na głowę przede wszystkim GENIALNĄ wydajnością (doskonałe działanie w rozcieńczeniu) i chyba najlepiej się pieni, co ja akurat lubię. Świetny produkt, zostaje na stałe w moim arsenale 1
Pawel_t11 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Viento testy pokazała że nie ma spektakularnych różnic w jakości czyszczenia tych trzech produktów. SG z 1l ok 35zł możesz rozrobić w stosunku 1:4 tak jak Excedece też około 35zł za 1l rozcieńczenie 1:4. Żelowa konsystencja występuje tylko gdy produkt nie jest rozcieńczony. Ja bym tutaj nie był taki pewny co do kolejności i pierwszego miejsca Excedece pomiędzy tymi trzema produktami. Moim zdaniem wszystkie trzy są bardzo dobre robią to do czego są stworzone bardzo dobrze.
D@ViD Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Dzis świeżo zakupiony ExceDe, rozrobiony 1:4 z wodą w zwyklej putelce PET 500ml. Niestety po naniesieniu lekko może cos tam sie pienil, ale zaraz znika. Jak przetarlem szczotka, to tez zero piany. Szczotka zrobila sie co prawda brudna i tłusta. Na oponach leżał dressing K2 Sigma. Czemu nic nie spienił się ten środek? Może szczotka zła, albo opony tak wyciągał to? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
citrofan Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Silikon zawarty w dresingu ma właściwości odpieniające. Jeśli masz za świeży dressing produkt do mycia nie będzie się pienił.
D@ViD Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Silikon zawarty w dresingu ma właściwości odpieniające. Jeśli masz za świeży dressing produkt do mycia nie będzie się pienił. To teraz nie wiem czy dobrze opony zostaly wyczyszczone czy nie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Fitte Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Godzinę temu, david2888 napisał: To teraz nie wiem czy dobrze opony zostaly wyczyszczone czy nie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Jeśli chcesz zmyć dressing to ja używam tylko koncentratu i to czasem 2 razy. Nie będzie się pienił na jeszcze 'zywym' dressingu. Druga sprawa, zgaduje ze masz atomizer malutki PET, a on podaje bardzo mało środka.
D@ViD Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 1 minutę temu, Fitte napisał: Druga sprawa, zgaduje ze masz atomizer malutki PET, a on podaje bardzo mało środka. Dokładnie. Wczoraj przyszedł właśnie ExceDe i te butelki PET i od razu w nich rozrobiłem. Na drugi raz może przeleje do innej butelki np po płynie do szyb CLIN. Te butelki nawet maja sitko spieniające.
CoolBreeze Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Po waszych testach już wiem, że ExceDe Tire and Rubber Cleaner już niedługo do mnie wleci, ale... tak z innej beczki: ile roztworu (1:4) potrzebujecie na zestaw czterech kół - Tak wiem, że zależy to od stanu opon, ale tak orientacyjnie: 1l, 2l - więcej/mniej? I jeszcze jedno: czy jak wam zostanie roztworu, to czy używacie go za jakiś czas, czy robicie nową mieszankę?
