Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po nowym roku planuję zmienić trochę swój arsenał. Od kwietnia do dziś używam AG Instant Tyre Dressing. Efekt jaki daje na oponie bardzo mnie zadowala, jednak trochę mnie już denerwuje ze względu na krótkotrwałość. Poza tym chcę spróbować czegoś nowego.

Zastanawiam się nad Endurance'em, jednak obawiam się, że może się za bardzo błyszczeć, a taki efekt jest w mojej rodzinie niepożądany :dontknow:

Poza tym czym różni się Endurance High Loss Trigger od Endurance'a Tire Gel, poza konsystencją?

Proszę o pomoc w wyborze dressingu, który będzie dawał możliwie najgłębszą czerń, z minimalnym połyskiem lub w ogóle bez, oraz dawał gwarancję że posiedzi trochę dłużej niż tydzień.

Opublikowano

cubstone, również używam AG ITD i mam spostrzeżenia podobne do twoich , juz mi się kończy a następny planuję kupic VP Traditional Tyre Dressing- połysk ciut większy od ITD ale trwałość bez porównania dłuższa :)

tak na marginesie mi ITD trzymał dłużej ;) ale dla mnie to bez znaczenie i tak nakładam przy każdym myciu ;) a między myciami podczas płukania na bezdotyku zawsze odpychał wodę i brud schodził

Opublikowano
posiedzi trochę dłużej niż tydzień.

a może VP Tyre Dressing? Na pewno "posiedzi" dłużej ...

Opublikowano

uri90, Swoop, w sumie dobry pomysł. Dzięki za podpowiedź :good:

A jaka jest różnica między wspomnianymi przeze mnie powyżej Endurance'ami?

Oraz jak kształtuje się mniej więcej trwałość Endurance'a w porównaniu z VP TTD? Skąd prawie dwa razy większa cena tego pierwszego?

Opublikowano
uri90, Swoop, w sumie dobry pomysł. Dzięki za podpowiedź :good:

A jaka jest różnica między wspomnianymi przeze mnie powyżej Endurance'ami?

Oraz jak kształtuje się mniej więcej trwałość Endurance'a w porównaniu z VP TTD? Skąd prawie dwa razy większa cena tego pierwszego?

róznica jest taka ze VP TTD jest bardziej wodnisty, a Endurance żelowaty :D

VP TTD można bez problemu nakładąc pędzlem, a Endurance raczej aplikatorem

o trwałości ci nie powiem :lol:

a jeśli chodzi ocene to wiesz.... za firme sie płaci :P

• Administrator
Opublikowano
raczej się powtórzę ale dla mnie Endurance nie ma na razie konkurenta :song::song:

A wypróbowałem już trochę stafu ..................... :P

Podpisuje się również pod tymi słowami.

Opublikowano

dzinkins, Arekkaz, Dobra chłopaki, ale Wy jesteście "za" mokrą oponą, czy ten efekt nie jest aż tak rażący w oczy na żywo? Albo stosujecie jakieś metody ograniczające wet look? Bo kurde, chciałbym spróbować tego Megsa, ale boję się jak on wygląda w rzeczywistości... :cry:

• Administrator
Opublikowano

VP TD nie posiedzi za długo ale jest bardziej matowy. Endurance natomiast możesz cieszyć się dłużej a mokry jest przez jakiś czas po aplikacji.

Opublikowano

Też miałem obawy co do Endurance'a, że będzie nie wiadomo jaki "błysk" zostawiał na oponie... Kupiłem go głównie z racji tego co wyczytałem nt. jego wytrzymałości. Nie żałuję. Robi co prawda bardziej "mokrą" oponę niż używany przeze mnie wcześniej Poorboy's Trim Restorer ale bez przesady. Mała ilość produktu i jest OK :)

Opublikowano

No to pozamiatane. Teraz pytanie, który wybrać- High Gloss, czy Tyre Gel? Opis ten sam, żadnej wzmianki o konsystencji, czy różnicach.

Opublikowano
VP TD nie posiedzi za długo ale jest bardziej matowy. Endurance natomiast możesz cieszyć się dłużej a mokry jest przez jakiś czas po aplikacji.

Dokładnie ;)

Dla zmniejszenia efektu "wet" po aplikacji przetrzeć fibrą ;)

A do matowego efektu nic lepszego jak Swissvax Pneu Matt jeszcze nie widziałem :-]

• Administrator
Opublikowano

cubstone, zdecydowanie Tire Gel. Najwydajniejszy dressing jaki używałem.

• Partner forum
Opublikowano

cubstone, Używam obu Endurance :

Różnice:

Tire Gel: Żel fioletowy do aplikacji aplikatorem gąbkowym

Trigger: Białe mleczko, nie jest bardzo rzadki, mimo atomizera w zestawie to i tak aplikuję na aplikator i wcieram tak samo jak Tire Gel, próbowałem pędzelkiem ale aplikatorem lepiej. Aplikacja troszkę szybsza niż Gel.

Zapach:

Obu przyjemny, tire Gel bardziej intensywny

Wygląd:

Tire Gel: Przez pierwszy dzień mocny, połysk później połysk słabnie i opona jest po prostu czarna

Trigger: Od razu po aplikacji mamy satynę.

Trwałość:

Gel trochę trwalszy.

Aplikowane na opony Michelin, czyli miękka guma.

Opublikowano

A ja mam pytanie czy ktoś uzywał AUTO FINESSE GLOSS TYRE DRESSING? Powoli kończy mi się PB B&B i zastanawiam sie co kupic... :dontknow:

Opublikowano
A ja mam pytanie czy ktoś uzywał AUTO FINESSE GLOSS TYRE DRESSING? Powoli kończy mi się PB B&B i zastanawiam sie co kupic... :dontknow:

Jestem po jednej aplikacji, jakiś tydzień temu.. Wczoraj umyłem koła prewashem od VP i szmatką i jak nowe - tj. efekt się utrzymuje, ale myślę, że tydzień to jednak za mało na jakiekolwiek sprawdzanie wytrzymałości.

Opublikowano

Ja mam, używam i będę używał :-]

Na oponach letnich 3 aplikacje starczyły na jakieś 8-9 tygodni.

Przy przebiegach rzędu 4 tys km miesięcznie wydaje mi się bardzo ok :good:

Samochód myty minimum 4 razy w miesiącu na myjkach samoobsługowych, co drugi raz traktowany ostro chemią :evil: .

Aplikacja 4-5 strzały na oponę i rozprowadzenie pędzelkiem.

Efekt satyna, który można podbić podwójną aplikacją :good: