Gesiu_15 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2017 [ref]Fredi88[/ref], lepsza od Mothersa jest szczotka Muc Off detail brush Jest mniejsza, twarde włosie i praktyczniejsza jest
Fredi88 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2017 704829 Fredi88, lepsza od Mothersa jest szczotka Muc Off detail brush Dlatego napisałem "np. mothers". Nie pisałem, że to najlepsze szczotki. Muc offa sam chciałem kupić ale akurat na forum pojawiły się mothersy to kupiłem cały zestaw. Przy następnych zakupach pewnie dokupię Muc offa albo jeszcze jakąś węższą, bo zimówki to u mnie 225/45 a letnie 225/40 więc bok opony do najwyższych nie należy.
wobbjack Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zależy jakiego efektu oczekujesz, to chyba oczywiste. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 705640 Opona tarowana, vampirowana? A nie czasem felga? opona i felga.
Daniel890 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Ja też opony myje silnym stężeniem APC +pedzelek/szczotka i środek od Ma-fra trzyma jak wsciekly No chyba że Twoje oponki są tak zajechane że zwykle APC nie starcza SG PURE Tire black cleaner i po tym apc? Dodane po 1 minucie 49 sekundach: To jak lepiej przygotować opony?? dedykowany cleaner do opon będzie najlepszym rozwiązaniem . Używałem od SG ale po przejściu na Excede Tire and Rubber cleaner jestem bardziej zadowolony a cena podobna Po myciu opon APC (sam tak kiedyś robiłem) Tire cleaner jeszcze sporo wyciągnął brudu z opony To najpierw cleaner a później apc?
menior Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Nie samym APC ale na suche opony,jesli masz dedykowany cleaner to i APC juz niepotrzebne
Fredi88 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Chciałem dziś kupić megsa endurance, mimo że wolę matowe wykończenie opon to potestować nie zaszkodzi, tym bardziej że czeka mamba shine na testy, ale zdziwiłem się jak zobaczyłem 2 kolory produktu. Jaki kolor ma u was? Któryś jest ze starej partii czy może przemarzł albo dostał słońca? Nie chciałbym kupić produktu "po przejściach"...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ja mam ten bardziej fioletowy
Malinek Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Fredi88 w jakim to sklepie? Za taka cene chyba warto sprobowac? Bralbym fioletowy kolor.
Fitte Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]Malinek[/ref], chyba nie ogarnałeś, że to gdzieś za granicą
Malinek Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Fitte, faktycznie ale babol
Fredi88 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2017 706228 Ja mam ten bardziej fioletowy Ten fiolet był jako ostatni na półce, więc obstawiam, że był nowszy. Etykiety delikatnie się różniły, ale naprawdę kosmetycznie i tylko z tyłu. Cóż, podlecę przy okazji i wezmę ten fioletowy. 706230 Fredi88 w jakim to sklepie? Za taka cene chyba warto sprobowac? Bralbym fioletowy kolor. No tak, za tą cenę w PLN brałbym to kartonami Niestety to w euro Więc wychodzi jakieś 10-15zł drożej niż w PL. Sklep Forstinger w Austrii
Respekt Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ja bym się kolorem wogóle nie przejmował bo to zależy tylko od ilości barwnika. Pracuje przy chemi w innej dziedzinie ale jak czasem dam więcej barwnika to ludzie zawsze myślą że produkt ( mocniejszy w barwie, bardziej wyrazisty) jest mocniejszy. Jest to tylko i wyłącznie subiektywny wybór wymyślonej teori przez nasz mózg Oczywiście każdy bierze to co jest bardziej zabarwione tylko i wyłącznie dla estetyki.
Fredi88 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ale wątpię, żeby tutaj był to przypadek. Tym bardziej, że tak jak mówiłem różnią się delikatnie etykiety. Także obstawiam starą partię. Tutaj to raczej niezbyt chodliwe środki więc mogą stać na półce już jakiś czas.
Respekt Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Być może, nie upieram się ale myślę że na 80% przypadków tak jest i często to widać po produktach chemi domowej w super markecie. Też się czasem łapie na tym że chwytam za mocniejszy kolor zupełnie instynktownie
fredro84 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2017 Ja ze swojej strony nie polecam produktu KochChemie Kcu Reifenschaum. Postać pianki, Błyszczy bardzo po nałożeniu (Niby dodatkowo czyści i zabezpiecza oponę) ale kompletnie zniknął po ~50km jazdy autostrada w deszczu. Sent from my iPhone using Tapatalk
vhs Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Czy ktoś testował Surf City Garage Black Edge Tire Gloss ?? Może powiedzieć coś o trwałości, aplikacji i wyglądzie opony po nałożeniu ?
krzysg101 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Panowie potrzebuje coś do konserwacji opon i plastików zewnętrznych, zastanawiam się nad: - SG Back2Black - Nielsen Exterior Dressing - Cartec Vinyl TP-49 Czy ktoś może polecić coś z tych wyżej wymienionych produktów? A może proponujecie coś innego? Zależy mi na tym aby produkt nie spłynął po pierwszym deszczu a wraz z nim "czarność" opon i plastików. Wolałbym jednak nie wydawać więcej niż 40zł na taki produkt. Pozdrawia
Tafla Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Na oponach SG B2B trzyma u mnie parę ładnych tygodni, ok 3-4 zależnie od pogody. Na plastikach nie próbowałem (bo mam od tego osobny dressing) ale z tego co wyczytałem to raczej słabo się trzyma.
Mike87 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 714830 ale z tego co wyczytałem to raczej słabo się trzyma. 714828 Zależy mi na tym aby produkt nie spłynął po pierwszym deszczu a wraz z nim "czarność" opon i plastików Używam do tej pory, zwyczajnie aby wykorzystać bo lekki deszcz czy wjechanie w kałuże psuje cały efekt, wiec osobiście nie polecam.
krzysg101 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Dzięki za odpowiedź Panowie. Zdecyduję się na Cartec'a chyba. Mam okazję dostac 1l za 28zł, także cena atrakcyjna. Po aplikacji i teście dam znać o wynikach.
daniel87 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 ADBL tire dressing daje radę na plastikach i oponach, a do tego mega wydajny.
DZIADZIA Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 dostałem próbkę ADBLa, przygotowałem oponę pod dressing, położyłem i jak dla mnie po tym dressingu opona wygląda jak plastikowa. Nie przecierałem opony MF po nałożeniu- możliwe, że dlatego... ale zapach jest bajeczny. Patrząc na ilość jaką potrzebowałem na pokrycie 4 opon, wydajny jest okrutnie.
Michał126 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 dostałem próbkę ADBLa, przygotowałem oponę pod dressing, położyłem i jak dla mnie po tym dressingu opona wygląda jak plastikowa. Nie przecierałem opony MF po nałożeniu- możliwe, że dlatego... ale zapach jest bajeczny. Patrząc na ilość jaką potrzebowałem na pokrycie 4 opon, wydajny jest okrutnie. Robiłeś pędzlem czy aplikatorem? Bo pędzlem, choć się trzeba o wiele bardziej pierniczyć, to schodzi mi maksymalnie połowa tego co aplikatorem, jeśli chodzi o żelowe dressingi
Alfa47 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Czy wszystkie dressingi jak ADBL szybko łapią kurz i brud ?
Rekomendowane odpowiedzi