Skocz do zawartości

ADBL Opakowania - Pytania i Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgodnie z umową wstawiam zdjęcie nowej butelki 500ml z Interior Cleaner. Produkt kupiłem we Wrocławiu w Kraftpol i ta ze zdjęć to najlepiej wyglądająca z tych, które były na półce w sklepie a stało ich chyba 5.

Proszę nie odbierać tego jako hejt, ale sygnalizuję problem ponieważ tyle było czekania na upragnione nowe butelki, a coś w dalszym ciągu jest nie tak,  Posiadam również butelkę SSW i tamta w porównaniu do IC jest dużo twardsza, nie ugina się przy nacisku rąk i nie zaciąga jej nowy atomizer. Ta z IC jest zdecydowanie miękka, nie jest to takie zjawisko jak przy poprzednich, no ale jednak. Nie wiem czy to kwestia produktu w środku czy po prostu wyszła taka partia, a może tak jak kiedyś w FSO, że Polonez składany we wtorek był lepiej zmontowany niż ten z piątku ;)

Panowie było tu pisane o "pancerności" nowych butelek, ale tą po IC jestem gotów zgnieść w ręce tak jak butelkę po wodzie mineralnej...

Dodam jeszcze, że etykiety również niezbyt się trzymają no chyba, że wynika to z jej miękkości i odkształcania.

6402229697790333gen.jpg

32607c3be23dd96egen.jpg

7e87ee4801cb30efgen.jpg

6cc1962f424c1f33gen.jpg

3a81cd3b8a3645a3gen.jpg

Opublikowano

No chyba. Ja kupiłem sobie ten produkt by później rozrabiać w tej butelce apc do wnętrza bo podobają mi się te butelki, wygodne w trzymaniu i mają fajny design tylko szkoda, że znowu wadliwe. My jako detailerzy zwracamy uwagę na takie kwestie, że robi się banan i tak jak mnie to mocno przeszkadza. 

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, alexander.p napisał:

atomizery nie oddają powietrza do butelki, tak mi się wydaje.

A mi się wydaje że to nie atomizer jest problemem tym razem. Butelka była zakręcona, atomizer dostałem oddzielnie a mimo to była już delikatnie wygięta. IC musi jakoś działać na plastik jak na moje.

Opublikowano
1 minutę temu, Fredi88 napisał:

A mi się wydaje że to nie atomizer jest problemem tym razem. Butelka była zakręcona, atomizer dostałem oddzielnie a mimo to była już delikatnie wygięta. IC musi jakoś działać na plastik jak na moje.

ohh, ok
szkoda bo ładna butelka. 

• Moderator
Opublikowano

Podobnie mi sie dzieje z butelkami od SG (te litrowe) do których wlewam zmywacz silikonu etc. etc.

Produkt zabija tlen w butli i butle wsysa.

Tutaj IC widocznie podobnie reaguje.

Opublikowano

Czemu skala na nowych opakowaniach nie odpowiada faktycznemu stanowi produktu w środku? Mam rozumieć ze lejecie wszystko na oko czy skala nie odpowiada rzeczywistości?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
[mention=14569]wobbjack[/mention] niestety pojawiła się seria butelek z niewłaściwie naniesioną skalą.
Podobnie miałem ze starą wersją butelki.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie taka sytuacja z butla od SG, ale w środku jest T&G od Koch'a, czyli rozpuszczalniki.... 

Pozostała chemia w butlach od SG jest ok 🙂

37325948_10216641357096296_8860237547024941056_n.jpg

• Moderator
Opublikowano
44 minuty temu, david2888 napisał:

z butla od SG,

dokładnie. dlatego się nie przejmuję 🙂

Opublikowano

U mnie jest o wiele lepiej, nawet trochę się wyprostowała butelka, ale jak korzystam z triggera z Interior QD le.

Opublikowano

Ja już się nauczyłem do każdego produktu adbl dokupować osobno canyona. Nawet jakbym jakimś cudem dostał super hiper nowy atomizer v1500100900 to i tak bym go nie użył. Ostatnio zresztą podstawowe rzeczy kupuję w bańkach i korzystam z zupełnie innych butelek z canyonami, i kwazarów. Problem dla mnie rozwiązany.

• Moderator
Opublikowano
1 godzinę temu, Arkeolowy napisał:

foto po 3 użyciach

stary,inny, wadliwy atomizer masz

2018-08-25_15_03_23-42343_F3_B-5_FD1-479

Opublikowano

Jak oni to robia ze od lat poprawiaja butelki/atomizery i ciagle to samo 😲 osobiscie ostatnio kupilem 3 butelki SSW i wydaja sie ok,atomizerow nie probowalem 

Opublikowano
1 godzinę temu, gurtaz napisał:

Ja już się nauczyłem do każdego produktu adbl dokupować osobno canyona

to znaczy że akceptujesz i płacisz za bubel , nie mam nic do samej chemii  ADBL , ale całkowicie nie zgadzam się na badziewiaste opakowanie .

Opublikowano

Ja tam mam 3 butelki SSW w nowym opakowaniu i wszystkie są dobre i atomizery okej 🙂 jednak robię tak samo jak mam do każdej butelki dokupiony osobno canon i używam canonów 🙂 czasami tez atomizery z produktów 303 bardzo fajne i super mgiełka