Sebao95 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 W dniu 19.03.2018 o 11:08, paperson napisał: @DBS mega wydajny i dający fajny matowy efekt jest ADBL Black Water Mój ulubiony lekki dressing, super aplikacja, również na niedoschnięte opony, wspomaga ich osuszanie. Nie ma mega trwałości, ale wygląd na 6. Jak z trwaloscia ?
paperson Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 @Sebao95 słaba: ok. dwa tygodnie. W zależności od warunków. Jednak mimo posiadania kilku dużo trwalszych dressingów z chęcią po niego sięgam Dlaczego? Opisałem w zacytowanym przez Ciebie poście.
Michał126 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 3 godziny temu, Domel napisał: Dresingi na oponach to ciężki temat. Ale równowagę w błysku, "trwałości" przywróciłem już na dwóch nowych kompletach dopiero po roku regularnej aplikacji dresingow To samo zauważyłem. Co więcej, trwałość dressingów na oponach rośnie wprost proporcjonalnie do liczby ich aplikacji, nawet, jeżeli ta nie następowała od nowości. 1
CoolBreeze Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 Tak z innej beczki: czy przed każdym nałożeniem dressingu konkretnie czyścicie oponę? Czy aplikujecie nową warstwę na tą kończąca się? Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
zawisza Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 Tak z innej beczki: czy przed każdym nałożeniem dressingu konkretnie czyszcicie oponę? Czy aplikujecie nową warstwę na tą kończąca się?Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu TapatalkaDobre pytanie , ja auto myje średnio raz na 2 tyg to wtedy czyszczę opony , jak mi się zdarzy raz w tygodniu to wtedy tylko spłucze myjka z syfu i kładę dressing na dressing Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moderator Domel Opublikowano 3 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 24 minuty temu, CoolBreeze napisał: Tak z innej beczki: czy przed każdym nałożeniem dressingu konkretnie czyścicie oponę? Czy aplikujecie nową warstwę na tą kończąca się? Czyszczę. Jeśli chcę usunąć dressing używam dedykowanych Tire Cleaner'ów, jeśli tylko wymyć oponę i replikować szybciutko dressing to APC lub rozcieńczony Tire Cleaner.
Michał126 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 37 minut temu, CoolBreeze napisał: Tak z innej beczki: czy przed każdym nałożeniem dressingu konkretnie czyścicie oponę? Czy aplikujecie nową warstwę na tą kończąca się? Zawsze. Nie ma sensu konserwować brudu.
CoolBreeze Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 @zawisza, @Domel, @Michał126 dzięki za odpowiedź. Chodziło mi głównie o odświeżenie dressingu po jakimś bezdotyku + np. SG Citrus. Po przeanalizowaniu za i przeciw i arsenału dressignów jaki posiadam, decyduję się na klasyczne czochranie opon pod garażem
kursien Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 @CoolBreeze zawsze możesz po zmyciu brudu na szybko wrzucić ADBL BW i też kilka dni posiedzi 1
maciek-drummer Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 13 godzin temu, Domel napisał: Dresingi na oponach to ciężki temat. Ale równowagę w błysku, "trwałości" przywróciłem już na dwóch nowych kompletach dopiero po roku regularnej aplikacji dresingow W takim razie będę musiał cierpliwie "szprycować" nowe opony dressingami zanim uzyskam zadowalający efekt. Co ciekawe na nowych Nokianach dressingi od razu ładnie siadały.
CoolBreeze Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 4 minuty temu, kursien napisał: @CoolBreeze zawsze możesz po zmyciu brudu na szybko wrzucić ADBL BW i też kilka dni posiedzi Myślałem o BW, ale kolejny dressing... Muszę zużyć to co mam na półce. W razie szybkiego "w" mam Mambę
Michał126 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 20 minut temu, CoolBreeze napisał: Myślałem o BW, ale kolejny dressing... Muszę zużyć to co mam na półce. Jeść nie woła Ale z drugiej strony, po sprawdzeniu kilku i tak kończy się na jakimś jednym, który jest używany w większości przypadków. I to chyba jak ze wszystkim Ja tak mam z dressingiem Sonax Xtreme (baaardzo niedocenianym).
Moderator Domel Opublikowano 3 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2018 Ja mam fazę na SG Coco ostatnio. Ten zapach jest obłędny. Szybkość aplikacji i błysk Mogę nakładać po 10 warstw i wdychać wdychać wdychać ! 1
Tomas-sg Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 @Domel ja Cię chyba zabije Pewnie nikt nie zna tego uczucia gdy ktoś chwali produkt za zapach i w ogóle a Ty jesteś w jego posiadaniu tylko dzieli Cię od niego ponad 1000km... Chyba trzeba przyspieszyć urlop
Strus Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Ja już dawno wspominałem o Coco. Zapach miazga. Aplikacja błyskawiczna. Look bardzo dobry. Trwałość..... a co za różnica przy takim zapachu 1
Tomas-sg Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 @Strus jesteś następny w kolejce Kiedyś były opinie o długim czasie wysychania. Coś się zmieniło w związku z temperaturami na zewnątrz ?
Strus Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Ja na to nie patrzę. Walę dawkę na mokre opony i jadę w świat 1
Gość Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 @Michał126 sam obecnie używam żelu Sonax Extreme i uważam że naprawdę robi robotę (zwłaszcza biorąc pod uwagę relację wydajnosc/cena). Poniżej zdjęcie opon tydzień po aplikacji oraz jednej wizycie na bezdotyku - nadal ładna satyna
Moderator Domel Opublikowano 6 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 Ale wygrzebałem dzisiaj zabytek archeologiczny MAINZ RUBBERIZE świetny zapach, mocna czerń, świetne krycie Kto jeszcze ma lub pamięta ?
Tommy Lee Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 48 minut temu, Domel napisał: Kto jeszcze ma lub pamięta ? Taaaaaaaaaaa, dobrze ze już go nie ma
Moderator Domel Opublikowano 6 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 12 minut temu, Tommy Lee napisał: Taaaaaaaaaaa, dobrze ze już go nie ma
Tommy Lee Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 Robiłem test tego dressingu i nie wspominam go dobrze. Porównałem go wtedy do K2 Sigma, która okazała się lepsza od tego Mainza.
Moderator Domel Opublikowano 6 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 Teraz, Tommy Lee napisał: Robiłem test tego dressingu i nie wspominam go dobrze. Porównałem go wtedy do K2 Sigma, która okazała się lepsza od tego Mainza. pamiętam, że były to czasy wchodzenia na rynek tych tak zwanych dresingów "tygodniowych" czyli od deszczu do deszczu (lub mycia). Ten Mainz to też ta kategoria
Tommy Lee Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 I sam dystrybutor chyba nie do końca wiedział co sprzedaje i o czym pisze na forum. Ogólnie to nie do końca mi przypadły do gustu te kosmetyki, może za wyjątkiem dressingu do tworzyw wewnętrznych.
Moderator Domel Opublikowano 6 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 No z tego co pamiętam z Mainz'em były jaja - właściciel zdefraudował jakieś pieniądze, cuda wianki. Ale dobrze się to wszystko zapowiadało i nagle skończyło
Rekomendowane odpowiedzi