Marco Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Adamos widzę tylko jedno rozwiązanie: tenzi alux.???Nie tędy droga.Alux to środek silnie kwasowy. Nadaje sie do odszczurzania mocno zapuszczonych felg. Do nowych felg i ich częstej pielegnacji polecam Valet Pro Billbery safe wheel cleaner. zakonserwował jeAby uzyskać ten efekt to po oczyszczeniu należy felgi zabezpieczyć woskiem dedykowanym lub nawet woskiem do nadwozia. Czego można użyć do mycia felg by nie uszkodzić polerowanych rantów? Gdzieś był temat... poszukaj. Tak na szybko to kojarzy mi się ze Iron X (deironizer) nie rusza polerki. Billbery do mycia okresowego tez będzie dobre. Odradzam środki kwasowe jak i silne środki alkaliczne typu piana aktywna.
Tworek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Marco, każdy opis partnera forum o Billbery, mówi : NIE NADAJE SIĘ NA NIELAKIEROWANE, POLEROWANE FELGI Jako MASTER powinieneś to wiedzieć.
Marco Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 No może,nie mam polerowanych felg wiec nie zagłębiam tematu. Billbery jest delikatny wiec nie powinien narobić szkód. Jako MASTER powinieneś to wiedzieć. No racja. Powinienem wiedzieć wszystko...sorry...
paluch Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Billbery szkody robi na polerowanych. Szybko stają się matowe. Ja do polerowanych używam AG ACID FREE CLEAN WHEELS - zaje... się pieni
martinezzg Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 a może megsa do polerowanych felg ? ja go używam i nie narobił mi nigdy szkód na rantach-nie tracą tez połysku mimi częstego używania... najważniejsze zeby ostrą chemią ich nie traktować bo połysk pójdzie w matt
Maggot Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 paluch, i zero przypału na polerce, nic nie traci z efektu, głębi lusterka
paluch Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 paluch, i zero przypału na polerce, nic nie traci z efektu, głębi lusterka Jest to produkt polecany do polerowanych felg i naprawdę nic się nie dzieje z nimi.
adamos89 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Dzięki za odzew! Co sądzicie w moim przypadku o tym preparacie: ALU FELG SONAX xtreme? Znacie jeszcze jakieś bezkwasowe preparaty, które będą wydajniejsze?
shine Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 paluch, dzięki za pomoc, będe musiał zakupić
misiek666 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Mam felge chromowana z ktorej potrzebuje zerwac chrom. Czy ktos ma jakis pomysl jak to zrobic?
inarusbox Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Kolega michal_s87 używał produktu z firmy bondex http://www.leroymerlin.pl/produkty/usuw ... 85135.html Zobacz efekty tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... &start=270
misiek666 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Juz probowalem Scansol'em. Problem w tym, ze to NIE jest lakier tylko prawdziwy chrom. Tak gruby, ze mozna z niego puszki robic Jak na razie to zadna chemia nie daje mu rady. Powstal pomysl odparzenia tego moze, zeby latwiej mechanicznie oddzielic chrom od aluminium. Ew. wchodza w gre zabiegi u ludzi zwiazanych z galwanizacja, troche kosztuja. Pytam bo moze jakims cudem ktos zajmowal sie czyms takim kiedys.
Moderator psemo Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 misiek666, Jeżeli położony jest faktycznie chrom to tylko kąpiel galwaniczna pomoże.
misiek666 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 psemo, dzieki. Tak sadzilem... chrom z jednej felgi zerwalem recznie, tzn. szpachelka. Najlepsze jest to, ze ten chrom zerwany z tych felg mozna jeszcze sprzedac;) Marco, byla proba piaskowania 1 sztuki. Bez efektu. Felga zostala tylko zmatowiona. To oryginalne felgi Mercedesa, prawdziwa niemiecka solidnosc
Miked Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Panowie a ja mam pytanko. Mam felgi z polerowanym rantem. Co zrobić by troszke podkrecić błysk tych rantów by bardziej było lustereczko? Np autoland Chrom i aluminium będzie okej?
TADEK14 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Spróbuj MOTHERS Mag & Aluminium Polish
Kantadio Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 Cześć Kilka dni temu kupiłem felgi do swojego samochodu. Nie są co prawda nowe, ale ich stan jest dobry, praktycznie nie mają odprysków (naliczyłem aż 2 ledwo widoczne ), zarysowań czy też otarć. Jedynym mankamentem jest odcień dwóch felg, są lekko zżółknięte w porównaniu z dwoma pozostałymi. Prawdopodobnie poprzedni właściciel nie dbał o nie prawidłowo Próbowałem przetrzeć felgi delikatnie pastą lekkościerną oraz wypryskałem na nie cały preparat do czyszczenia felg firmy Moje Auto. Sama pasta nie przyniosła większych efektów, preparat z resztą też. Zdjęcia: http://imageshack.us/g/844/img20120428195934w.jpg/ Zastanawiałem się nad zakupem IronX-a, licząc na to że poradzi sobie z tym osadem, ale znajomy odradził mi go twierdząc że środek nie da rady i jedyne wyjście to fosol. Jak sądzicie czy jakiś inny preparat poza fosol-em ma szanse "wybielić" zżółknięcie? Pozdrawiam Bartek
SzaKal Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 Kantadio, Kup coś sprawdzonego do felg z kwasowym pH a nie moje auto.
Kantadio Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Kantadio, Kup coś sprawdzonego do felg z kwasowym pH a nie moje auto. Próbowałem fosola, niestety bez skutku Czy jakiś inny preparat ma szanse, jeżeli fosol nie podołał?
Piotrek Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Kantadio, fosol to nie jest dobre rozwiązanie, kup Blue Gel rozcieńcz 1:3 lub 1:1 i powinno się domyć. Jak nie to największe dziady ulegały Tenzi Alux. Tylko pamiętaj rękawiczki i okulary ochronne to podstawa.
Baniek Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 ValetPRO Blue Gel i ValetPRO Bilberry Wheel Cleaner, jestem na maksa zajarany
Piotrek Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Baniek, Billberry jak kolega ma zajechane felgi to raczej nic nie zdziała. To jest preparat do regularnego stosowania na nawoskowanych felgach.
spons Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Kantadio, Kup coś sprawdzonego do felg z kwasowym pH a nie moje auto. Moje auto to nic innego jak kwas fluorowodorowy lub cos podobnego... Jestes pewien ze felgi nie byly malowane? Polecam do wgladu maly test jednego z uzytkownikow: http://carok.pl/?action=podstrona&id=8
Szisz Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Alux dużo potrafi, tak samo Tenzi Truck Cleaner, spróbuj
Rekomendowane odpowiedzi