DARIUS Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Panowie co odpowiada w dressingach za nabłyszczenie? czy są to składniki nafto podobne? dressingi, które testowałem w większości są tłuste, pachną jakby czymś podobnym do nafty ...
Tommy Lee Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 664789 Panowie co odpowiada w dressingach za nabłyszczenie? Podejrzewam, że są to wszelkiego rodzaju sylikony, polimery i żywice.
Viento Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2016 Niektóre dressingi są na bazie pochodnych ropy naftowej - stąd zapach. Ale z tego co widzę producenci powoli od tego odchodzą na rzecz bardziej bezpiecznych składników. Choćby SG - nowa wersja B2B to głównie silikon i polimery, ADBL dodaje tlenek krzemu.
typ2006 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 Ktoś coś o Espuma RD-50? W temacie ledwo 1 wzmianka, a testów jakichkolwiek też brak
ktm950 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 [ref]typ2006[/ref], fajny dressing. Daje baaardzo przyjemny satynowy efekt, łatwo się nakłada i zapach nie ma drażniącego zapachu jak np. Brillance. Niestety ciężko jest kupić jakąś mniejszą ilość niż 5L
typ2006 Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2016 To mi akurat nie przeszkadza bo kupuje zazwyczaj wszystko w bańkach 5L i większa cześć rozdaje/odsprzedaje po znajomych i rodzinie Jak wypada w porównaniu do Brillance? Konsystencja, nakładanie, trwałość (różna przy aplikatorze i pędzlu?), efekt, tłustość?
Mateusz65 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Witam. Czy do Opon można używać wosku ?? nie chodzi mi tylko o collinite ale nawet K2 Ultra Wax ? jeszcze tego dużo mam bo na jednym aucie został zrobiony a tak by jeszcze na oponach może poleżał ??
Fitte Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 [ref]Mateusz65[/ref], zrobiłeś mi dzień spróbuj, bedziesz bogatszy o doswiadczenie
Mateusz65 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 [ref]Fitte[/ref], No tak mi na myśl przyszło ale potem już stwierdziłem że ręcznie to nakładać to masakra Więc będę zamawiał CarPro Tyre Dressing powninno być dobre
kedar Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Dodo Tyromania to wosk do opon, który podobno daje dobre efekty. Spróbuj tym co masz i daj znać jakie efekty.
MiasikAF Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2016 Jak by ktoś potrzebował w uk nie wiem czy w pl ale jest wax do opon infinity wax 15£ 200ml widziałem filmik to ładnie wodę odbija myśle zakupić tak ze powiem wtedy cos wiecej
kier Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Używam takiego środka w sprayu. Oczywiście wcześniej dokładnie czyszczę wodą pod ciśnieniem. Czekam aż wyschnie i dopiero wtedy używam tego sprayu nabłyszczającego. A chodzi konkretnie o K2 Bold Spray. Są po nim takie idealnie czarne. Prawie jak nowe. Czyli mniej więcej takie - LINK.
Lemonek18 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Spróbuj sobie do nabłyszczanie opon i do plastików też dwóch produktów z ProElite - Dr. Black i Black Gum, moim zdaniem rewelacja przede wszystkim Black gum nakładam tez na mokre gumy, wszystko idealnie czarne i jak wyschnie to ładny połysk pomimo ze jest suche i nie przykleja się kurz. w składzie pewnie są jakieś polimery bo wypiera wode przy nakładaniu a jak wyschnie to wszystko spływa po oponie i po plastikach jak po kaczce
MiasikAF Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Ja moge polecić tez auto finesse satin cena nie całe 50zl a wydajny bardzo. Sam ustalasz jaki chcesz Na błysk. Ja co fakt daje ras a konkretnie i sie błyszczy ładnie fela i opona musi sie wiecic
Gesiu_15 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Oczywiście wcześniej dokładnie czyszczę wodą pod ciśnieniem. I jak myślisz że opony masz idealnie czyste to się grubooo mylisz kolego
MiasikAF Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 To wyglada wtedy tak jak byś ręce w oleju zamoczone chciał umyć zimna woda efekt zerowy do wszystkiego trzeba użyć środków
Sylwusia71 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Polece tak jak kolega Lemonek - tylko Black Gum z ProElite, dla mnie rewelacja, połysk, wydajnosc i dłuuuugotrwały efekt
Michał126 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Używam takiego środka w sprayu. Oczywiście wcześniej dokładnie czyszczę wodą pod ciśnieniem. Czekam aż wyschnie i dopiero wtedy używam tego sprayu nabłyszczającego. A chodzi konkretnie o K2 Bold Spray. Są po nim takie idealnie czarne. Prawie jak nowe. Do nabłyszczacza w sprayu rzeczywiście nie ma co się pieścić z jakimś szczególnym przygotowaniem chemią, bo i tak jego trwałość jest mizerna, ale dla klasycznych, żelowych dressingów (w palecie K2 jest to Sigma) tego typu przygotowanie jest kluczowe. Przynajmniej APC w stężeniu 1:10-1:4 albo zasadowa piana.
Basia Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 co polecacie do mycia/konserwacji opon na taką pogodę? niestety codziennie jeżdżę przez błoto i wyboje, a potem to wszystko wnoszę sobie do garażu i tylko sprzątać cały czas trzeba czy jest specyfik dzięki któremu błoto nie będzie wchodziło w opone/ będzie się mniej trzymało?
Gesiu_15 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 [ref=#ff3366]Basia[/ref], będziesz potrzebować Tire Cleanera + Dressing do zabezpieczenia opon . Poczytaj popatrz na dział "Testy" tam dużo jest ciekawych testów
MiasikAF Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Najlepiej to wosk do opon by zdał relacje tylko ze trzebabylo by każde koło zdjąć i zrobic całe bo co z tego ze zewnętrznej strony nałożysz dressing jak od wewnętrznej bedzie nadal to samo
zawisza Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Czy jakiś dedykowany tire and rubber cleaner np od ADBL bedzie lepszy niż np. Nielsen APC Cyclone 1:5 ? Kupiłem chyba dośc dobry dressing od Auto glyma i teraz chce dobrze opony przygotowac na chlape
MiasikAF Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Tire cleaner bedzie dobry bo jest do tego dedykowany ale co do tego auto glym to moze być rożnie co masz dokładnie ?
zawisza Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 auto glym instant tyre dressing. bo mam cyclona całą butle i trochę szkoda kupować coś do opon jak może apc da radę
Rekomendowane odpowiedzi