Fredi88 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 5 minut temu, CoolBreeze napisał: ile roztworu (1:4) potrzebujecie na zestaw czterech kół - Tak wiem, że zależy to od stanu opon, ale tak orientacyjnie: 1l, 2l - więcej/mniej? Nigdy nie patrzyłem... Ale na pewno mniej niż 250ml na komplet opon Chyba że by były fest brudne i trzeba było robić po 4 podejścia... na 2 razy spokojnie się w 250ml mieszczę. 1
kursien Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 @CoolBreeze mam w buteleczce GS 250ml i jeszcze jej nie skończyłem, a czyściłem opony już dobre kilka razy! Spokojnie 250ml roztworu powinno Ci starczyć na cały sezon, ew pół jeśli myjesz co dwa tyg 1
CoolBreeze Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 @Fredi88, @kursien, dzięki chłopaki. Okazuje się, że nieźle pojechałem z tym litrem
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Października 2017 Na jedno mycie schodzi mi ok 100ml to max . Mam w 0.5 pet i przyznam ze nie oszczedzam . Ale nastepne podejscie przeleje w butle z atomizerem spieniajacym. Czyszcze opony jak dressing zaczyna schodzić 1
Michał126 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 Dnia 2.10.2017 o 20:40, kursien napisał: @CoolBreeze mam w buteleczce GS 250ml i jeszcze jej nie skończyłem, a czyściłem opony już dobre kilka razy! Spokojnie 250ml roztworu powinno Ci starczyć na cały sezon, ew pół jeśli myjesz co dwa tyg Nieźle. Ja 400 ml roztworu 1:3 zużyłem niedawno na 9 opon, czyszczonych z dwóch stron. Cztery to zimówki i leciałem na bardzo bogato, bo były usolone; po cztery podejścia z obu stron i czyszczenie bieżnika. Z pozostałymi - letnimi - oszczędniej. Plusy - pienił się elegancko i takoż doczyścił (więc po wyschnięciu przeleciałem boki Mambą, schowałem do worków i postawiłem z powrotem do magazynowania). Ogólnie przez ten sezon zużyłem 600 ml koncentratu, czyli 2400 ml gotowego roztworu.
kursien Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 @Michał126 aż poszedłem sprawdzić ..... z butelki Excede ubyło ok 100ml czyli się pomyliłem i lecę już drugą butelkę 250ml roztworu 1:4. Co nie zmienia faktu że wciąż wychodzi świetnie ekonomicznie (Tylko u mnie nie ma każdorazowego mycia opon. Bo dość często lecę z dressingiem na brudne i mokre opony )
Strus Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 W dniu 8.10.2017 o 12:47, kursien napisał: lecę z dressingiem na brudne i mokre opony Nie kopiąc we właściwym temacie podpytam - czym lecisz w tej sytuacji ?
kursien Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 @Strus Black Mamba Shine na moich oponach radzi sobie całkiem dobrze nawet na takich oponach, ba raz czy dwa nawet wydawało mi się że dłużej trwał efekt "shine" gdy położyłem na mokre opony, ale u każdego i na różnych gumach efekt może być inny.
CoolBreeze Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Dzięki wam drodzy koledzy postanowiłem pierwszy raz w życiu wziąć się poważnie za opony. Na pierwszy ogień poszedł zestaw zimowy do Puga. Główny bohater, ExceDe Tire and Rubber Cleaner, jest znany, więc nie będę się o nim rozpisywał. Dodam tylko, że na trzykrotne umycie całego zestawu poszło mi 0,5l roztworu w stężeniu 1:4. Dużo/mało? Nie wiem. Generalnie nie oszczędzałem. Opony nie wyglądały na jakoś specjalnie brudne, ale wiecie jak jest... Pierwsze mycie to dla mnie niespodzianka - taki fun. Świetna piana wyciągająca brud z opon. No, ale zanim zrobiłem zdjęcie, troszkę jej ubyło. Drugie mycie: piana ciągle brudna, ale już coraz mniej. Trecie mycie i piana biała, znaczy się opony czyste. Efekt końcowy: *Powyższe foto zmierza już ku innemu tematowi. Podsumowując: z ExceDe świetnie się pracuje. Stężenie 1:4 robi robotę i sprawia, że mycie opon wychodzi całkiem ekonomicznie. Może udział też miał świetny/ekonomiczny atomizer od GS. Tak, czy siak, ExceDe Tire and Rubber Cleaner przejmuje opiekę nad oponami, które są w rodzinie
Lewus089 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 @CoolBreeze nie działają fotki u mnie.
Fredi88 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 U mnie też nie... co do ilości to specjalnie ostatnio patrzyłem. Oblecenie 4 kół dość oszczędnym atomizerem to ok 100-130ml. Więc te 3 mycia 400ml można liczyć. Masz ciut więcej więc bez tragedii
Rekomendowane odpowiedzi