Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawiam się nad zakupem środka do pielęgnacji opon. Zastanawiam się nad zakupem kilku środków :

VALETPRO TRADITIONAL/CLASSIC TYRE DRESSING

MEGUIARS ENDURANCE TIRE GEL

NIELSEN BRILLANCE

Szukam trwałego i wydajnego środka. Nie chce aby opony mocno błyszczały.

Akurat po Megsie błyszczą jak psu brzuszek :)

Opublikowano

ja mam NIELSEN BRILLANCE podobno nowa formuła, kupiłem 1l zostało mi z 30 % po pół roku nakładania pedzelkiem. Efekt jest błyszczączy wtedy gdy nalozy się dwie warstwy (wyża trwałość powłoki) Jak jest jedna warstwa to tak troche matowy z polyskiem. W tej cenie to chyba najlepszy preparat. Wcześniej kupowałem za 12 zł moje auto do opon w sprayu. Co dwa mies musiałem go kupowac.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja na szybko jak potrzebowałem to w JULA jest mleczko do opon, daje ładny satynowy wygląd. Zawsze w backupie się przyda. wody i brudu nie wypiera tak ładnie ale trzyma się jakiś czas

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Osobiście używam Angelwax Elixir. Na oponach wygląda świetnie za to na plastikach zostawia białe ślady. Wrzuciłbym zdjęcie ale ekhm...jestem dosyć ograniczony jeżeli chodzi o używanie tego forum.

Opublikowano
Osobiście używam Angelwax Elixir. Na oponach wygląda świetnie za to na plastikach zostawia białe ślady. Wrzuciłbym zdjęcie ale ekhm...jestem dosyć ograniczony jeżeli chodzi o używanie tego forum.

W sensie, że nie umiesz wrzucić? Nic prostszego, zdjęcie które ma maksymalnie 800x600, wklejasz na zewnętrzny hosting, i do okna z postem wklejasz link BBCode. Gotowe :good:

Opublikowano

Panowie czym najlepiej umyć opony przed nałożeniem dressingu na opony? Sama piana aktywna, potem mycie ręczne wystarczy? Czy można potraktować je jakąś mocniejszą chemią?

Opublikowano
Panowie czym najlepiej umyć opony przed nałożeniem dressingu na opony?

Najlepiej to dedykowanymi środkami do mycia opon jak np. Duragloss 701 lub ADBL tire & rubber cleaner

Opublikowano

Ja zawsze używałem mocniejszego APC ,ale ostatnio dostałem sampler Adbl i jestem mocno zaskoczony i napewno trafi na moją półkę.

Po jego zastosowaniu opona dużo lepiej przyjmuje dressing , który trzyma się o wiele dłużej

Opublikowano

Dzięki, kupię Duragloss.

Można nim też umyć np listwy progowe zewnętrzne lub inne plastiki?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tydzień temu, ot tak z ciekawości popsikałem opony AutoGlym vinyl&rubber. Zero przecierania, nic. Do teraz efekt super. Nawet po kilku już myciach. Miło zaskoczony.

Opublikowano

Panowie zastanawiam się nad Gtechniq T1 a Gyeon Q2 Tire. Który produkt byście polecili pod względem trwałości i matowego efektu? oraz który z nich będzie wydajniejszy :o

• Moderator
Opublikowano

Megs Endurance Spray

lIjzJj.jpg

Moze nie wyglada to apetycznie ale jest bardzo wydajny, podbija blask opony. Pachnie jak jego brat Gel, mam nadzieje ze ma identyczną jakosc i trwalosc. Rewelacyjnie sie naklada i rozprowadza. Przypomina mi 4Nano Tire.

Z czasem zobaczymy jak siedzi :)

• Moderator
Opublikowano

Domel, o matko! Błyszczy się jak plak :D Tym zdjęciem przypominasz mi czemu przestałem używać Endurance'a... :-]

PS. Popraw rozmiar zdjęcia ;)

• Moderator
Opublikowano
Domel, o matko! Błyszczy się jak plak :D Tym zdjęciem przypominasz mi czemu przestałem używać Endurance'a... :-]

PS. Popraw rozmiar zdjęcia ;)

Pisze z komorki, wiec dalem tylko link....

A co do Endurance uwielbiam taki błysk :) szkoda ze trwa tylko dzien... kurz drogowy przyciemnia. Płukanie bezdotykowe tez zabija. :)